שאלה

potekmotek

New member
שאלה

האם יש כאן ניסיון למישהי בהתמכרות למשלשלים?אני כבר חודשיים כמעט משתמשת בהם ולא רוצה להמשיך האם מישהי כאן נגמלה משימוש בהם?כמה זמן לקח לה לשקם את המערכת?אני כל הזמן בסרטים שאני נפוחה אבל נלחמת בעצמי לא להשתמש בהם שוב,אני פוחדת שאני ארגיל את המעיים לגמריי ואז יהיה סרט לצאת מזה

כמהאפשר

New member
בוקר טוב טריגר!!.

ראיתי שהייתה תגובה על זה, אני טועה?
כמו שכתבו שם, אני לא יודעת אם נכון שיגיבו כאן על זה.

שלחתי מסר לפרפר בערב, מקווה שעוד מעט היא תגיב בעצמה או שתייעץ האם נכון או מהי הדרך הנכונה לענות על השאלה הזו.

בינתיים רק אכתוב שמשלשלים הם תרופה- וכמו בכל תרופה, גם בהם קיימת התמכרות.
קל וחומר אצל אדם עם הפרעות אכילה(סלחי לי על ההכללה) ומגוון בעיות נוספות שיש לו נטיה להתמכרות והסחפות- ומשם היד על ההדק קלה והדרך לנפילה קצרה ומהירה.

אני חושבת שאת מבינה בעצמך ש(טוב, אני כבר עונה)קצת ההתמכרות- שונה מאדם לאדם, אבל בסופו של דבר קיים ומהיר מאוד.
והגמילה- איטית יותר, לא פשוטה, לא קלה. ולא רק גפונית/פיזיולוגית.
הגמילה היא בראש, בדיוק באותו ענין ה"נפוחה", "סרטים" שאת מריצה לעצמך בראש.(בין השאר".
אותו מעגל האוכל(אוכל/תפריט-צמצום/התניית אכילה ב"נפיחות" מול כדורים- חרדה מ"נפיחות" ש"נפתרת" באופן כלשהו והאם זה באמת משנה באיזה אופן? הרי זו רק צורה אחרת של "פתרון", בין אם עשיתא ת זה קודם בדרך אחרת ועכשיו דרך אחרת)

אני מצטערת, אבל הלחץ, ההיסטריה, הפחד שאת עכשיו מתארת אותו- נשמע לי, אישית, כמו לחץ של התמכרות.
כמו לחץ של מישהי שיודעת שהיא "בפנים", בתוך.

אבל לא בקשת עצה- בקשת תשובות.
אז כמה זמן? כל אחד והגוף שלו.
יש מי שזה יתאזן אצלו תוך כלום זמן. ויש מי שיקח הרבה מאוד זמן.
ה"סוד" הלא סודי הוא התמדה,להתמודד עם כל מה שזה יביא עמו. הנפיחות, הגזים, הגוף, הקשיים, האכילה. התזונה המחזקת,
אולי וויטמינים.
בדיקות, מעקב. לא ליפול, מעידות, לקום בחזרה, כנות(בעיקר מול עצמך).

וסבלנות.

מכירה מישהי שלקח לה הרבה מאוד זמן. אבל אחרי עשרות שנים- היא עשתה את זה, ולא האמינה שזה אפשרי.
אז הכל אפשרי.

וביננו? זה תמיד "סרט" לצאת מ"זה".
כי ה"זה" רק משתנה. זו אשליה שהפעם אלה משלשלים, אבל אז זה היה אחרת. מה ההבדל?
ההתמכרות/נפילה/פגיעה/החלקה/הדרדרות- היא אותה האחת. השאלה מאיזה מקום את עושה את זה, אם בריא או חולה. השאלה איזו תולעת/איזה באג עושה את זה. ואם זה מקום חולה- יפה עשית שזיהית. עכשיו עוד צעד קדימה ולנסות לעצור.

potekmotek

New member
למה קראת לי טריגר? :-O

תודה על התגובה אני מקווה שלא יקח לי עשרות שנים לצאת מזה,האם התכוונת שלקח לה עשרות שנים לסדר את המערכת עיכול?נשמע לי מטורף שאחרי חודשיים קצת פחות של שימוש יקח עשרות שנים לתקן,אני לא יודעת אם הייתי מובנת אני לא השתמשתי בעבר במשלשלים רק החודשיים האחרונים,כבר שלחתי פקס לתל השומר וקבעתי תור לרופאת משפחה,אני לא מתכוונת לתת לעצמי ליפול שוב למקום הזה,אני אוכלת אגב מאוד מסודר,לא מצמצמת באכילה ולא כלום,אני גם אוכלת מאז ומתמיד משהו כמו 70% מהתפריט שלי מורכב מירקות,פירות ודגנים מלאים,כך שסיבים יש לי,אני שותה לפחות 2 ליטר מים ביום,אני ממש שומרת על עצמי לא להידרדר גופנית,רק הדבר המזורגג הזה של המשלשלים דפק לי את הכול,ואני ממש לא רוצה שזה יגרור אותי למטה

שמחה שבחרת לכתוב כאן.

