שאלה

Sephiroth

Member
שאלה

שמתם לב לעובדה מעניינת ? גם בזמן שהבנייה בארץ היתה בתנופה, ופרוייקטים חדשים ביצבצו כמו פיטריות אחרי הגשם, מסיבה מסויימת, שום פרוייקט (פרט למגדל המניפה לדעתי), לא היה מדהים בצורה יוצאת דופן ! עושה רושם שסגנון הבנייה בארץ משקף את הארץ - בינוני ומשעמם. ברור שישנם מספר מועט של חריגים, אבל בסך הכל, הביניינים פשוטים מדי. לא מרהיבים ומשדרים כח כמו האמריקאים, ובטח חסרי הייחוד והעיצוב של האסייתים. אשמח להתייחסויות בעניין,

danezeq

Member
חחחחחחחחחחחחחחח

אני לא חושב שזה ראוי להתייחסות
אגב - מגדל המניפה - ממש יפה! היום עברתי ליידו והודהמתי! כל יום שאני עובד ליידו אני משתגע מחדש! הוא כ"כ יפה! - למרות העובדה שהוא גמד ליד מגדל ידיעות ואגד שליידו - הפ פשוט בנאלי- הוא מקסים!

Sephiroth

Member
לא צריכים להיות צינים ומרושעים

דיברתי על התוכניות, גם על כאלו שלא מומשו בסופו של דבר ! ומגדל אגב, לפחות לפי האילוסטרציה שלו, נראה דיי זוועתי

Secular

New member
הכל שטויות במיץ אשכוליות!!!!!!!!!!!

"לא מרהיבים ומשדרים כח כמו האמריקאים"
סליחה,אבל המשפט הזה הוא אחד המפשטים הכי טיפשיים ששמעתי מעולם!! אם כל הכבוד,גורדי השחקים המכוערים והכי פחות מרהיבים נמצאים באמריקה!! מי יותר מרהיב ומשדר כוח?? בנק אוף צ´יינה טאוור בהונג קונג או בניין הספרייה המכוער בל"א?? מגדל מאו בשנגחאי או מרכז הנגקוק בשיקגו??? התשובה היא די ברורה!!!!!! גורדי השחקים באסיה הם היפים והמרשימים ביותר אם תרצה או לאו!! והכל מסיבה פשוטה אחת-מירב ג"ש שנבנו באמריקה בנויים בסגנון אינטרנשוינל שהוא סיגנון בנאלי,משעמעם וחסר כל תוכן!! לעומת זאת,באסיה ישנם ג"ש שבנויים בסגנון פוסט מודרני ומודרני שזהו סגנון שמתאים הרבה יותר למפלצות זכוכית ובטון!! ככה גם בארץ!!- מגדלי עזריאלי מרשימים יותר כמעט מכל ג"ש של ניו-יורק ושיקגו,למרות שהם יחסית נמוכים וזה בגלל העיצוב המרשים שלהם!! אני לא זוכר שראיתי בכל אמריקה בניין כמו סיטי-גייט או פרזידנט!! האמריקאים בונים בדיוק איך שהם נראים-בנאלי,משעמעם וחסר חיים!! ופתגם שלא יזיק לבחור הזה:"הגובה זה לא מה שקובע!!!!"

איליה.

New member
מגדלי עזריאלי מרשימים?

מה בדיוק מרשים בהם? אין בהם שום עיצוב, סתם שורות של חלונות. הדבר היחיד שיכול להרשים בהם זה הגובה. בטוח שלא העיצוב.

Sephiroth

Member
דווקא עזריאלי כן מרשים

במיוחד בשקיעה/זריחה ובמזגי אויר קיצוניים שהציפוי שלו מקבל את מירב תשומת הלב.

Secular

New member
בניין לא צריך להוציא קוצים מהגג כדי

להיות מרשים,מספיק שהבניין גבוה יחסית לבניינים בקירבתו,מטופח ונמצא בתוך קומפלקס מרשים,וזה עושה את הכל! קח לדוגמא את מגדל שלום,הוא כל כך יפה??ממש לא!!אבל הוא כן מרשים,למה?! בגלל שיש מתחתיו מעבר תת-קרקעי וגם גובהו העצום יחסית לבניינים בסביבתו מקנים לו עוצמה ענקית! בקיצור,עוצמה לא נובעת מגובה עצום,כי זה הרי ברור שבנייין גבוה בלבד,כמו מגדל הסיפרייה בלוס אנג´לס איננו מרשים כלל וכלל!! זאת משום שסביבתו עמוסה בג"ש,והעיצוב שלו אינו מתאים לבניין בגובה 310מ´, כך שכל האלמנטים הללו מקטינים את עוצמתו של הבניין למרות גובהו!! חומר למחשבה!

