שאלה

loser2

New member
שאלה

האם יכול להיות כתב יד עם לחץ חלש והוא טיפוס אימפולסיבי?

כן.

loser2

New member
שאלה

תודה
ויכול להיות שהוא טיפוס הנרפה(כי הלחץ חלש),למרות שיש סימנים לאימפולסיביות
והטיפוס האימפולסיבי הוא השני?

loser2

New member
שאלה

לפי כל הסימנים הגרפולוגיים בכתב היד התנועה היא סוערת:פלישות,תנועות שנזרקות שמאלה,רווח בין שורות צר מראה שזה סוער.
אך גם: לחץ חלש ומהלך שורה עולה שזה תנועה שלילית רפויה
איך אני יודעת איזה טיפוס הוא הדומיננטי ?

מי אמר שהסערה חיבת להיות חיצונית.

פשוט התבונן בכתב ותראה את התמונה הכוללת,כלומר מה הדומיננטי בכתב.
בדוגמא הראשונה סביר להניח שהאימפולסיבי הוא הדומיננטי,בדוגמא השניה שהלחץ חלש והסערה היא פנימית הדומיננטי הוא
הנרפה והאימפולסיבי המשני.
פשוט נסה להתבונן כמו שכתבתי מי בולט יותר,מי שבולט יותר על פני השטח הוא הראשי ומלווהו המשני.

loser2

New member
שאלה

זה ממש מבלבל
הדומיננטי זה אימפולסיבי (לפי בדיקת סימני מהירות זה יצא מהיר,הנרפה הוא איטי )והמשני זה הנרפה
הרי אם הוא אימפולסיבי,איך הנרפות משפיע עליו ולמה.
זה ממש מבלבל

מבלבל......

האימפולסיביות יכולה להתבטא גם בפנימיות ולא רק בחיצוניות,כלומר האדם יכול להיות נרפה בהתנהגותו ומעשיו שאת
זאת רואים על פני השטח ומתחת לשטח תתחולל הסערה האימפולסיבית,כגון מצבי רוח קיצונים שמשתנים,סערת רגשות,מחשבות קופצניות
ומפוזרות ועוד.

loser2

New member
atkv

לא הבנתי,
אם הטיפוס הדומיננטי הוא אימפולסיבי והמשני הוא נרפה,
עדיין האימפולסיביות שלו תהיה פנימית?
הרי אם הוא דומיננטי הוא השולט ןמה שמייחד אותו זה חוסר המעצורים, התלהבות מהירה ודעיכה מהירה,חוסר יציבות,בעל סף גירוי נמוך
והנרפה יש בו מעצורים ודחפים חלשים,אוהבים שגרה ושינויים.
איך השפעת טיפוס הנרפה על האימפולסיבי?
עוד שאלה:
לפי התאור שכתבת הנרפה מתאים לנרפה דומיננטי ואימפולסיבי משני.
סליחה על השגעת ותודה

מי אמר שאתה חייב לקבל הכל מהכל???

נראה לי שאתה חושב שאתה אמור למצוא את כל מכלול ההגדרות כדי להגדיר נרפה או אימפולסיבי אבל לא כך הדבר.
בעל סף גירוי נמוך,אימפולסיבי בעל סף גירוי נמוך נדלק כהרף עין מכל דבר. וטיפוס נרפה נגרר אחר כל דבר גם סף גירוי נמוך.
אם הטיפוס הדומיננטי הוא אימפולסיבי והמשני הוא נרפה לא בהכרח שההתנהגות האימפולסיבית תיהיה חיצונית או פנימית ניתן למצוא
גם וגם.
חוסר המעצורים,ההתלהבות המהירה,חוסר היציבות,סף הגירוי הנמוך,המאפינים את האימפולסיבי יכולים בקלות לגרור אותו ביחד עם שילובים
אישיותים מן הנרפה.

