שאלה...

duvdevanim

New member
שאלה...

האם במצב שיורד מים מהמזגן בתוך הבית- כלומר במקום שירד מהצינור הוא פעם ביומים שלוש יורד מתוך הבית עד שסוגרים את המזגן לכמה דקות ואז זה מסתדר לעוד כמה ימים- האם יכול להיגרם נזק למזגן??

abam

New member
תקרא את אשר כתבת ותראה אם אתה

מבין את השאלה

duvdevanim

New member
הכונה שבמקום שהמים ירדו למטה

דרך הצינור, הם לפעמים יורדים בתוך הבית מהמזגן...- יכול להיגרם למזגן מזה נזק??

abam

New member
תקרא את אשר כתבת ותראה אם אתה

מבין את השאלה

duvdevanim

New member
את זה אני יודע- אבל זה יכול לגרום

נזק למזגן?? שלפעמים נופל מים לתוך הבית- המים שנופלים לא מפריעים לי.. - יש דרך "לפתוח" סתימה כזאת לבד?

גיא 29

New member
ככה

כעיקרון לא אמור להגרם נזק,אולם לך תדע סיפרו לי שמים וחשמל לא חברים טובים לפתירת הבעיה באופן עצמאי: מהימיאה של הצינור ניקוז תנסה לנשוף או להחדיר אויר בלחץ.

ziker

New member
תשובה לשאלה מזגן

אם מדובר במזגן מיני מרכזי יחידת פיזור האויר מורכבת בדרך כלל בחלל סגור [הנמכת תיקרה] האויר הקר יוצא מהמפזר בתעלות לפתחים בחדרים ואילו ואת האויר החוזר יונק המפזר מתוך החלל בו הוא מורכב אם פתח היניקה בהנמכה קטן מדי או שהמסנן המותקן בו סתום נוצר בחלל זה וקום שלא מאפשר זרימה חופשית של המים לניקוז. ניתן להרכיב אביזר המונע זאת. או לחבר את פתח הינקה למפזר בתעלה בדרך כלל נוצרת בעיה זו בהנמכה הנעשית בפלטות גבס.

ziker

New member
תשובה לשאלה

האביזר המדובר מורכב על יחידת הפיזור לפני צינור הניקוז אבל אבל יעילותו של האביזר לא נבדקה על ידי והוא נקרא ע"י המרכיבים "שובר וקום" או "סיפון" הפיתרון הנכון הוא לחבר את פתח היניקה של יחידת הפיזור לפתח בהנמכת התקרה בשרוול

ziker

New member
ירידת מים פעם ביומיים

אם מדובר במזגן מיני מרכזי יחידת פיזור האויר מורכבת בדרך כלל בחלל סגור [הנמכת תיקרה] האויר הקר יוצא מהמפזר בתעלות לפתחים בחדרים ואילו ואת האויר החוזר יונק המפזר מתוך החלל בו הוא מורכב אם פתח היניקה בהנמכה קטן מדי או שהמסנן המותקן בו סתום נוצר בחלל זה וקום שלא מאפשר זרימה חופשית של המים לניקוז. ניתן להרכיב אביזר המונע זאת. או לחבר את פתח הינקה למפזר בתעלה בדך כלל נוצרת בעיה זו בהנמכה הנעשית בפלטות גבס.

duvdevanim

New member
מדובר בזגן מפוצל של אלקו היטק

בכל אופן אני לא מבין גדול- אז אתם יכולים בקשה להסביר לי במילים פשוטות יותר? כלומר מה זה צינור היניקה? איך מגיעים אליו וכדומה.. --תודה רבה על העזרה
---

ziker

New member
מזגן מפוצל

הוא מזגן שיחידת המדחס נמצאת מחוץ לבית ויחידת פיזור האויר הקר בתוך הבית על הקיר עליון או תחתון ואילו מזגן מיני מרכזי יחידת פיזור האויר הקר נמצאת בדרך כלל במרכז הדירה בחלל שנבנה לצורך זה. ושרוולים/תעלות מוליכים את האויר הקר לפתחים בחדרים. התשובה שלי מיוחסת למזגן מיני מרכזי בלבד

duvdevanim

New member
ותשובה בנוגע למזגן מפוצל אפשר בבקשה

לקבל, - נ.ב- תוגה רבה על התשובה הקודמת (למרות שלא היתה מאתימה לי)

ziker

New member
מזגן מפוצל

במידה ואינך בעל חוש טכני מפותח לא כדאי לבצע לבד. כדי להגיע לצינור הניקוז יש להסיר את הכיסוי של יחידת הפיזור בתוך הבית לאחר ביצוע פעולה זו תראה בתחתית היחידה מגש/אמבטיה המשמש לאיסוף מי העיבוי. באחת מפינות האמבטיה קיים צינור מתכת ואליו בדרך כלל מחובר צינור פלסטי אל מחוץ לבית זהו צינור הניקוז במידה ואינו בשיפוע נכון, או סתום, נוזלים המים בתוך הבית.

למעלה