שאלה

Slartibarfast

New member
או שאני משוגע,

או שכולם טועים. התווכחתי על זה כבר עם עשרות אנשים. בספר השלישי בסדרת שער המוות (ים האש, נראה לי?), יש קטע שלם שמשווה בעצם בין העולם של רומח הדרקון לעולם של שער המוות, ו-תאמינו או לא, לעולם שלנו.. אין לי יותר את הספרים, אבל אני זוכר את זה בבירור. הרע שם (לא זוכר איך קוראים לו, שזרק את הכידון על האפלו) קרא את זה בספר בספריה (שהוא גם גילה שהאפלו פיטרין), ושם מתואר העולם של קרין, שהופך לעולם שלנו ("הדת היא מדע", או משהו בסגנון), ואז מתוארת מלחמה אטומית - שהולידה את הסרטאן, ואח"כ את הפיטרינים, ושגעה את פיזבן, שהפך לזיפנאב. אל תגידו שזה לא נכון בגלל הספרים היותר מתקדמים ברומח הדרקון - שכתבו את שער המוות זה היה שכולם חשבו שהסדרה נגמרה (יש נאום פרידה מרומח הדרקון בסוף הספר השלישי של רשומות, אם אני זוכר נכון). חלמתי את זה? למישהו יש את הספר ומוכן לבדוק רגע?

hitchkok

New member
אתה לא משוגע

פיזבן, הוא זיפנאב. שניהם מבולבלים, לשניהם יש דרקון, והם אותו אחד בדיוק ואפילו השמות הם אנגרמות (נראה לי שזאת המילה הנכונה). בקיצור הם מורכבים מאותן אותיות.

פעם נוספת אגידה...

פיזבן וזיפנאב הם לא אותו האדם! זה מתחיל לעלות לי על העצבים ההצהרות האלו! עוד מעט, כיהיה לי זמן אני מתכוון לקחת את הספרים בהם תוארו פיזבן וזיפנאב לראשונה ואביא לכאן את ההבדלים המשמעותיים, שאני זוכר בבירור שישנם. עוד דבר- פיזבן וזיפנב מאוד דומים, אבל לא אותו אדם- כך את יכולה להגיד שגם שתי תאומים דומים, אבל הרי הם אינם אותו האדם. זה בערך מסכם את דעתי על הנושא.

Slartibarfast

New member
ואחזור ואשיב

בכלל לא ביססתי את הטענה שהם אותו אדם על המראה החיצוני או על תכונות האופי, אלא על קטע שכתוב בספר השלישי בסדרת מחזור שער המוות, שבו כתוב במפ.. גרר.. אין לי את הספר, אז זה קצת מטריד אותי, כי ייתכן שאני כותב שטויות. אבל אני זוכר שהיה כתוב במפורש שהם אותו אדם. למרות שגם מה ש La Gamba כותב למטה נראה לי קצת מוכר.. שהוא כמה דמויות שונות. לא יודע, בקיצור.

כן אני זוכר את הקטע

ולא זאת טעות לא מוזכרת מלחמה אטומית בכלל! מוזכר מלחמה שהביאה לתקופה הזאת שבני האדם בנו 7 שערים ל5 עולמות שונים או משהו כזה משהו מורכב מאוד אני לא זוכר שהזומבים של ים האש זרקו עליו כידון אבל אני כן זוכר שהמסטאר שלו השתמש להרוג אותם בכל מיני דברים אני זוכר בים האש את הרונים על הקירות באיזה מקדש או ביניין עמוק מאוד שכלאו מישהו בתוכו משהו כזה נכון שיש קטע שנראה שהוא משייך לעולם שלנו אבל זה לא זה עדיין מעבר לזה אם אתה רוצה לדעת אחרי הכל פיזבן היה פלאדין =אל זינבאד הזה או מה שלא יהיה שמו סתם זקן שמופיע כמה פעמיים בקושי שהמילים שלו מסבכות את האפולו במיוחד במבוך לפני שהוא יוצא לעולם האוויר ממש בהתחלה הקטע הלא מובן בכלל הכל טוען שזה לא מתחבר אני לא מבין איך אתה עדיין מוכן להקשיב לזה שזה כאילו נגרר? כי הכל מראה שזה לא ולא לזינפאד הזה יש דרקון ירוק אם בטן זהובה בלבד זה הדרקונים היחידים שמתוארים ב"שער המוות" תקרא שוב ותבין את הכל והשאלה האחרונה שאין עליה תשובה שבגללה הכל סותר את עצמו לאן מוביל השער השביעי הבלתי מתועד???

hitchkok

New member
אתה חושב קצת לפני שאתה כותב?

