שאלה

שאלה

אני הולכת לפי התפריטים של 'הרזים של מאיה' של ד"ר מאיה רוזמן. אני כבר בשבוע 4 ולמרות שהחודש היה קל יחסית אני מרגישה בימים האחרונים ממש שתיד בערב בא לי עוד משהו לנשנש או לאכול. יש לציין שאני מקפידה על ארוחות בזמן כדי למנוע "רעב סמוי", שותה הרבה מים ועדיין משהו בפסיכולוגיה הזו ש"זהו,נגמר להיום" קשה לי למרות שיכולתי לנווט את הארוחות בתפריט לפי הרצון שלי. (למי שיש את הספר אז ה'נשנוש' לילה הוא בערך ב-9 ואני לא נרדמת לפני 11... מה ניתן לעשות? יש טיפים מועילים?

Gidi Shemer

New member
אסייג ואומר שאני לא מכיר לא את הספר ולא

את הדיאטנית, אז אני מקווה שההמלצה שלי לא שוברת "חוקים".

מאד מוכרת לי ההרגשה של "זהו? נגמר כבר האוכל להיום?". מה שאני מציע לך זה לשמור את נשנוש הלילה ל...לילה.
את הולכת לישון בחצות? קחי לך פרי או אגוזים או מה שמתאים לדיאטה שלך ליד המיטה ותנשנשי תוך כדי קריאת הספר או גלישה בפורומי תפוז או כל דבר אחר שאת רגילה לעשות.

במילים אחרות, אל תילחמי פה (וספציפית פה) בהרגלים שלך. יש מלחמות שהן חשובות כשמנסים לשנות הרגלים אבל זה לא אחד מההרגלים האלו. פשוט תשני את התזמון.

הנשנוש

הוא פרי\ כל דבר עד 100 קלוריות בעצם (ומותר 3 כאלה ביום בין הארוחות הגדולות) כך שלנשנש פרי מחסל לי את קטגורית נשנוש הלילה אם אני עושה אותו. תזמון משמע איפוק ,ולא לאכול יותר משעתיים של הפסקה,קשה לי

Gidi Shemer

New member
אז בוא נעשה רגע חשבון

אם את לא מחליפה בין נשנוש ה"לילה המוקדם" לנשנוש הלילה אלא מוסיפה עוד נשנוש של 50-100 קלוריות, את מוסיפה כך 50-100 קלוריות לצריכה היומית.

אני ממש לא מעוניין להיכנס בינך ובין הדיאטה שלך, אבל את בעצמך מצינת שהאיפוק קשה לך. כמה זמן הוא יהיה קשה: יום, שבוע, חודשיים? מתי שהוא תיכנעי ואז זו כבר תהיה כניעה הרבה יותר הרסנית. אם את צריכה להילחם יום יום וכמעט שעה שעה בדיאטה בסופו של יום (או שבוע או חודש) תחזרי להרגלים הישנים, ואז- מה הועילו חכמים בתקנתם?

מה יקרה אם תוסיפי עוד נשנוש לילה, אפילו של 50 קלוריות?
תכיני לך גזר חי (ותחתכי לכמה חתיכות), שני מקלות סלרי ועלי חסה. עצם ההרגשה שאת מנשנשת כבר תיתן לך תחושה טובה יותר.

דיאטה שעובדת לאורך זמן היא דיאטה שבה את מסתדרת עם אורח החיים ועם התזונה. זה כמו ספורט. אם את מוצאת ספורט שאת אוהבת, תלכי איתו. אל תלכי עם פעילות שאת שונאת לעשות.

well said

אקח לתשומת ליבי את ההערות, יש בהן המון וניכר שחווית לא מעט על בשרך. תודה רבה ולילה טוב ושקט

למעלה