Sephiroth

Member
לא מסכים איתך בכלל

אם תשים לב, אמרתי בפירוש שהאמריקאים משדרים כח ומרהיבים, לא מיוחדים ומקוריים... למרות שיש עוד מספר בניינים שמשום מה בחרת להתעלם מהם. ותסלח לי, אבל חסרים לנו בארץ כמה ביניים כאלו, שיסמלו עוצמה, עם נוכחות. על אסיה אני לא חולק, לדעתי גוריש השחקים הכי יפים בעולם נמצאים שם. עזריאלי.. אולי הוא הדבר היחידי בארץ שיכול לקבל את התואר - לאנדמארק. כי זה באמת פרוייקט עם נוכחות.

fireman

New member
כנראה ששכחת

כמה משפטים טיפשיים הספקת לכתוב כאן רק בשבוע האחרון.... אתה המומחה בהעברת ביקורת על אחרים....תעביר אותה קודם על עצמך

Secular

New member
רון,הנה רשימת הבניינים המרשימים...

באמריקה,חוץ מהם הכל חרטה ברטה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! *מגדל הסירס,שיקגו *אמפייר סטייט בילידינג,ניו יורק. *מגדל קרייזלר,ניו יורק. *בנק אמריקה פלאזה,אטלנטה. *מגדל בנק אמריקה,סיטאל. *וואן ליברטי פלייס,פילדלפיה. *טראמפ בילדינג,ניו יורק. *סיטיגרופ,ניו יורק. יש עוד כמה נחמדים,אך אלה המרכזיים!

Sephiroth

Member
שכחת כמה...

איפה מרינה סיטי בשיקאגו ?? לייק פוינט טאוור בשיקאגו ? ג´ון האנקוק סנטר בשיקאגו ? טראנס אמריקה פירמיד בסן פרנסיסקו ? ליפסטיק בילדינג בניו יורק ? ואני לא מבין איך התעלמת מהלייבררי טאוור בלוס אנג´לס !!!!

kyle

New member
ויש עוד בניין נורא יפה,

ליד הבית של דוד שלי, אני לא זוכר את שמו, אבל הוא נמצא ברחוב 32 על השדרה השלישית.

kyle

New member
ועכשיו שאני חושב על זה,

הבניין שאני מדבר עליו נמצא 5 בלוקים מזרחית (בניגוד להרבה אנשים שחושבים שזה 2 בלוקים), ו - 2 בלוקים דרומית לאמפייר סטייט.
יופי של נקודת ציון

TheIllustrator

New member
כבר היו דיונים כאלה פורום.

אבל בלי קשר, כמה מגדלים "מדהימים בצורה יוצאת דופן" כבר יש בעולם? לא שספרתי, אבל לא נראה שקשה במיוחד לעשות כן. בנק אוף צ´יינה, קרייזלר בילדינג עוד כמה יחידי סגולה. עקרונית, בהשוואה לערים אחרות, גורדי השחקים של ת"א ור"ג אינם כ"כ רעים או מכוערים. נכון, יש בניהם כמה מאד מוזנחים ומגעילים, ועוד כמה בנאליים מאד(מאחר ויש כמותם בישראל עוד אלף, אבל מבחינה עולמית הם כן ייחודיים!), אבל מרביתם בהחלט יפים וראויים, גם אם לא "מדהימים".

Secular

New member
מסכים עם כל מילה!!

אני חושב שג"ש בישראל הם לא המדהימים בעולם,אבל הם בטח יפים מאד בהשוואה לקופסאות הנעליים המאולתרות של ניו-יורק ושיקגו או קוביות הלגו של ברלין או מינכן!! אז ככה שהכל כאן יחסי!! ברור שיש מעט מאד ערים עם מצבור ג"ש מעניינים ומרשימים במיוחד כמו ה"ק,שנגחאי,בנגקוק או פרנקפורט. אבל גם ערים אחרות כוללות בהם ג"ש מספיק יפים ומרשימים,ובינהם ת"א ש"ממוצע הרושם" שלה נמצא במקום מכובד בהחלט!!

fireman

New member
תראה איך אתה סותר את עצמך

אתה מדבר מצד אחד על כמה שהסירס יפה ומרשים ומצד שני אתה אומר שהבננינים בארה"ב נראים כמו קופסאות נעלים הסירס הוא אחד מהבניינים היותר מכוערים שנבנו בארה"ב נראה כמו ערימת מקררי אמנה שרופים אז תחליט או שהם קופסאות נעלים הוא שהם יפים כי ההגדרה קופסת נעליים מתאימה בדיוק לסירס

למעלה