זיפנאב הוא סתם זקן שהמילים שלו מסבכות את האפלו? פיזבן הוא סתם זקן שמפוצץ כדור אש באמצע מנהרה. ונראה לי שלא קראת את השלושה האחרונים של מחזור שער המוות, נכון? תקרא אותם ותבין
השער השביעי מוביל לאמצע המבוך, וזיפנאב היה הסרטאן העליון.

Slartibarfast

New member
ברר.. פרץ נוסטלגיה..

סדרה מעולה, ללא ספק. ממש, ממש, ממש טובה. הספרים האחרונים מדהימים. קראתי את זה לפני כמה שנים, והמון זמן לא חשבתי על זה. יאווו.. המבוך, למשל, הוא אחד המקומות ה.. מגניבים ביותר שנכתבו. צריך לעשות מזה משחק מחשב.

אם אתה אומר

אז כל הסארטאן וכל הפטרונים הללו הם האלים של קרין? אם זה מה שאתה אומר הסארטאן העליון אתה אומר שהוא היה זינבאד הזה או מה שלא יהיה שמו זה אומר שהוא היה אחד מ"זן" של אנשים אם כוחו ענקיים מסוג שונה זה נראה ממש דבילי! כי בחדר שאלפרד מתעורר יש הרבה הרבה מתים ואלפרד הוא צאצא ישיר או לא של העליון שזה אומר כמו שאתה חושב זינפאב הזה זה לא הגיוני מעצם הרעיון פיזבן מעולם לא היה זקן מטורלל! הוא ניסה להיות כזה וזה דבר אחר! גדיל תמיד דיבר על פיזבן ובהר הוא לא היה מטורלל בכלל כשהוא הראה לגדיל את התמונות של הדרקונים מלפני כמה אלפי שנים והמלחמות הדרקונים הזהובים כסופים מול השחורים ואדומים וכחולים התמונות הללו מטורלל? אתה מתיחס רק לקע שהוא נוסע איתם בשבי בקרון עד שהאלפים "מצילים" אותם וזאת טעות שלך להשוות אחד שאין בו שום קשר למטורלל למישהו כזה! המבוך זה חרא של דבר! פעם כשרק כלאו שמה את הפטרונים זה היה גדול אבל ערים? ועוד דברים הסיפור של האפלו היה סיפור יוצא מין הכלל אם ההורים שלו שמתו זה היה דבר אחד ענקי ממש וגם התיאור של היציאה מהמבוך אם החיפושיות הללו אבל הספר "אל תוך המבוך" היה חרא והחזרה בקושי מדובר על המפלצות שמה! רק מתואר חלק קטן מהקרב של הנחשים מול הדרקונים שבאו מפריאן לעזור וכן קראתי את כל 7 המחזורים! ובסוף אם אני זוכר נכון יש שער שביעי! לא זה שמוביל ל"סערה" של תחילת המבוך אלה שער לבן בוהק שךא ידוע מה מצידו השני

La Gamba

New member
תשובה סופית ואחרונה

(אין בה ליקויים) זיפנאב חושב שהוא המו דמויות, בונד, דורותי, לוק, ובין הדמויות האלה, ישנו גם את פיזבן. זיפנאב חושב שהוא פיזבן, ומתנהג כמוהו, אך הוא רק סרטן מבולבל...

