שאלה....

יעל3

New member
שאלה....

מזה זמן מה אני קוראת פסיבית בפורום. הפורום עורר בי עניין לגבי שורשיי המשפחתיים וברצוני לדעת - האם מישהו יודע מהו מקור שם משפחתי - סרנצקי. יש השערה שמקור השם הוא מהעיר סרנה בספרד. קבוצה של מגורשי ספרד נקראה הסרנאים. סבי הגיע מהעיר מורדי בפולין.

../images/Emo24.gif ברוכה הבאה לפורום../images/Emo70.gif

היי, יעל! כיף לראות אותך פה (באמת הפתעה נעימה
)! אני בטוח שחברי הפורום יוכלו לכוון, לרמוז, לענות, לנסות, ובקיצור: לגרום לך להתחיל ולחפש...
ארנון

avitalit

New member
שלום יעל3 ! השם מאוד מזכיר לי

את השם "שרנסקי" ( כן .. נתן .. ההוא עם הכובע מצחיה ..) ביחוד לאור העובדה שבחלוף השנים השמות עברו חיבוטים רבים והגיה שונה . כדאי לנסות גם בכיוון הזה . ברוכה הבאה ובהצלחה ! איציק

friend9

New member
סרנצקי

מקור טוב לבירור מוצא שמות משפחה - צמד סהפרים של אלכסנדר ביידר Beider: Dictionary of Jewish surnames from the Kingdom of Poland Dictionary of Jewisg surnames from the Russian Empire. המחבר "חרש" את האזור, והספרים הם תוצאה של עבודת שדה מבית לבית ושל ידע מדעי. הוא מצא את השם SARNACKI בערים הפולניות סיידלצה (Siedlce), קונסטנטינוב וורשה. [C בפולנית =צ] מוצא השם הוא מהכפר סרנקי SARNAKI במחוז קונסטנטינוב. כמו כן מצא את השם ברוסיה (של אז): סַרנצקי וסֵרנצקי בגרודנו, וסורנצקי בחרסון. בשטטלסיקר של ג´ואישגן מצאתי: Mordy - במרחק 16 ק"מ מסיידלצה ו-27 ק"מ מסרנקי.

כוכה

New member
אתה פשוט משהו!

הסיוע המקצועי והממוקד שלך הוא נכס לכל מבקר וחבר בפורום. יישר כוח!!!!!!!!!!1

friend9

New member
ומה עם האגדה על יוצאי ספרד?

יעל, גם אם את מקבלת את קביעתו של אלכבנדר ביידר, אסור לנטוש את הסיפור המשפחתי על מוצא המשפחה מספרד, כל עוד לא מצאת הפרכה מוחלטת לכך.

א77

New member
להשערתי, כי הם היו מהעיר סרנה

דיי מקביל לכל ההאחרים הדומים לזה. וורשב + מוורשא וכו´ וכו´ אם כי יש משפחה בשם סרנה דהיינו שם העיר עצמה גם שימש שם משפחה. אחד מגדולי המוסר הליטאיים, נקרא רבי יחזקאל סרנה או סרנא

למעלה