שאלה

Nut420

New member
שאלה

רמי, נגיד ויש לי אפשרות להיות בחד"כ מקסימום 3 פעמים בשבוע, האם עדיף לי תוכנית ABC ככה שאני יעבוד על כל שריר פעם בשבוע לפחות בהרבה תרגילים או תוכנית עם אימון אחד שאותו אבצע 3 פעמים בשבוע שיכיל בעיקר תרגילים בסיסיים ?

באמצע

כלומר אימון AB, כלומר פעם וחצי על כל קבוצת שריר. 9 סטים קבוצת שריר גדולה ו-6 לקבוצת שרירים קטנה.

Nut420

New member
לא מתאים..

באימון AB אני גם מרגיש שלא עבדתי מספיק בכל אימון, וגם שאני לא עובד על כל שריר מספיק פעמים בשבוע יש לך הצעה אחרת אולי ?

אם כך

נשאר אימון של כל קבוצות השרירים דבר שלא יהיה יעיל !! אפשרות נוספת היא עבודה של תרגילים מורכבים והתרכזות רק בקבוצות שרירים גדולות - חזה, גב ורגליים.

Nut420

New member
זה בדיוק מה שהתכוונתי

התרכזות בתרגילים גדולים כמו סקווט, דדליפט, לחיצת חזה וכו אני רוצה אימונים קצרים וקשים, השאלה איזה חלוקת אימונים הכי עדיפה במקרה הזה ?

תוכנית

אופציה אחת: רגליים: סקווט - 4 סטים של 10-15 חזרות דד ליפט (לא סטיף) - 4 סטים של 10-15 חזרות חזה: לחיצת חזה בשכיבה - 4 סטים של 10-15 חזרות לחיצת חזה כנגד משקולות - 4 סטים של 10-15 חזרות גב: מתח - 4 סטים של 10-15 חזרות פולי עליון לחזה - 4 סטים שך 10-15 חזרות. אופציה שניה: 4 תרגילים לכל קבוצת שריר גדולה 2 סטים מכ"א: רגליים: סקווט + מכרעיים + דד ליפט + לחיצה כנגד מכונה חזה: לחיצה כנגד מוט + לחיצה כנגד משקולות + לחיצה בזוית כנגד מכונה + שכיבות שמיכה גב: מתח + חתירה בישיבה + פולי עליון לחזה + T-Bar

Nut420

New member
האופציה הראשונה נראית לי טובה

השאלה היא מה קורה פה עם הידיים והכתפיים ? ומה החלוקה פה ? אותו אימון כל פעם ?

עוד

אין אימון ספציפי על ידיים והכתפיים הם מגורים ע"י התרגילים הרב מפרקיים. כל אימון אותו הדבר !

למעלה