שאלה

שאלה

האם ישנם ילדים על הספקטרום- שבגן ובקבוצה מתקשים ליצור קשרים ולתקשר,
אך בסביבת הבית עם המשפחה הילד- חם, מתקשר טוב, בקשר מצויין עם האח היותר גדול,נהנה מהמשחק המשותף איתו

הילד עבר הערכות בהתפתחות הילד, אך האם כדאי לקחת אותו לאבחון - תיקשורתי גם אם הילד "מבלבל"
לילד יש עיכוב שפתי וגרפומוטורי, ורגישות-חרדות מרוח ומרעש, לילד היה קושי גדול במעבר למזון מוצק
תודה

כן

בן שלי מתקשר מצוין בבית עם המשפחה, החברים המבוגרים ואחותו
בגן ובבית ספר זקוק לתיווך צמוד כדי לתקשר עם ילדים

dina199

New member
בהחלט. במסגרת המשפחה

ובמיוחד עם אנשים מבוגרים (שזה כולל גם אחים גדולים) התקשורת הרבה יותר קלה.
גם התקשורת עם ילדים הרבה יותר צעירים יותר קלה.
הרי הקושי העיקרי זו תקשורת חברתית בשכבת אותו גיל.

אבל האם יש לכם אבחנה רשמית ?

תודה על התגובות

יש לנו אבחון של התפתחות הילד של עיכוב התפתחותי,
אך הם לא היצביעו על בעית תקשורת, אך אנו לקראת אבחון נוסף ובסיכום של הגן יש
כמה משפטים שכנראה בגן רואים יותר ברור מאשר בתוך המשפחה
וכרגע נראה לי שכדי לשלול את הנושא אנחנו נלך לאבחון פרטי-תקשורתי

תודה

dina199

New member
ומה מבחינתם הסימנים

של עיכוב התפתחותי ?
מה הם מגדירם תחת 'בעית תקשורת' ?
(זו לא ביקורת, רק שאלות הבהרה
)

לפי הידוע לי יש הבדל גדול

עיכוב התפתחותי כשמו כן הוא, הילד עושה הכל, אבל יותר לאט מילד רגיל. כלומר, שבסוף הוא יעשה את זה אבל בגיל יותר מאוחר.

העיכוב יכול להיות בתחומים שונים, לאוו דווקא תקשורת.

יש איחורים מוטוריים ויש קוגנטיבים וכך שזה בתחומים שונים.

dina199

New member
לכן שאלתי מה הם הסימנים

מבחינת התפתחות הילד.
כי אני מסכימה עםההגדרות שלך השאלה האם כך זה גם אצלם.
והשאלה העיקרית שלי : מה הם מתכוונים תחת מלה 'תקשורת' כי לזה כל אחד נותן משמעות שונה.

ולגבי 'עושה את זה אבל בגיל יותר מאוחר' - זה קורה גם אצל א"סים , גם כשמלמדים אותם בצור מתאימה להם וגם כשהם בשלים יותר

אבחון ילדים בדרך כלל הוא לא קל.

כי הרבה ילדים לא מתאימים בדיוק להגדרה זו או אחרת.

ולא רק זה, כשיש לילד בעיה חברתית היא יכולה לנבוע מסיבות שונות, והשאלה מה הגורם הראשי ומה המשני.

הדוגמא הקלאסית היא ילד חרש, שיכול להראות תמונה של בעיית תקשורת, אבל הבעיה שלו שהוא לא שומע, ולכן ברגע שהיא תיפתר בדרך זו או אחרת, גם הבעיה הזו תיפתר.

בעיית קשב וריכוז יכולה להראות כמו בעיית תקשורת, אבל ריטלין למשל יפתור את בעיית התקשורת, בעוד שאצל אוטיסט זה יפתור אולי את בעיית הקשב והריכוז שלו, אבל בעיית התקשורת תישאר.

בעיכוב התפתחותי, טיפול מסור פשוט יגרום לילד להדביק את הפער, והבעיה תיפתר.

ילד אוטיסט לנצח אוטיסט, עם שיפור תפקודי בגלל הטיפולים.

כך אני מבינה את הדברים.

dina199

New member
נכון
. אני לא מתווכחת עם הדוגמאות שלך.

אני רוצה לדעת מהן ההגדרות שלהם .

יש מאבחנים שמבחינתם מספיק שילד מדבר עם מבוגר כדי להחליט שאין קשיי תקשורת.

AutismTimesTwo

New member
יש פער גדול מאוד בין הבית לגן

בבית המצב הרבה הרבה יותר טוב. כמעט לא אותו ילד.
כשהגננת באה לביקור בית, היא הייתה בהלם מהשוני.

BlackbirdFly

New member
לגמרי

האם הבנתי שבהתפתחות הילד לא אבחנו על הספקטרום?
ממליצה לקחת לאבחון באסף הרופא אצל ד"ר צחור או סטולר.
שם לא מצליחים להתבלבל מאף ילד

efrat 34

New member
ילד מבלבל

הילד שלנו היה מוגדר כ,- היפר ברמה קיצונית וקשב

ולי היתה תמיד תחושה של מעבר
כולם סביבי טענו שאני מחפשת הגדרה
הפסיכולוגית של הגן
הצוות בגן - הוא היה ארבע שנים בגן שפתי
האבא
לא היה אחד שהסכים איתי

הוא עלה לכיתה א ללקויי למידה

עברו 3 חודשים ואז אבא שלו בא ואמר קדימה הולכים לאבחון
האמת? הייתי בטוחה שיגדירו אותו PDD NOS רק בכדי לתת לו את הכיתת תקשורת שהיה ברור שהוא מאוד זקוק לה

הגענו למאשה קמינסקי
ו...
הוא הוגדר PDD
אותה הוא לא הצליח לבלבל
הפסדנו שנה
הפסדנו כיתה מדהימה מהאזור שלנו

אבל עדיף מאוחר על לעולם לא

dina199

New member
התשובה שלי לכל המבקרים

שטוענים 'אמא היסטרית' ו'מחפשת הגדרה' :

ברור שאנחנו מחפשות הגדרה (כתבתי כך כי הביקורת בעיקר על אמהות) כי רק אם ההגדרה הנכונה הילד יקבל את העזרה המתאימה.

