שאלה...

שאלה...

בחורה בסביבות ה40 מתעלפת ,לא נושמת לכמה רגעם אבל מישהו מנשים אותה .. והיא חוזרת לנשום , ידוע על רקע של התעלפויות בעבר אך לא קרה בזמן האחרון , היא חיוורת מאוד לחץ דם נמוך..(לא יודעת כמה ) , הוזמן אמבולנס השאלה היא איזה אמבולנס הייתם שולחים נט"ן או לבן רגיל ?

טומי*

New member
אמבולנס רגיל כמובן...../images/Emo9.gif

לדעתי לפחות אמבולנס רגיל יענו חובש/נהג יכול בלי בעיות להתמודד עם גברת בת 40 לאחר התעלפות ואפילו עם מקרים קשים מכך.לדעתי האישית הנט"ן נועד למקרים הבאמת קשים של פציעות קשות, מקרי לב הקשים ועוד כל מיני

איריסא

New member
הבחורה אחרי הנשמה למה לא נט"ן מי

ערב שהיא לא תזדקק שוב להנשמה? למה לקחת סיכון?

טומי*

New member
המממממ איריס ...../images/Emo12.gif

איך אסביר לך שאולי הגברת בכלל לא הפסיקה לנשום כמה פעמים קרה שצוותים הגיעו למקום אירוע וראו איך מנשימים אדם שלמעשה נושם.לפי הנתונים שנמסרו כאן נראה לי שגם כאן אותו המצב.הגברת הונשמה בזמן שלמעשה נשמה.כי מה קרה לה? התעלפה נכון? אז בהתעלפות רגילה אין הפסקת נשימה.אם מדובר בגוף זר נגיד שנכנס לגרונה אז סביר שלאחר כמה הנשמות היא תחזור לנשום בכוחות עצמה.אבל כאן מדובר בהתעלפות רגילה ואני לא כל כך מאמין שהיא לא נשמה. כמובן אם נוהל מ.ד.א. קובע שלמקרה כזה צריך לשלוח נט"ן אז מי אני קטן שאתנגד לנוהל מ.ד.א. אולי אני עוף מוזר אבל את הנט"ן אני שומר למקרים שבאמת מצריך נט"ן

paradan

New member
לא הייתי אף פעם תורן מוקד

הנושא הזה אף פעם לא שחור לבן. זה תלוי בהרבה דברים אני מניח ולא רק במה שאומרים אלא גם באיך שאומרים את זה למוקדן. לי אישית גם חשוב לדעת מה קורה נכון לאותו רגע מסוים - האם הגברת בהכרה, נושמת לבד, מדברת, האם משהו מעבר מטריד אותה (דפיקות לב, כאבים שונים), והאם היא בריאה בדר"כ הרי לא מדובר בבחורה בת 18... על פי תאור המקרה יכול להיות ומדובר בעוד דברים חוץ מהתעלפות וגם לא לשכוח שהתעלפות יכולה להיות עקב מצבים מאוד חמורים (הפרעות קצב למשל) אם זה היה נתון לשיקולי והיה לי נט"ן פנוי באותה זמינות כמו רגיל הייתי שולח נט"ן.

בתור אחד שיושב לא מעט במוקד

הייתי שולח רגיל באם יש צורך הנהג יזמין נטן גם על פי נהלי מדא המקרה הזה הוא של רגיל

זאת הייתה דעתי ...להזמין אמבולנס

"לבן" ...אם באמ תהיה צריך אז היו מזמינים נט"ן

למעלה