שאלה

שאלה

בעקבות מסר שקיבלתי שטוען שמחצית מתהליכי הפונדקאות מסתיימים ללא קליטה או תינוק .. שאחת הסיבות זה עוברים לא איכותיים אני חייבת לשאול

האם זה נכון ??

והאם הוועדה לא בודקת את הזוג על איכות העוברים שלהם ואז הם מקבלים אישור ??? נראה לי תמוה שוועדה לא תבדוק זאת או שתאשר זוג עם עוברים לא טובים .

אני חושבת שכמו שבודקים אותנו הפונדקאיות בככ דקדקנות ובצדק ..מן הראוי שאת ההורים גם לפחות בעניין העוברים .

תודה לעונות

VNRN

New member
לא יודעת את הסטטיסטיקה

לשאלתך:

הרפואה עוד לא מצאה דרך לבדוק איכות של ביציות ואיכות של עוברים ברמה כזו שניתן יהיה לדעת אם הביציות תהפוכנה לעוברים והאם העוברים יקלטו ויבשילו ללידת תינוק. לכן גם הוועדה לא יכולה לבדוק את זה.

כפונדקאית את זכאית לשאול את הרופא המטפל את כל השאלות שאת רוצה, גם את אלו שאחרים יגדירו כמטופשות (למען הסר ספק, השאלה שהעלית לגיטימית לחלוטין). אני ממליצה לך לכתוב את כל מה שמטריד אותך ולשאול את הרופא שחותם לך על טופס 8. בדרך כלל מדובר ברופא מומחה בטיפולי הפריה חוץ גופית. אל תוותרי עד שהכל יהיה מובן לך. התהליך הזה כ"כ מורכב ורגיש המידע הוא הבסיס לתהליך ראוי ומכבד את כל השותפים לו.

בין יתר הדברים שאת צריכה לדבר עליהם עם ההורים המיועדים , לפני החתימה על ההסכם, זה האם הם מתכוונים לקבל תרומת ביציות במידת הצורך. אם כן, הסיכוי להריון שיסתיים בלידת תינוק גבוה מאוד.

יישר כח על הרצון בהצלחה!

הלוואי שהיית צודקת

זה נכון שתרומת ביצית מגדילה את הסיכוי להיריון (אגב הסיכויים הם בערך 50% בניגוד לסבב הפריה "רגילה" שעומד על 25%) אך לא בהכרח ללידה במועדה. יש כל מיני גורמים שעשויים לגרום חס וחלילה להפלה ולא כולם קשורים לעובר.

מסכימה איתך לגבי העברת המידע לכל הצדדים בתהליך. אגב, לא תמיד ההורים המיועדים יודעים על צורך בתרומה. אצלנו ש' הפונדקאית הודיעה מראש שהיא לא רוצה זוג שזקוק לתרומה ולכן היא התאימה לנו. אולם, כחצי שנה אחרי תחילת הטיפולים הבנו שאין ברירה אחרת (הייתה התדרדרות רפואית שלי שדרשה את זה) ובחשיבה משותפת החלטנו שהולכים על זה בארץ.

טוב עשינו, אגב, כי בטיפול הראשון של תרומה נקלטו תאומים מדהימים שעכשיו חולים ומנוזלים ומקטרים פה לידי....

הכי חשוב לשמור על תקשורת פתוחה לכל אורך התהליך.

אני חשבתי שכן בודקים איכות עוברים של הזוג

ןלא ידעתי שהאישור שהם מקבלים זה על קושי של נשיאת היריון.אבל אם העוברים לא טובים יש סיכוי להיריון בכלל ? או שהעובר ישרוד לאורך ההיריון ?

קראתי לא פעם פה בפורום שישנם דוחות מעבדה של העוברים שנוצרו בעבר וכך אפשר לראות שהכל תקין.

זה הפחד הכי גדול שלי שתהייה אי קליטה בגלל שהעוברים לא איכותיים.כמו ללכת על משהו שנועד לכישלון.

