שאלה

שאלה

שמעתי מוזיקה כשאני משחקת באבלס (הרעיון היה לשמוע מוזיקה, הבאבלס הוא סתם...
), ואז חשבתי לעצמי... כשהשרירים נבנים, זה כי... למה זה בעצם? התאים בונים את השרירים מהחלבונים ו... נו... הם לא עושים את זה סתם, המוח אומר להם לעשות את זה וגם הוא לא עושה את זה סתם... אז תהיתי, אם אנסה לגרום למוח שלי לחשוב שאני עושה פעילות גופנית בזמן שאני בעצם חולמת, הוא יפול בזה וייתן הוראה לבנות את השרירים, או שזה לא עובד ככה?
פשוט שבשנה שעברה עברתי תאונת דרכים ונהיה לי סדק בעצם הזנב, אבל לא הייתי על כיסא גלגלים... מאז זה עבר, אבל יצא שבמשך שנה לא עשיתי פעילות גופנית ואני צריכה לחזור לכושר וחשבתי שזה יקל עליי אם אעשה את זה בזמן חלום... אבל רק אם זה באמת עובד, כי אם לא אני כן אתאמץ קצת...

וגם - בלי הרבה קשר...

יש איזה שיר אחד שאני כל הזמן משתמשת בו בתור שעון מעורר (כזה שמתחזק לאט לאט) וכל פעם כשאני שומעת אותו מחוץ לשעון המעורר (כמו בשנייה הזאת, למשל) עובר בי רעד כזה ואני כמעט מתבלבלת וחושבת שזה חלום... מעניין, לא?

לשאלה שלך אין תשובה

אין מחקר שבדק את זה, וסביר שלא יהיה אחד בקרוב.
אני כן יכול לומר לך שבאימון רגיל השרירים "נפצעים" פצעים מיקרוסקופיים, והבנייה מחדש שלהם היא שמעבה את השריר.
חלום לא יכול לגרום לזה, אבל אולי כן יכול להשפיע על משהו וכן להפעיל את המערכת בצורה כלשהי.
הבעיה, לדעתי, היא להצליח לחוות את הקושי בחלום עצמו. לי מעולם לא היתה תחושה של מאמץ פיזי או עייפות של שריר בחלום, ויש לי תחושה שזה מה שדרוש כדי לאותת לגוף להתחיל לבנות מחדש שריר כלשהו.

בהצלחה בכל מקרה.

nnn fox

New member
אני זוכר לא מעט חלומות שבהם חשתי

פתאום שאני מתקשה מאד לזוז. [נניח בריצה או משחק כדורסל.] כלומר תחושה בהחלט של מאמץ פיסי.

BALEDIN

New member
אין לי מושג לגבי שרירים

אבל בהימור עיוור ובלי ידע זה עוזר ליציבה
או קורדינציה
או כל דבר שדורש ריכוז
אבל אין לי מושג לגבי שרירים

אם הייתי רוצה לבנות שרירים
לא הייתי מתאמלת אלה חולמת על השריר נבנה
בריצה בחלום אין מאמץ
אז אני מאמרת שרק פקודה ברורה יותר למוח תעבוד

אני ינסה לתת כמה דוגמאות לשימושים פרקטים
שהתנסתי בהם
זה אולי יעזור בתור כיוון

זה עוזר לי פלאים במבחנים (לקראו את החומר - ואני לא ממש קוראת אלה גם מספרת לעצמי - ועד כמה שאני זוכרת הטקסט לא משתנה,
אני לא זוכרת איך אני עושה את זה)
אבל כשזה למשל תפריט בחלום
ואני מסתקלת עליו פעמים הוא כן משתנה

ויותר עוזר בבנית מודלים בראש שאני רוצה לעשות אחר"כ
בפיסול
אני בונה חלום לבן לגמרה
אין למטע או למלע
אין קירות
אין ממש כלום
ואז אני שמה בו את המודל
כשהוא מרחף אבל ברור איפה היה ממוקם השולחן
אם היה אחד כזה
ככה שאני בונה משהו
ומחלפיה אותו באחד אחר
ואחד אחר
עד שאני בונה משהו שאני מרוצה ממנו
משנה פרטים עד שאני מרוצה
ואז חושבת איך הכי יעיל לעשות את הפסל
וזה תמיד יוצא הרבה יותר מוצלח מלפסל בלי זה

טוב, אז יצאתי לריצה...

שאלתי את אבא שלי בעניין והוא ענה בערך כל מה שנאמר פה, אז לצערי נאלצתי לצאת לריצה היום אחר הצהריים... היה בסדר, ואני אמשיך ככה ואם נכון שזה כן גורם משהו בחלום, אז אני אנסה גם את זה, שיפעיל את המערכת למקרה שהיא התנוונה או משהו כזה... (לא אני סתם צוחקת על עצמי
)

למעלה