שאלה

springmaster

New member
שאלה

הגעתי למסקנה שאני מעוניין להתחיל או בבוג'ין קאן או בקיוקושין...הבנתי שבוג'ין קאן זו אומנות שלמה שכולתת הכל מהכל...אז רציתי לשאול לגבי קראטה קיוקושין..האם זו גם אומנות שלמה?..היא כוללת רק אגרופים ובעיטות?..אני כמעט בטוח שלחימה על הקרקע אין שם אבל האם יש בה הטלות והאם מלמדים בה תרגילי הגנה עצמית?...אשמח אם מי שלומד כאן קיוקושין מהפורום או מי שיודע שיענה לי..תודה

האם קיוקושין היא אומנות לחימה שלמה?

כדאי לשים כותרת משמעותית. יש קוראים שמחליטים לפי הכותרת אם התוכן מעניין או לא.

ELIELI22

New member
לא מכיר לעומק קיוקושין

יש שני מורים מוכרים שמלמדים קיוקושין בארץ.
1. רחמים אלקובי.
2. רונן כץ.
אולי תוכל לשאול תלמידים שלהם, או לברר כאן שמות של מורים נוספים.

בכל מקרה, זה מאוד תלוי מועדון.
אתה צריך לשמוע אולי אפילו ממתאמנים ותיקים, מה מלמד המאמן.

כמאמן אני יודע שאני מלמד הכל מהכל. אבל 90% מהזמן אני מלמד את המסורת של הקראטה שלי. 10% מהזמן אני נוגע בהגנה עצמית כללית וזה גם תלוי גיל. ילדים בני 7 לא לומדים הגנה נגד סכין / תרגילים מסוכנים / ממחישי אימה.

בהצלחה!

אמנות לחימה שמנה...

היית בוחר בעו"ד
שיאמר לך שהוא מומחה לגירושים / נכסים / היי טק ופלילים

היית בא לטיפול אצל רופא
המצהיר כי בקיאותו - מאורטודנטייה ועד קרדיולוגייה

גם באמנויות לחימה יש התמחויות...
כן מקובלים שיתופי פעולה בין מדריכים, לצרכי השלמת ידע עבורם ועבור התלמידים - ולעיתים: אף תחת אותה קורת גג / "אקדמיה"...

אבל מעבר לכך...

ELIELI22

New member
תשובה מעולה, אהבתי.

קשה להתמחות ביותר מדי דברים.
מסכים איתך ב100%.

TheDoberman

New member
לא מסכים... אומנות לחימה היא ההתמחות

גם עו"ד שמתמחה רק בתחום הפלילי למשל, מתמחה במעצרים וגם בועדות שחרורים וגם בעתירות אסירים וגם בעוד הרבה דברים...

אומנות לחימה לדעתי, צריכה לכלול את כל הרכיבים. אמן לחימה לא אמור לדעת כל אומנות, אך כן אמור לדעת להיות אומן לחימה שלם.

הדודמאות של הרופא והעו"ד לא כל כך טובות מכיווןש הם נותני שירותים, וכמבקש שירות אתה תרצה את הטוב ביותר בתחום שאותו
אתה מבקש. באומנות לחימה המצב לא דומה. אתה מעוניין ללמוד.

האם מורה אשר מתמחה בהיסטוריה לא יכול ללמד תנ"ך? יכול בהחלט, עד רמה מסויימת. ולכן, אדם יכול ללכת ללמוד אומנות לחימה בשיטה
שיש לה הכל אך מתמחה יותר בעמידה - אן פסול בכך.

כך, לתשובתו של פותח השרשור, הוא יכול ללכת ללמוד אומנות לחימה כוללת יותר אשר מתמחה בעמידה, אך גם משלימה אותו בלימודי קרקע.
אולי הוא לא יוכל להתחרות ברמה עולמית בתחום הקרקע, אך אומנות זו תוכל לבנות אותו כלוחם שלם יותר, שיתן מענה לעוד סוגים של התקפות.