מחכה1

New member
לדעתי

זוג שמגיע לתהליך פונדקאות עובר לא מעט טיפולים לפני כן.
כמוך, הם רוצים שהתהליך יצליח.
אם איכות העוברים ירודה *עד* כדי כך, סביר שיגיעו לתרומת ביצית לפני שיגיעו לפונדקאות.. למרות שגם זו החלטה לא פשוטה בכלל.
מי שמגיעה לפונדקאות עם כוונה להשתמש בביציות שלה, מגיעה בגלל משהו שלא קשור לאיכות עוברים - הפלות חוזרות, בעיות קרישיות, בעיות בריאותיות אחרות שהופכות הריון למסכן חיים, או, פשוט אין לאישה רחם (כמו במקרה של תסמונת רוקיטנסקי, או כריתת רחם).
בכל סבב הפריה אכן עוקבים במעבדה על התפתחות העוברים, ולפי התפתחותם בוחרים איזה (וכמה) להחזיר.
עובר באיכות גבוהה לא בהכרח ייקלט, וגם ההפך. גם שינוי בפרוטוקול הטיפול יכול לעשות הבדל משמעותי מבחינת תגובת הגוף ואיכות העוברים.
אגב, לא עד כדי כך בודקים את הפונדקאיות - בדיקות קרישיות למשל לא מבצעים מראש (לא שעושים לכלל מטפלות הפריון אוטומטית, אבל זה נושא אחר), ולפעמים אפילו לא עושים היסטרוסקופיה לפני תחילת הטיפולים.
מסכימה עם קודמותיי - זה תהליך ארוך ורגיש, והכי חשוב לשמור על תקשורת פתוחה.
בהצלחה

VNRN

New member
איכות העוברים

ניתן לדעת איכות מורפולוגית של העוברים. כלומר, איך המבנה החיצוני שלהם. ניתן לדעת כמה תאים יש לעובר, האם התאים יפים והאם חלוקת העובר מתאימה לגיל שלו. לגבי תוכן העובר והסיכוי שלו להיקלט, הרפואה עדיין לא הצליחה להבין את המנגנון. יודעים להגיד שככל שהעובר יותר יפה חיצונית הסיכויים שלו להיקלט טובים יותר אבל זה עדיין לא אומר כלום... יש גם תינוקות שהתפתחו מעובר שהחזירו לרחם כי "חבל" היה לזרוק.
בהצלחה לכולם!

hope4good

New member
הועדה בודקת את רמת איכות הזרע

וזאת כי כרגע לא מאשרים זוג שצריך תרומת זרע, למיטב ידיעתי.

יש מקרים שבהם איכות העוברים ידועה אבל יש מקרים, כמו שלי, שהזוג לא היה בטיפולים לפני ואז לא יודעים. לי היה חשוב כן לדעת מה מצב הפוריות והיתי צריכה לקבל אישור מהקופה לעבור שאיבה לפני שיש לי פונדקאית. אני תמיד ממליצה לנשים בדרך לתהליך במצב שלי לעשות אותו הדבר, גם לא מזיק להתחיל עם כמה מוקפאים.

חשוב להבין שגם אם הרחם במצב מצוין והעוברים מצוינים, שישה נסיונות הם לא המון. בהערכה גסה צריך ארבעה נסיונות כדי להצליח אבל לפעמים יש נאחס, לפעמים הטיפול שהרופא בחר לא מייטבי. בגלל זה לדעתי שווה להיות מטופל ברפואה הפרטית, להיות עם ראש פתוח, לעבור רופא אחרי כמה כשלונות, לנסות דברים שונים. על כל הדברים האלה שווה לדבר לפני החתימה ולראות אם יש התאמה ביניכם גם בגישה.

שיהיה המון בהצלחה!

ריקושטה

New member
צודקת

בדיוק בגלל זה אני בתור פונדקאית שכנעתי את ההורים (והצלחתי) להכניס בהסכם שאם 4 טיפולים לא מצליחים חלילה אנחנו מנסים עוד 2 בעזרת תרומת ביצית.

בסופו של דבר זה טוב לשני הצדדים כי המטרה היא ילד.

למעלה