שאלה...

yoavl1

New member
שאלה...

נאמר לי שבתרי"ג מצוות יש מצווה האומרת כי אסור להחיות מכשפה. האם כך הדבר ולמה???

כן יש מצווה כזו...

הנה לך קישור שבו מפורטות כל תרי"ג מצוות..תמצא שם כל דבר שאתה מחפש בנושא... ולמה אסור להחיות מכשפה? כמו כל דבר אחר בדת... כי ככה!!! כי אלוהים אמר... הסבר מספק מאוד ל"למה?" נכון???

snift

New member
פשוט מדהים

כמה פלצנים יכולים בני אדם להיות. ממש קשה לי להחליט האם הם סתם טיפשים, או אכן רשעים.

מונטי פייטון הסבירו יפה איך מזהים

יש ב"גביע הקדוש" קטע שבו שופטים אישה על כך שהיא נחשדת במכשפות ואז שואלים איך נדע אם היא מכשפה קבעו ואמרו שמכשפה בניגוד לאישה נורמלית לא טובעת אבל אי אפשר לבדוק אם היא לא טובעת כי ייצא שאם היא תטבע למוות אזי לא הגיע לה למות אז החליטו לשקול את המכשפה כנגד ברווז היה והיא יותר קלה מהברווז אזי היא מכשפה ודינה מוות ואז שקלו אותה ומצאו שהיא יותר קלה אז היא מיד אמרה שזה פייר והסכימה לקבל עונש כמובן שכשהיא יורדת מהמאזניים רואים איך בזכות אבנים כבדות הצד של הברווז יורד מטה נזכרתי בזה וכל מה שנותר לי להגיד זה שזה סרט חובה בייחוד בהקשרים של הפורום ליאור

סרט חובה

החזקתי את עצמי לא להשתין מרוב צחוק בקולונוע כשראיתי את הסרט. לגבי הטבילה: בימי הביניים השתמשו האינקוויזיטורים בפטנט הזה: הם הכניסו את החוטא לבור מים קדושים, אם הוא לא צף למעלה סימן שהוא צח וטהור ולכן הוא צריך לחיות אבל אם הוא צף למעלה סימן שהמים מקיעים אותו. איך זה יכול להיות ?! לנצרות פתרונים, הסיפור הזה היה באמת.

על מבחן המים של מכשפות

מבחן המים היה המבחן המקובל לאיתור מכשפות במאות הראשונות של ימי הביניים (בעיקר בתקופה המירובינגית). פשוט היו זורקים את החשודה לנהר, אם היא היתה צפה - בניגוד לדרך הטבע - סימן שהיא מכשפה, ואם היא שקעה - מה שצפוי - היא נקיה מחשד (יש להניח שהיו אז מנסים למשות אותה מהמים). מנקודת מבטנו היום זה אולי מגוחך, אבל כשמאמינים במכשפות, זו דרך די רציונלית (כמעט אמפירית) לבדוק את העובדות. זה גם מחזק את ה"עובדה" שיש מכשפות.

almog4

New member
זהו, יידישיסט, שמבחן המים של

שמבחן המים של אישה סוטה - מנקודת מבט חילונית - בא להקל - ו"לסדר" את הפנאטים. (ואולי מישהו מתון למעלה בשמיים התכוון כך - מי יודע).
הרי בהנחה שאין באמת מים מאָררִים אלא שֶמים הם רק מים, הרי שאם האישה שנאפה שותה אותם - אז הם לא יצבטו את רחמה ולא בטיח. אבל הבודקים כמובן יראו שהיא נשארה בחיים - ויסיקו שהיא בסדר. כלומר - זאת בדיקה ששווה הפחדה פסיכולוגית (להרתעה) - אבל כאשר בודקים בפועַל - אין מצב שבו באישה יוצאת "אשמה". מצד שני, בשביל לפרש דברים ככה - צריך לא להאמין...
אלמוג

הנה מה שהמאמינים מאמינים

(1) מדרש רבה במדבר פרשה ט פסקה ט מעשה בשתי אחיות שהיו דומות זו לזו והיתה האחת נשואה בעיר אחרת בקש בעלה של אחת מהן לקנאות לה ולהשקותה מים המרים בירושלים הלכה לאותה העיר שהיתה אחותה נשואה שם אמרה לה אחותה מה ראיתה לבא בכאן אמרה לה בעלי רוצה להשקות אותי מים המרים ואני טמאה אמרה לה אחותה אני הולכת תחתיך ושותה אמרה לה לכי ועשי כן מה עשתה לבשה בגדי אחותה והלכה ושתתה מים המרים ונמצאת טהורה חזרה לביתה יצאה אחותה שזנתה לקראתה חבקו ונשקו זו לזו כיון שנשקו זו לזו הריחה במים המרים מיד מתה >אצלינו היו אומרים: פרעג נישט קיין קשיה אויף א מעישה שהיה< >ולמאותגרים: אל תשאל שאלות על מעשה שהיה<

בתקופה המיגרו-מה?

הייתה תקופה כזאת? מה קרה בה? מתי? למה? מי המציא לה את השם??? ובעניין המצווה, אני חייבת להודות שהיא חביבה עלי. לא תחייון כל מכשפה זה פשוט פרקטיקה במקרי מוות. אם יוצא לך להפגש במוות של אישה, אם היא מכשפה והיא כבר מתה אל תחייה אותה. לי אין שום בעייה עם זה. >ספל חמאה אוהבת מכשפות. עוגיפלצת שולת!!!!!1<

דידית

New member
בגלל שמכשפות מפחידות ילדים קטנים

יש את הלבה הרותחת של הגהנום שמפחידה, אז מצפרים אותם בקטע של המכשפות.

כדי להסיר ספר

מכשפה לא תחיה - הכוונה שצריך להרוג אותם, ולא רק שלא לעזור להם לחיות. מה יש לתורה נגד מכשפות? כנראה זה במסגרת שאר האיסורים של מעלה באוב וידעוני ודורש אל המתים, כלומר שימוש בכוחות שאינם כשרים (אם כי המושג כוחות הטומאה הוא מאוחר יותר). אגב, מה דינו של מכשף (בכל דין אחר בתורה הפניה היא בלשון זכר, ואילו כא דווקא בנקבה, ודו"ק).

המטרה היא אולי לחזק את כח הנביא

שתי האפשרויות - נביא ומנחש/מעונן.וכו´ כנראה עמדו זה מול זה. כדי לתמוך בנביא - אסרו את שאר השיטות.

למעלה