ebt123

New member
LOSER2

גברתי, אנא תנסי להתרשם מן הכתב כאילו מעולם לא למדת גרפולוגיה ולברר לעצמך מה הוא אומר לך. כך תקלטתי אותו טוב יותר, מה שיעזור לך בהמשך, לבחון אותו על פי הקריטריונים הגרפולוגיים.הכל מתחיל בזה. וכי כיצד תוכלי לדעת באילו קריטריונם להסתייע, אם לא היטבת לקלוט את נתוני הכתב? לשם כך,אני מציע לך אפילו לרשום לעצמך את הנתונים הגרפולוגיים הבולטים ביותר בדף ורק לאחר מכן, לנסות להבינם באמצעות הידע הגרפולוגי שרכשת ופיתחת. הנה נתקלת בשקלא וטריא בין נתונים שנראים לך סותרים. במקרה כזה ממשיכים להתבונן בכתב ולאבחן את התנועתיות שלו, את הלחץ בלפיתת העט ובכתיבה על הנייר וכו'. כללם של הנתונים הללו ועוד אחרים שבכתב הייחודי הזה , אמורים לספק לך את התשובות שאת מחפשת.
אליהו

ורד9

New member
אליהו

היא כבר כתבה תנועה מהירה ולחץ חלש
זה מה שיוצר אצלה את הקונפליקט

ebt123

New member
שלום לך ורד,

בדיוק לזה התכוונתי והתכוון גם גרפולוג הבית.הוא ביקש ממנה לבדוק מה יותר דומיננטי מבין שניהם ואני ניסיתי להשלים את דבריו ולהסביר לה כיצד.
אליהו

תוכל לתת הסבר מפורט יותר?

גם לי לא כ"כ מסתדר הצירוף של אימפולסיביות (דחפים לא ממש נשלטים) עם לחץ חלש, אלא אם מדובר בגורם האימפולסיביות כגורם משני, ודאי לא הדומיננטי.

ורד9

New member
כמה מילים

נראה לי שמדובר באדם מאד אנרגטי שמשקיע הרבה מרץ
ואנרגיה בעבודה שלו ,יתכן ומתפרס על תחומים
ומצד שני מסוגל לטפל בכל נושא או תחום בצורה יסודית עם הרבה סבלנות ודיוק
ולהקדיש זמן לכל פרט ופרט בנחת ובסבלנות

תתיחסי לאימפולסיביות ולנרפות כמשלימות......

מדוע לא יכול להיות אדם אימפולסיבי כגורם ראשי ונרפה משני? ההתנהגות האימפולסיבית הבלתי נשלטת גורמת לו להיגרר למחוזות בלתי נשלטים.
הוא יכול להיות גם סוער וגם ניגרר ומושפע בו זמנית.

אין לשכוח שטיפוסים הם פיקציה ולא ישות ממשית

יש אימפולסיביות שהוא אימננטית דוקא לנרפה. אצל האימפולסיבי של אודם האימפולסיביות נובעת מויטליות חזקה ומחוזק הדחפים, ואילו אצל הנרפה האימפולסיביות מקורה בחולשת הבקרות וברצון לפעול בדרך הקלה, ללא יותר מדי מאמץ או מחשבה.

במציאות יש גם מצבי ביניים, בהם קשה לקבוע בחדות לאיזה מן הטיפוסים הכתב נוטה יותר, וזה גם מיותר לנסות. הטיפוסים נועדו לתת מסגרת עבור האבחון, ולא לקבע אותו...

loser2

New member
שאלה

שלום

ועדיין אם אני צריכה ללמודים לרשום מי הדומיננטי
לפי התנועה זה אימפולסיב והמשני הוא הנרפה,(לחץ חלש)

כיצד זה משתלב באישיות.

הרי הטיפוס הדומיננטי הוא הקובע והמשני ממתן או מקצין את הטיפוס.
אז איך מתבטא הנרפה המשני לאיטמפולסיבי?

סליחה על השגעת

לחץ חלש לא בהכרח מעיד על נרפות

רק אם הלחץ רפה הוא מבטא נרפות, לחץ חלש יכול להיות מרפרף ודינמי.
בשיטה של אודם אין בהכרח טיפוס משני, ולעומת זאת, יכולים להיות כמה טיפוסים משניים.
קשה להתייחס אם את לא שמה את הכתב.

אם אני מבין נכון, מה שמטריד אותך זו השאלה איך יתכן שאותו אדם יהיה גם אימפולסיבי וגם נרפה, כאשר הם במידה מסויימת ניגודים. זה נכון, אבל אדם יכול להיות אימפולסיבי באספקט אחד של חייו, ונרפה באספקטים אחרים.

למעלה