שאלה

ivgy1980

New member
שאלה

חבר שלי רווק, ויש לו חובות כספיים של משפחה. בשנה הקרובה הוא רוצה לעשות מאמץ להחזיר את מרבית החובות.

לטענתו, זה לא ממש מאפשר לו להיכנס לקשר זוגי כזה או אחר, מפני שהקשר כשלעצמו דורש השקעה (גם כלכלית), שכרגע אינה אפשרית עבורו.

ועדיין, הוא מאוד רוצה קשר זוגי. מה עליו לעשות?

nitsansh

New member
זה ענין של סדר עדיפויות

אם הוא חושב שכרגע אין לו אפשרות להשקיע בקשר זוגי, אז לא נורא..
לא ציינת בן כמה הוא, אבל שנה בלי זוגיות מבחירה זה לא מה ש"ייבש" אותו... שיעבור את השנה הזו (ואם צריך אפילו שנתיים) ויחזור למשחק כשיש לו את היכולת להשקיע בקשר...
אם אין יכולת ו/או רצון להשקיע זה בעיה... יהיה לו קשה למצוא מישהי שתקבל גבר שלא משקיע בזוגיות גם אם זה באופן זמני...
אם הוא לא יכול להתאפק אז שיציג את המצב באופן שקוף וגלוי ולא ינסה למצוא תירוצים עלובים... שיחפש אשה שהענין החומרי לא משחק אצלה תפקיד, ויש מספיק כאלה כי לבחור אחת מהן...

מה זה בדיוק 'חובות כספיים של המשפחה'?
אם זה חובות של ההורים, למה זה מונע ממנו להכנס לקשר זוגי? אמנם כן, יש גם הוצאות כלכליות, אבל לא שום דבר שאמור להיות מוגזם ולהשפיע עד כדי כך.

השאלה היא האם החובות האלה הם שלו אישית ,
כלומר, האם הוא הסתבך עם משהו ולכן יש לו חובות רציניים שעכשיו די תוקעים את חייו.

Megie

New member
תירוצים

ברגע שרוצים משהו באמת, מוצאים פתרונות יחד..
אפשר ללמוד לצאת מכל מצב, ברגע שפועלים ונפתחים אחד עם השני.

גם בנישואים יש חובות ועוד הרבה דברים אחרים...אם הוא יברח כי יש קשיים, אז אולי עדיף לך לא להכנס לקשר כזה מלכתחילה.

במילים אחרות,הוא אומר שאינו פנוי לקשר.

כי אם הלב והראש בדאגות אחרות,כל היתר,גם כסף,לא פנוי לזה.
אולי יש לו פרופורציות גדולות מדי בכל הקשור בהשקעה כלכלית בקשר אבל מה...?
מותר לו לא ליהיות פנוי לזה.

ladykat

New member
אני לא יודעת איזו מן סוג של שאלה זו

אני יודעת שאני כרגע נמצאת בתהליך של הוצל"פ - וזה לבערך יימשך כשבע שנים......... :(

אז במשך שבע שנים אני אדחה את מציאת בן הזוג ?

נכון - אני לא נמצאת במצב כלכלי שמאפשר לי לנשום. נקודה.

אבל האם אני חייבת ליהנות ממבחר העונשים הקיימים ? גם כלכלית גם זוגית גם השכלה גם תעסוקתית גם חברתית - הכל נפל עליי........

אני לא חושבת שלאור המצב שלי שהייתי רווקה עם ובלי ההוצל"פ שמרחף על חיי - שהחבר שלך צודק.

כי ברגע שיגיע.תגיע בן.בת הזוג הנכון.נה - הם יבינו ללב המצב , כך אני חושבת בתמימותי - והם אמורים להיות שותפים לחיים - ולא לצרות.

אולי אני לא מעבירה את עצמי ברורות. אבל בכל אופן בתור אחת שחוותה 36 שנים של בדידות לבד וחוסר זוגיות ושיתופיות בחיי - זה לא הוגן להמשיך ולהישאר רווקה "רק בגלל"

כי תמיד היו לי "רק בגלל" שכאלה מרחפים על ראשי וחיי כצל גדול....... בכלל החיים שלי מתנהלים תחת ערפל כבד ביותר.................

זה לא משנה את עובדת היותי רווקה ובודדה ולבד וכל זה. אבל בכל זאת אני לא חושבת שיש בזה מן התירוץ ולהמשיך להישאר כך. ולו לעוד 7 שנים - ומי יודע מה ייפול עליי במהלך שבע השנים הללו................?

nitsansh

New member
אדם בריא לא נוטה להיכנס למיטה חולה...

מה את מצפה מבן זוג פוטנציאלי?? שיעזור לך לעמוד בנטל החובות שהוא לא אחראי ליצירתם?? שיפתור את בעית הבדידות שלך??

את משדרת מסר של מישהי חלשה ומסכנה שזקוקה לחסד ו/או רחמים... את זה תמצאי אצל עובד סוציאלי, אבל זה לא מה שימשוך בני זוג...

את צריכה לנסות לשדר שיש לך תכונות טובות... לכל אחד יש כאלה, אבל לא תמיד הוא מודע אליהן... את צריכה לשדר שיש לך את הכוח והיכולת להתגבר על המשברים... אם לא תאמיני בעצמך, אז בטח שמישהו אחר לא יאמין בך...

החבר שלך ביקש להתייעץ בשמו?

אם לא, אז תניח לו לבחור את דרכו בעצמו.
מה זה חשוב אם זה "תירוץ" או "סיבה מוצדקת"? מה זה חשוב אם זה שנה או שנתים?
ממתי חיפוש זוגיות הפך להיות חובה חברתית, ולמה כל כך הרבה אנשים מוצאים לנכון לנזוף באלה שלא מתאים להם להשתתף במשחק?

מאוד תלוי באדם אבל ...

הייתי בקשר זוגי ארוך עם אדם עם הוצל"פ על ראשו...
זה תלוי גם איך בן הזוג יגיב... מה הוא יעשה ... אף אחד לא יכול להגיב על זה...
לדעתי, אם תוך שנה הוא מחזיר את מרבית החובות שידחה את הזוגיות לתקופה שלאחר מכן ... שהוא יהיה פנוי רגשית לזוגיות ולא עם הנטל על הראש

למעלה