אני לא הייתי מגדיר אותו סארטן

כי זה לא מדוייק הוא בן אנוש אם יכולות מיוחדות או שהוא חיי יותר מידי אם "בני האנוש" מאחד העולמות (אוויר אש אדמה מים) והתנוון קצת אבל הוא לא סארטן כי הוא לא נראה ככה מעבר לזה פריאן ומה שאר השמות של העולמות? פריאן זה עולם המים עולם האוויר זה אם ´א´ בהתחלה ויש את עולם האש שזה שם קצר שאני לא זוכר ועולם המים שזה שם מסובך אם ´ס´ או ´צ´

כמה מוזר...

אני דווקא זוכר, מכל העולמות, את השם של עולם האבן, זה עם הזומבים- ארבאך(או משהו דומה). עולם המים זה(נזכרתי!!!) צ´לסטרה(נראה לי...). עולם האש זה פריאן. עולם האויר...חחח...שכחתי...

חחחחחחח

כן ממש נחמד לשמוע עולם האבן? זה עולם האש! אש מים אדמה ואוויר האוויר זה הספר הראשון "כנף הדרקון" נדמה לי שזה השם אחרי זה יש את עולם האדמה (זה אם הציקלופים) אחרי זה את "ים האש" ועוד ספר על עולם המים

La Gamba

New member
דפוק! זה עולם האבן!

ים האש=סלעים נוזליים. גם כל המנהרות האלה שם מצדיקים את השם. עולם האש זה עולם מלא באור, כמו פריאן.

חשבת פעם שאולי

אבן=אדמה? בכל מקרה הנה פירוט קטן: עולם האש: פריאן- עצים ענקיים עם ציקלופים. כולם חיים על העצים. 4 שמשות. עולם המים: צ´לסטרה- כולם חיים במים. שם גם חיים ראשי הסראטן דאז והנחשים. עולם האבן(אדמה): אראבאך- עולם של לבה ואבן, כולו מוקף אבן. שם הסרטאן מתו אט אט והשתמשו באמנות ההחייאה האסורה כדי לא להכחד ויצרו זומבים. עולם האויר: אריאנוס- חיים על איי ספוג הנעים באויר. מושבם של רוב בני התמותה(בי אדם, אלפים וגמדים).

תראה זה לא מדוייק

או שאני לא הבנתי את זה נכון עולם האדמה הוא אם הציקלופים ו4 השמשות שאמור להפיץ חום שיגיע לעולם האש שבתוכו הוא קר לגמרי שבגלל זה הסארטן מתו שמה..... עולם המים חיים שמה על איים גדולים על פני המים בעולם האש חיים מתחת לאדמה עמוק איפה שחם ליד נהרות הלבה בעולם האוויר חוץ מהגמדים שאמורים להפעיל את המקונה המקרקשת הזאת כדי לזרוק את אוויר הסערות שלהם למעלה שיהיה לקוסמים אוויר למעלה ויש איים מעופפים שבסוף יוצרים מין מעגל של איים באוויר אחרי שהמכונה מוכנה לתיפעול המכונה שולחת אוויר לעולם האש עולם האדמה שולח אור דרך הציקלופים לעולם האש ששולח חום לעולם המים או אמור זה מסובך קצת כרגע לזכור אבל יש הגיון רב

arifell

New member
אתה לא הבנת נכון

אש=אנרגיה=אור=פריאן (גם השם מגיע מהמילה fire אריאנות=Air=אוויר צ´לסטרה=מים=> אבאראך=אדמה

Cilia

New member
תשובה, למרות ש..

למרות של אקראתי את הסדרה, אני יודעת שהם דומים, כי זיפנאב הוא בעצם התאום האפל של פיזבן. בקשר לקשר בין רומח הדרקון ושער המוות- אני לא יודעת. :)

Landei

New member
זיפנאב=פיזבן="האחד" במחזור שער

המוות. צריכים הוכחות? תקראו שוב את "כוכב הרפאים" כי איפושהו שם נאמר בברור שזיפנאב=פיזבאן.... ובסוף מבינים שהוא האל הטוב שניצב מול דרקוני הנחש בהיפוכו של הגל... הוא ההתגלמות של "האחד"...

למעלה