משלשלים גורמים נזקים רבים למערכת העיכול ולגוף,
אבל אפשר בהחלט להגמל מהם. לגוף שלנו יכולת שיקום מופלאה ואם מפסיקים מהר הוא גם יכול להשתקם מהר.
כמו שכתבו לך, צריך עזרה רפואית בשביל לעשות את זה נכון, אבל צריך גם את התמיכה הנפשית שתעזור להתמודד עם הפן הרגשי של תחושת המלאות והרצון להתרוקן.
נשמע שאת בעניין, ומנסה להשיג לעצמך את התמיכה המקצועית המתאימה.

זה לא מובן מאליו לתפוס את עצמך ככה בידיים ולבקש עזרה. כל הכבוד.
ועד שתגיע התמיכה המקצועית...
נשמח להיות כאן איתך בדרך.

בנוסף, אנחנו לא מפרטים כאן ממה מורכבת התזונה שלנו או כמויות שתיה. אנא קראי את התקנון לפני המשך כתיבה בפורום.
|http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=198&aId=12958סלינק|

ברוכה הבאה

[אגב, טריגר זה מושג שמציין שההודעה שלך קשה לקריאה, ולא פניה אישית אלייך.]

כמהאפשר

New member
:) (טריגר למעלה!!)

הי:)
יופי, אני רואה שבינתיים רחלי הגיבה אלייך ואולי אחכה מעט להכוונה ממנה במסר מה כדאי כתוב ומה לא-
ובינתיים אזהר בדבריי מה לכתוב ומה לא.

כמובן שלא את הטריגר:) (אלא אם את מחוברת לאקדח:))

יקירה,
הרי את מבינה שלייעץ כאן, "על רגל אחת", זה דבר אינו אחראי ואף מסוכן- אך בעיקר הקשר של אותן עיצות למציאות תלוש ביותר.
הרי בכדי להעריך(עזבי "לדעת") משהו על הגוף שלך, על דברים הרלוונטיים אלייך- אני צריכה לראות אותך, לדעת עלייך, לשבת מולך. לראות את תוצאות הבדיקות שלך. לשמוע עלייך. ומעבר לכל זה- שיהיה לי הידע, הרקע הרפואי המתאים בשביל לעשות הערכה שכזו.
כל בחורה שעברה תהליך דומה- תוכל לחלוק מנסיונה- אך להאחז במילים אלו קקש תקווה או קרש הצלה.. האם אלו אשליות שאת מנסה למכור לעצמך?

האם המשלשלים הם באמת מה שקובע את הנזק?
ישנו נזק לגוף ממשקעים עברו, שנים עברו. לאיברים פנימיים, ליכולת הגוף לסחוב, לספוג. נזק מהפרעות אכילה, תזונה לקויה, צמצומי מזון, עודף, קיצוניות, הקאות, עודף/חוסר מים(אי איזון מלחים, אי איזון ברמות אחרות) ועוד כל כך הרבה דברים.
הגוף נשחק, המערכות נשחקות.

כל הפעולות שאת מציינת מאוד חשובות ויפה מאוד שברגע שראית שאת נופלת(חודשיים הם הרבה זמן)-
ידעת לעמוד מול עצמך ולהתריע, לבקש עזרה. אבל- אל תשכחי שמנגנוני השקר העצמי והתעתועים הם חכמים ומתעתעים לא פחות, אולי אף יותר.
ו"סיבים"- יכולים באותה המידה להפוך להיות "יותר מדייי" סיבים.
""ירקות"- עלולים להפוך להיות "יותר מדיי" או "בעיקר". "לאכול"- יכול להפוך בין רגע לצמצום. שתיה- יכולה להפוך לשתיה מרובה וכו.

ובעיקר, מה שאת מספרת באומץ, כנות ופחד מאד ברור וגלוי- משלשלים הם עדיין משלשלים.
בלי לבטל את כל הדברים היפים שאת מתארת-
אבל משלשלים- הם משלשלים.
נקודה.

איש לא יכול להבטיח האם יקח יומיים או שבוע להגמל, כשם שאי אפשר להבטיח שתוך יומיים יפסיקו הרצונות לבולמוס או צמצום.
מפני שחלק מזה פיזי. וחלק מזה רגשי.
וגוף האדם- הוא לא משהו שאפשר לדעת מראש, כי הוא אישי. אפשר רק להתמודד עם מה שהוא שלך, עם מה ואיך שיגיע, מפני שאת רוצה, מפני שאת מוכנה.

אין לי נסיון עם משלשלים

אבל בהחלט יש אנשים שנגמלו מהם. נשמע שאת עושה דברים נכונים כדי לעזור לעצמך להחלים ולהפסיק את השימוש בהם. בהצלחה, ואת מוזמנת לכתוב כאן ברגעים בהם המאבק במשלשלים נראה בלתי אפשרי, ובכלל. ברוכה הבאה

למעלה