שאלה

בסדר

New member
שאלה

אני אדם דתי ורציתי לשאול אותכם שאלה. מדוע אתם חיים בארץ ישראל? למה אתם לא הולכים לארצות הברית וחיים שם בשלום עם כולם ובלי כל הצרות? תודה רבה לכם אחים שלי!

ofir_y

New member
תשובה

נולדתי פה, המשפחה שלי פה, נוח לי פה כיף לי פה. לארה"ב יש את החיסרונות שלה... ולא בא לי... פשוט ככה.

erez zon

New member
המקורות לא מהווים עבורי בסיס

לרצות לחיות בארץ.זוהי פשוט המולדת שלי,הייתי מעדיף אילו הייתה קמה המדינה באוגנדה ולא היינו צריכים לחיות לצד עם אלים כל כך וללא כל המלחמות הללו...אך אין ברירה,אף מקום לא יהיה לעולם הבית שלי כמו ישראל.

איילת1974

New member
כמו כן חברים, הסטוריה אישית ותרבות

וחוץ מזה מי שצריך ללכת הוא מי שמתנגד למפעל הצינוי (ולא מדובר רק בנטורי קרתא).

[אורן]

New member
כי למרות שזו לא הדת שלי

זו התרבות שלי, הלאום שלי, המולדת שלי.

oren*

New member
למה אתה שולח אותי לארה"ב?

בישראל חיים רק 30 אחוז מסך כל היהודים בעולם, היכן שאר 70 אחוז? כיצד היהודים בברוקלין חיים בשלום עם שכנים סינים המציגים בחלונות הראווה חזירים מסתובבים בגריל עם תפוח בפה או פסלים של בודהה? כיצד היהודים בסינגפור הולכים ברחוב ביום שבת שעה שהרכבת התחתית דוהרת מתחת לרגליהם ומרעידה את המדרכה? כיצד היהודים בסן פרנסיסקו מסתדרים עם אחוז גבוה של זוגות חד מיניים ולא ממנים איזה רב שינסה לבטל את מצעדי הגאווה? כיצד היהודים בברזיל מסתדרים עם כל הבחורות שהולכות בבגדי ים חושפניים (שלא לדבר על הקרנבל - ארבעה ימים בשנה של שדיים מכל עבר). היות והחילוניים הם עדיין רוב במדינה, אתה יכול לקחת את הרגליים שלך ולעבור לגור באחד הגטאות בשכונות החרדיות בירושלים, בבני ברק, בהתנחלות או בברוקלין - מבטיח שלא נבוא לבקר בשבת.

אני אתן לך כמה סיבות טובות

אני מחשיב את עצמי כאדם יהודי.. הורי והוריי הורי היו יהודים ואני יהודי לא פחות ולא יותר מכל יהודי אחר... וזו מדינה של יהודים.. הלא כן? ללא הבדלי דת גזע ומין! פה יש צבא יהודי ויהודים משרתים בו (אמורים לפחות) כך שהצבא היהודי מגן על העם היהודי בארץ יהודית! מה מפריע לחבורת ניו-נאצים גלוחי ראש לרצוח אותי בסמטה חשוכה בניו יורק רק בגלל שאני יהודי? בארצינו יש סבירות נמוכה שדבר כזה יקרה... ואתה יודע מה? לדעתי מי שלא עושה שרות צבאי או שרות לאומי או לפחות משמר אזרחי ולא תורם לבטחון המדינה היהודית אינו יהודי!

begone

New member
תשובה

איך תסביר את העובדה שמאות אלפי חרדים גרים בארה"ב?

למעלה