אוקיי השאלון
אסתטיקה: חשוב לך ה"יופי" הריקודי של התנועה? או אולי יופי "אקרובטי"?
לא ממש חשוב
קצב הלימוד ל"שימושיות":
את/ה מצפה ללמוד אמנות שתהיה שימושית ללחימה במהירות?
עד כמה את/ה מוכן/ה להמתין? (בחלק מאמנויות הלחימה זהו תהליך שיכול לקחת שנים)
בעבר רציתי משהו מיידי, אך אני חושב שבמהירות יש מחיר מסויים שאני מבין שאיני רוצה לשלם אותו (למשל ספיגה), אולם
בשלב זה חשובה לי יותר ההרגשה ולא השימושיות.. כעת איני זקוק לשימושיות, אני הייתי שואף לשימושיות כלשהי לאחר שנתיים נניח(זה נחשב מהר או לאט?)... אין לי כוונות של חצי שנה ופחות אלא בכיוון השנה עד שנתיים.
תחרותיות:
האם את/ה טיפוס תחרותי? האם את/ה מעונין/ת להתחרות בשיטה שאת/ה לומד/ת או שתחרויות אינן מענינות אותך?
לא ושום פעם לא. תחרותיות יוצרת אצלי לחץ חרדה וכתוצאה מכך יכולת הלמידה גם נפגעת.
התמודדות במצבים לא פרופורציוניים:
עד כמה את/ה סבור/ה שאת/ה תדרש/י להתמודד מול מצבים של יריב/ה גדול/ה ממך בהרבה ו/או חזק/ה ממך בהרבה?
קח/י בחשבון שבד"כ פיתוח יכולות שכאלו דורש זמן רב יותר.
לא כרגע. – ייתכן בעתיד של שנתיים שלוש –ארבע מהיום, לא כעת.
כלי נשק:
את/ה מעוניין להתמקד בלימוד כלי נשק כתחום עיקרי?
את/ה מעוניין/ת ללמוד נשק מסורתי (חרבות, מקלות וכו')?
לא, לא ממש מתחבר לזה.
כושר:
עד כמה חשוב לך שהלימוד ישפר את הכושר? האם זה בסדר אם הלימוד ידרוש כושר? עד כמה את/ה מוכן/ה להתבסס על כוח ומשקל?
הייתי מעדיף שהלימוד ישפר את הכושר , כעת הכושר לא משהו, וזה בסדר אם הלימוד יצריך שיפור בכושר תוך כדי הלימוד כוח כן כחלק מהמיומנות אך לא מרכזית באומנות, משקל לא ממש ברור לי.
עדיפות לאיברי גוף:
חשוב לך ללמוד שימוש יותר בבעיטות? חשוב לך לפתח גמישות ברגליים? חשוב לך ללמוד להכות עם הידיים?
אין לי עדיפות לידיים או רגליים, אולי הייתי מעדיף שימוש בכל 4 הגפיים. ובכלל שימוש נכון בגוף וכולו.
נפילות והטלות:
חשוב לך ללמוד ליפול? את/ה מוכן/ה ליפול על מזרן לעיתים קרובות? מעניין אותך ללמוד להפיל/להטיל?
מעניין אותי ללמוד נפילות , ממקום של "לדעת לשחרר ולהתנתק מהאדמה". נשמע קצת מעופף, אבל אני יותר מידי כבול לקרקע, הייתי רוצה לדעת להיות באויר בשקט ולדעת ליפול.
מוכנות לספיגה:
את/ה מוכנה לחטוף אגרופים לפנים? את/ה מוכן/ה לצאת עם סימנים כחולים על הידיים? את/ה מוכן/ה לחוש כאבים במפרקים (כתוצאה ממנופים)?
מוכנות קלה לספיגה. אבל אם צריך , אני מבין שזה א"ל. כלומר סימנים כחולים בגוף שנבעו מהפעילות זה בסדר. כאבים קלים לא ברמה שישתקו ולפנים- ה בסדר- אבל לא בצורה אגרסיבית או אינטנסיבית.
מסורת:
חשוב לך שהאמנות שאת/ה לומד/ת תהיה קשורה למסורת כלשהי מהמזרח הרחוק (יפן / סין ...)?
כן , אבל זה לא מה שיגרע או יוסיף, אשמח אם כן.
אווירה:
איזה סוג של אווירה את מדמיינת במועדון (שקטה / לוחמנית / ידידותית / מבודחת)?
אני מדמיין אוירה שקטה לצד אוירה ידידותית ומבודחת- כלומר לא רציני יתר על המידה
"רוחניות":
האם זה חשוב? אם כן, איך היית מתאר/ת את המושג?
כן, חשובה לי הדגש לשורשיות, הרמוניה ובריאות שימוש בכלים מדיטיבים, שימוש במושגי הכוח הפנימי וא"ל המתמקדת בפנימיות החוצה. חשוב לי בנוסף לטפח ביטחון עצמי, שינבע מהפנים, שיאפשר הרמוניה או הכרה בפנימיותי(משהו דומה למודעות עצמית), בנוסף הייתי משייך לרוחניות את הנושא של מרחב - תנועה במרחב, תקשורת במרחב , ותנועה זורמת.
הרכב הקבוצה:
יפריע לך להתאמן בקבוצה שרובה בנים? (לצערנו, זה המצב הנפוץ בתחום)
את/ה מחפשת קבוצה של בנות בלבד? מה ביחס לגיל המתאמנים/ות (למשל להתאמן עם נוער/מבוגרים)?
הייתי מעדיף קבוצה קטנה עם אנשים בגילאי 20-45. (כמובן שאפשר גם למעלה)
אך הייתי שמח שיהיו בה חבר'ה בגילאים האלו (ולא רק מבוגרים מעל או נערים בעיקרה).
איזור למועדון:
מהו האיזור הרלבנטי שאליו תהיי/ה מוכן/ה להגיע כדי להתאמן באופן שוטף?
צויין – ראשל"צ כעדיפות , כסנטר, מסביבה יש את נ"צ רחובות ות"א.
תדירות אימונים, שעות אימון:
מהי תדירות האימונים שבה את/ה מעוניין/ת? (כל יום/ 1-4 פעמים בשבוע)
מהן שעות האימונים האפשריות מבחינתך? (בוקר / ערב , ועד איזה שעה אם יש מגבלה)
ערב נראה לי פעמיים.