שאלה

פשוט1984

New member
שאלה

התחלתי להתאמן במכון כושר לפני שלושה ימים,והספקתי לעבור כבר 2 אימונים

כצפוי ,יום אחרי האימון השני כל השרירים שלי כואבים-ידיים כתפיים חזה ובטן,אני בקושי יכול לזוז

שאלתי היא האם אני צריך לחכות שהכאבים יעברו ואז ללכת לאימון נוסף?
או שלהמשיך להתאמן רגיל (עם הכאבים) ?

תודה!!

D4n

New member
כאבי שרירים לאחר אימון

באופן כללי אכן צפויים כאבים לאחר האימונים הראשונים(שבאים אחרי תקופה של אימונים קלים/ללא אימונים כלל). למרות זאת יש לוודא לב שהתוכנית הדרגתית מספיק ושאין קפיצה גדולה מדי בעומס המצטבר באימונים הראשונים- מומלץ להרכיב תוכנית יחד עם מאמן מוסמך. הכאב נמצא שם כדי לומר לך משהו, ורק אתה יכול לקרוא אותו בצורה הנכונה. אפשרי להתאמן כשיש עדיין כאבים, לעיתים האימון הבא יכול אפילו לעזור להפחית אותם- אבל כדאי להתאמן בעומס נמוך יותר אם אתה עדיין כאוב.

פשוט1984

New member
תודה! עוד שאלה

יש את התרגיל ההוא שאתה דוחף משקל עם הרגליים....

כשאני ניגש לתרגיל ההוא אני מרגיש סחרחורות ואפילו קצת בחילות
האם זה תקין?
אפשר להמנע מזה איכשהו?

D4n

New member
לחיצת רגליים

אתה מתכוון לתרגיל הזה? באיזו זוית נמצא הספסל במכון שלך? כמה משקל אתה מרים שם?
יכול להיות שההרגשה נובעת ממספר סיבות:
* המנח בו אתה נמצא גורם לאיזושהיא תגובה לא רצויה בשיווי המשקל שלך. ייתכן שניתן לטפל במצב הזה - גש לרופא שלך על מנת לאבחן ולטפל. סיכוי נמוך שזו הסיבה(היית מרגיש סחרחורות ובחילות גם מחוץ לחדר כושר אם זו הייתה הסיבה)
* אתה מרים משקל ללא הוצאת אוויר נכונה. בעת הרמת משקל(או ביצוע מאמץ) יש לחזק בטן, ולנשוף אויר. בחזרה יש לשאוף אויר.
* ייתכנו גם סיבות אחרות, צריך לבדוק את המקרה יותר לעומק(האם קורה במכשירים אחרים/האם אתה מרים משקל גבוה מדי/לברר מה אתה אוכל לפני האימון) על מנת לצמצם אפשרויות

פשוט1984

New member
אוקי

כן זה המכשיר

לא נראה לי שזה בעיה רפואית כי אני מכיר עוד 2 שמקבלים מן סחרחורת כזאת כמתאמנים במכשיר זה...

פשוט1984

New member
אוקי

כן זה המכשיר

לא נראה לי שזה בעיה רפואית כי אני מכיר עוד 2 שמקבלים מן סחרחורת כזאת כשמתאמנים במכשיר זה...

למעלה