שאלה..

youggg

New member
שאלה..

אני והחבר שכבנו בלי קונדום (חוסר אחריות לא יקרה שוב...) שישי שעבר,
ביום שבת הוא הלך וקנה נורלבו (המקבילה של פוסטינור) ולקחתי את הכדור

עברו חמישה ימים בערך וקיבלתי מחזור, עכשיו חוץ מזה שהמחזור שלי מגיע בדרך כלל בין ה15 ל18,
אז גם זה לא ממש מחזור תקין...
אני אוותר על התיאורים המגעילים ואגיד בקצרה שהדימום מועט נורא וחלק מהזמן זה בכלל הפרשות חומות או כמו מים אדומים.
מה לעשות??? יש סיבה לדאוג??

Sharoman

New member
זאת קרוב לוודאי תופעת לוואי של הגלולה

אמור להיות לך עלון מצורף לחבילה, שם אמור להיות רשום בדיוק מה הגלולה עושה.
אם הדימום ממשיך תפני לרופא נשים.

eietmo

New member
אכן חוסר אחריות

ואלו תופעות לואי של הגלולות, נשמע נורמלי.

ממליצה ללכת להבדק למחלות מין אם לא עשיתם את זה עדין.

youggg

New member
תודה רבה! עוד שאלה..

המחזור עכשיו שינה לי תאריך או שזה רק תופעת לוואי ואני אקבל החודש?

eietmo

New member
בעקרון את אמורה לקבל בערך באותו הזמן

עלולה להקדים או לאחר קצת. אם המחזור שלך מאחר ב5 ימים או יותר תלכי לרופא.

Sharoman

New member

אני חושבת

שהדימומים זה מהגלולה, זה נורמאלי. לא קראת הוראות רפואיות שהיו בחפיסה? לא היה כתוב על זה משהו במקרה?
בכל אופן אם את וחבר שלך בקטע רציני וזה, אז אולי שווה ללכת לרופא נשים שיעשה לך בדיקות ויתאים לך גלולות למניעת הריון. זה לא כזה ביג דיל הבדיקה אצל הרופא אני הייתי לפני חודש והוא היה ממש סבבה איתי ככה שאין לך מה לדאוג. אני מצרפת לך מידע לגבי הפגישה הראשונה אצל הגניקולוג שתדעי לקראת מה את הולכת.

youggg

New member
תודה לכולם... עוד שאלה

אז שכבנו היום עם קונדום (דורקס) והוא פשוט נקרע,
(כן החיים שלי בזבל) בלי קשר, קבעתי תור לגניקולוג להתחיל גלולות, אבל עכשיו זה כבר מאוחר מידי...
שמעתי שזה ממש לא בריא לקחת פעמיים באותו החודש, אבל אני מעדיפה לא לקחת את הסיכון
אני אקח כנראה היום בערב (בפעם האחרונה בחיים שלי אני מקווה)

השאלה היא מתי המחזור שלי אמור להגיע? אם בדר"כ הוא מגיע בין ב15-18....

eietmo

New member
לקחת כבר?

המחזור שלך לחלוטין ישתגע, ממליצה לרוץ לרופאה ולדבר איתה על הכל לפני שאת לוקחת שוב.

אם לקחת כבר תלכי לרופא בכל מקרה

youggg

New member
כבר לקחתי..

להגיע לרופאה זה די סרט האמת...
מה זאת אומרת ישתגע?
הבנתי מהרוקחת שזה רק מגביר את הסיכויים לתופעות לוואי ובהנחה שזה לא קורה יותר (=אני לא אקח את הכדור יותר) אין מה לדאוג.
לא??

eietmo

New member
בואי אני אסביר לך משהו

אם את לא אחראית מספיק ללכת לרופא או לקחת אחראיות על הסיכון של המעשים שלך (במקרה הזה סקס)...אז אל תעשי אותם.

את הרגע לקחת 2 פצצות הורמונים שכבר היו לך תופעות לואי עליהם. את צריכה ללכת לרופאה.

ודרך אגב, את וחבר שלך צריכים ללמוד לשים קונדום נכון. (או לוודא שתתאריך התפוקה שלו לא פג)

Sharoman

New member
להגיע לרופאה זה די סרט?

את באמת מעדיפה להמשיך לסכן את הבריאות שלך שוב ושוב במקום להתייעץ 5 דקות עם אדם בעל מומחיות בנושא?
או שלדעתך רוקחת אמורה להבין טוב יותר את ההשפעות ותופעות הלוואי של הגלולה מאדם שלמד עליה במשך 5 שנים לפחות?
גם אחרי שלקחת את הגלולה (במיוחד אם לקחת פעמיים) את אמורה לפנות לרופא, זה אפילו רשום על העלון המצורף.

למעלה