YAFITUSH6

New member
ממש תיארת את הבן שלי

וגם לי יש ימים שאני חושבת לעצמי האם האבחון נכון, אבל יש ימים (כמו בתקופה האחרונה) שאני מאמינה שהוא בהחלט נמצא שם (אומנם בקצה אבל שם).

בהצלחה,
יפית

וואו תודה על התגובות

תודה על התגובות וכמה תשובות,

הילד נמצא זו השנה השלישית בגן שפתי, והיה אמור לעלות לכיתה א'-בשיחה עם הגן נאמר לנו שהילד
לא בשל לעלות וממליצים על המשך מסגרת גנית- אבל רצו להעבירו לגן התפתחותי-בגלל חוסר שיתוף פעולה מצידו
בריכוז וגם בטיפולים- האמת שאני לא מבינה למה חיכו לסוף שנה לספר לי דבר כזה, במקביל יש לנו תור להתפתחות הילד
והם מילאו דוח- ושם נאמר שהילד זקוק לתמיכה ב: שפה,מוטריקה, התנהגותי-רגשי,ותקשורתי-כמו כן במהלך כל הדוח
יש התזכורים לנושא כמו: רוצה לשחק עם הילדים אך נמצא לידם ולא יתם, כמו כן לעיתים קרובות-יש לו נטייה לחקות אותם
כלומר לרוץ אחריהם או לעשות חיקוי למה שהם עושים-האמת שזה דבר שבולט מאוד אצלו -ולעיתים את החיקויים האלו מביא הביתה-לדוגמא בשנה שעברה היה ילד שעוד לא הלך אז היה יורד על הברכיים וזוחל וגם מחקה את ההברות שהוא עשה,
את האמת בגלל שיש לנו גדולה עם PDD אז כל הזמן השוונו-ויש לו כמה תכונות מזה אבל לעומת זאת בתוך הבית ובסביבה מוכרת
הילד- מעביר חוויות ועונה לשאלות-אפילו בתחכום- ואומנם יש לו שיבושי היגוי ומשפטים קצרים - אך הם נשמעים "הגיוניים"
לעומת הגדולה- שכל העברת חוויות בעייתי, וגם השפה שלה לעיתים נשמעת "קצת טכנית" -בקיצור- גם אנחנו מבולבלים
תודה

dina199

New member
לא כל הא"סים זהים , אפילו לא אחים

הרי לאף א"ס לא נדרש כל 100% תכונות לפי DSM 4 כדי להיות בספקטרום.
לכן אין טעם להשוות לאחים כדי להחליט אם הילד בספקטרום או לא. לפי התאור שלכם חייבים איבחון מקצועי.

לגבי בשלות - אפשר לא להיות בשל לכיתה א' בלי להיות א"ס.ואז גם זו סיבה מספקת כדי להישאר עוד שנה בגן.

מה שהכי מטריד שהם אומרים 'חוסר שיתוף פעולה מצידו'. בזה הם בהחלט היו צריכים ליידע אתכם קודם. כי חוסר שיתוף פעולה יכול לרמז לא רק כי קשה לן במשהו או שהוא לא רוצה משהו, אלא שאולי המסגרת והטיפולים לא מתאימים (מה שחוזר לחשיבות האיבחון
).

schlomitsmile

Member
מנהל
שני הבנים הא"סים שלי מאד שונים זה מזה וזה אכן אחד הדברים שעיכב כ"כ את איבחונו של הבכור.
מעבר לזה שאף אחד לא צריך 100% תכונות/מאפיינים לפי DSM ,
גם אם יש אותה תכונה/מאפיין, אצל כל אדם זה יכול להתבטא באופן שונה, בצבע המיוחד שלו.

רק אבחון מסודר יתן לכם מענה על שאלותכם.

פה כל אחד יכול לענות מנסיונו, אבל אנחנו לא ראינו בכלל את הילד שלך.

יכול להיות שההתנהגות השונה בבית ובחוץ נובעת מחוסר בטחון בחוץ, ביישנות ועוד. יכול להיות שבבית הוא חש בטוח, ואז בעתיד הוא יחוש בטוח.

ברשותך כמה שאלות:

האם חל אצלכם שינוי במהלך הזמן בהתנהגות שלו? האם ההתנהגות שלו בבית תמיד הייתה תקשורתית מאוד, או שחל בתחום הזה שינוי?

ומעבר לזה יש שאלות חשובות אחרות: האם הוא מצביע? האם הוא משתף?

אם קורה לו משהו בגן, האם הוא ניגש אל הגננת?

האם הוא מספר לכם דברים שקרו לו בבית הספר?

תודה לכולם

מהתשובות עולה שאין מנוס מאיבחון מסודר- וכך נעשה
כבר אשת מקצוע מטעמנו תבוא לעשות תצפית בגן

תודה
לכולם

למעלה