שאלה

שמש 13

New member
שאלה

שלום רב אני לא מאובחנת עדיין אבל סובלת נורא מכאבי גב עליון בשרירים, בעורף, כאבי ראש, עייפות, בחילות עד כדי הקאה בבוקר וגם במשך היום לפעמים, עצבנות, וגם יש לי מזה זמן רב גבשושים קטנים עגולים תת עוריים בעיקר בזרועות בחלק הפנימי שלהן וגם ברגליים בעיקר בירכיים לעיתים הם גם כואבים האם זה גם סימן שיכול להעיד על פיברו אני כמעט בטוחה שיש לי את התסמונת הזאת אבל לא מעונינת לקחת את הכדורים שיש כיוון שיש להם המון תופעות לוואי ובעיקר השמנה ואני ממש לא רוצה להשמין אני משתדלת לעשות התעמלות והליכות ומנסה להתמודד עם התופעות הללו אודה מאוד על תשובות והתייחסות לתופעות שציינתי האם זה אכן יכול להעיד על פיברו או התשישות הכרונית שיהיה לכולנו חורף נעים ורק בריאות ושמחה

חיה קרן

New member
תשובה

קודם כל- האם הלכת לרופא משפחה?
כל התלונות שלך הן תלונות שצריכות להיבדק ולהתברר קודם כל אצל רופא משפחה ובעתהצורך אצל ראומטולוג-
אנחנו לא יכולים לתת אבחנה, בטח שלא תכנית טיפול...

לגבי הטיפול התרופתי-
האמירה שלך מעט כוללת, שכן יש סוגים שונים של תרופות ואפשר להתאים לך תרופה שלא גורמת להשמנה,
מה גם שלפעמים יש צורך לבחון לעומק יתרונות וחסרונות, לפעמים אין בריה אלה לקחת טיפול תרופתי ולחיות מעט עם תופעות לוואי שונות.
יש טיפול שבו תופעות הלוואי עוברות אחרי תקופה, יש כאלו שמצריכות החלפת תרופה, אבל בלי אבחנה, התאמת טיפול ושלב של ניסוי וטעייה-
לא תדעי.

אני מציעה לך לגשת לרופא,
לקבל אבחנה ברורה ומסודרת ואיתה גם להתאים תכנית טיפול שתתאים לך,
יכול להיות שהתכנית האישית שלך לא תכלול תרופות, בשלב ראשוני או בכלל.

רק בריאות!
חיה

שמש 13

New member
תודה על התשובה

אני כבר עשיתי את כל הבירורים והכל יצא תודה לאל תקין ועדיין מרגישה זיפת אז כנראה שזה פיברו גם עשיתי צילומים וגם סי טי ובדיקות דם והכל תקין אני עדיין סובלת מהתופעות למרות שתודה לאל הכל תקין אני מנסה להתמודד עם התופעות באמצעות הליכה והתעמלות ועדיין לא מרגישה שום שיפור למרות שאומרים שפעילות גופנית מקלה על התופעות בכל אופן אצלי זה לא כך אבל עדיין אני ממשיכה לעשות פעילות גופנית אני רציתי לדעת האם יש בפיברו את התופעה של גבשושים תת עוריים בידיים וברגליים האם זה קשור לפיברו אולי מישהו יודע אודה מאוד על תשובה לעניין זה בתודה רבה על ההתייחסות

למעלה