קצת על הכל והכל על קצת

זה בסדר (ואף מומלץ) למורה / מתרגל מיומן: לרכוש ידע רוחבי והשכלה כללית בתחומי לחימה שונים... אדרבה: הדבר רק ישביח את התמחותו המרכזית ולו רק מן ההיבט שלמידה מחודשת מצריכה סובלנות ומחשבה פתוחה וגמישה...
.

הדוגמאות שנתתי: משקפות בעלי "פרפסייה". מקצוענים לעילה... ובכלל, בסופו של דבר: כולם נחלקים ללקוחות ולנותני שירותים. מורים ותלמידים (גם בתחומנו) אינם יוצאי דופן.

TheDoberman

New member
עדיין למה עדיף זה על זה?

למה עדיף מורה שמלמד אומנות לחימה שנותנת מענה גם לעמידה וגם לקרקע לדוגמא?
מדוע הוא עדיף על מורה שמלמד רק עמידה?

האם זה שמתמחה רק במקצוע אחד עדיף? אני מאמין שתלוי במטרות המתאמן.

אומנות לחימה "שמנה" כפי שהגדרת אותה, אינה בהכרח "חאפרית" כפי שעלה מדבריך.

SaBaGMaN

New member
לתשובה של יובל.

ברור שיש אפשרות שלמורה אחד יהיה ידע בעוד שיטות. ואפילו חובה (לדעתי) רק צריך להיזהר מכל מיני כאלה שמנסים למכור סלט שיש בו הכל ולבסוף לא תלמד כלום. תתחיל ממשהו שמעניין אותך תמיד אפשר ללמוד עוד ולהוסיף.

מטרות מטרות ועוד פעם מטרות

מי שרוצה ללמוד הגנה עצמית שילמד ממורה שמלמד הגנה עצמית ולא ספורט. הגנה עצמית זו דרך חשיב ולא רק טכניקה כזו או אחרת.
מי שרוצה אמנות לחימה ולא משנה מה היא שילך למה שהוא מתחבר וכשמדברים על אמנות לחימה שוב זה לא ספורט כבר בשלב החשיבה.
מי שרוצה ספורט זירה קרבי שילך לענף שאליו הוא מתחבר.
כל עוד לא מתבלבלים ולא מנסים לקחת ספורט למטרות הגנה עצמית או אמנות לחימה למטרות ספורט הכל מצוין. למה ? למטרת הגנה עצמית כדאי שתקנה אקדח ולא פטיש ולהגנה עצמית לא קונים פטיש למרות שאם תדפוק אותו למישהו בראש זה קטלני...

אתה אומר בדיוק את מה שאנו אומרים...

אשר למה ששאלת אותי כמה התכתבויות למעלה: אני נוטה לחשוב במושגים של "X עדיף על פני Y" בהתאם לצרכיו / העדפותיו האישיות של המתאמן...

כאשר מישהוא (בעיקר מתחיל) כותב שהוא רוצה את מהכל, אני מוצא לנכון לכוון אותו... להמחיש לו שכמו בכל תחום בחיים: הגדרת מטרות ויעדים מרכזיים היא דבר שנבון לעשותו
. ומתוך שכך, אולי לא לגמרי לוותר - אבל בהחלט להתפשר: על מטרות מישנה...

קראטה קיוקושין

נתחיל מכך שמלבד רונן כץ שיהאן, ורחמים אלקובי שיהאן, יש עוד כמה וכמה מורים לקראטה קיוקושינקאי בארץ.
לעצם השאלה, אם הגעת למצב שצמצמת את האפשרויות הרבות ל2, אז לך לשיעור ניסיון ותחליט מה מתאים לך יותר.
לעצם העניין, מסיבות שלא כאן המקום לפרטן, מייסד השיטה החליט לצמצם את העברת הידע שלו למצבי עמידה בעיקר, ולכן מחוץ לפרק של הגנה עצמית אין התייחסות ישירה למצבי קרקע.
מאידך, רובנו עורכים השלמות בתחומים שונים ונפגשים לצרכי חשיפה ואימון משותף.
אז,
אם אתה סגור על 2 האפשרויות, בדוק ותספר לנו כאן על התרשמויותיך.

למעלה