שאלה..

xyardenx

New member
שאלה..

שלום,
התחלתי לקפוץ עם הסוסה שלי (קרגע הקורה מונחת על הקרקע אבל היא קופצת מעלייה..) ואין לי מגיני רגלים מפלסיק..יש לי רק בנדג'ים (מגנים מבד) ואני פשוט לא יודעת איך לשים אותם.. ואין מי שילמד אותי..האם יש סקנות בלקפוץ ללא מגנים? האם יש סקנה בלשים את הבנדג'ים לא נכון?
ועוד דבר..חברה אמרה לי שקפיצות יהרסו לסוסה את הרגליים..זה נכון?

giri

New member
יש לך מאמן?

כמה הערות למה שכתבת:
1. תחבושות אימון (בנדז'ים) אינן מגינות על הרגליים. מטרתן אינה להחליף מגינים. הן מספקות תמיכה (וגם זה שנוי במחלוקת) לרקמות הרכות (שרירים וגידים) בעוד מגינים מספקים הגנה פיזית ממכות. אם את לא יודעת איך לחבוש מוטב שלא תחבשי כי את עלולה להזיק. אם אין מי שילמד אותך, לא ברור לי מי מלמד אותך לקפוץ, ומי בכלל אמר שהסוסה זקוקה לחבישה (לא חובשים אוטומטית. רק אם יש צורך).
2. האם יש סכנות - כפי שאמרתי בסעיף הקודם, חבישה לא טובה עלולה להזיק לרגלי הסוס. אל תחבשי אם את לא יודעת איך. האם יש סכנות בקפיצה ללא מגנים? הסכנה היא שהסוס יחטוף מכה בלי ריכוך. אבל מההודעה שלך, זה ממש לא הדבר הכי מטריד. מה שמביא אותי ל...
3. קפיצות בהחלט מעמיסות על הרגליים של הסוסה. חשוב לעבוד עם מאמן, ושהסוסה תהיה בהשגחה של איש מקצוע. פגיעות רגליים הן משהו שאת הרבה פעמים לא יכולה לאבחן עד שהמצב חמור. הסוסה יכולה לצלוע קלות בלי שתשימי לב, ואין תחליף לאיש סוסים מנוסה ששם עליה עין. זאת ועוד, שאלותייך כאן גורמות לי לתהות איפה המדריך שלך בכל הסיפור, ומה לו יש לענות על השאלות. קפיצות הן מסוכנות יותר מעבודת קרקע, ובדומה לכל מיומנות ברכיבה, לא כדאי ללמוד אותה לבד בלי מדריך שינחה אותך בדרך הנכונה (ועל הדרך ידע לענות לגבי הציוד וההשלכות על הסוסה).

תהני - קפיצות זה כיף, אבל באחריות, אוקיי?

xyardenx

New member
היי

אני רוכבת בחוות רכיבה עם מאמנת ,ושם למדתי לקפוצ,אני קופצת כבר המון זמן..אבל הסוסה הפרטית שלי היא לא בחווה אלא בבית ,שגם שם אני מוקפת בהמון אנשים שאוהבים סוסים ומבינים בזה..(מהמשפחה ועוד כמה מהישוב שלי..) כך שאני בהשגחה ואין סכנה..תודה :)

תםטםOHIO

New member
מעניין אותי

הסוס יכול לחטוף מכה בלי ריכוך בכל מקום בגוף, מדוע מטרידה אותך סכנת מכה כזו דוקא ברגל התחתונה?

giri

New member
רגל תחתונה

היא בדרך כלל הנקודה שנמצאת בסיכון סביר להתנגש במכשול, לעומת שאר חלקי הגוף. וכן, מגינים מיועדים גם למזער פגיעה של רגל ברגל.
בכל מקרה, אני עומדת על דעתי שלא מגינים ולא תחבושות לא שמים אוטומטית, אלא אם יש צורך, כפי שלא היית שמה על הסוס שום פריט ציוד סתם כי נראה נחמד ולא בגלל שיש צורך.

תםטםOHIO

New member
שוב,

יכול להיות שלא נסכים על כך אבל הצורך שאת מדברת עליו הוא בעייה שהגורם לה הוא בתנועה לקויה של הרגל ועד שבעיה כזו אינה נפתרת צריך להימנע מרכיבה. אבל סוסים רכובים רבים משפשפים רגליים בפועל ושהפתרון הנהוג הוא להשתמש במגנים בדומה לשימוש בסמים לבעיות צליעה ומפרקים רק כדי להמשיך פעילות
גישה בעייתית, אבל קיימת, שמפריעה באותה נימה שמעוררת ההודעה הראשית

המשך שבוע רגוע חתושבי הדרום ולכולנו

giri

New member
והתנגשות במכשול?

לא משהו שעלול לקרות לפעמים בקפיצות? זו בהכרח בעיה?

תםטםOHIO

New member
התנגשות

מסוכנת בעיקר לצוואר ומפרקת, פציעה יכולה להגרם ח"ש בכל האזורים בגוף. בקרוס קאנטרי השתמשנו בווזלין להחליק מכות יבשות מאזור הרגליים

אני מסתכלת על הסיכון בקפיצות בעיקר בשחיקה ארוכת טווח, העובדה שסוס מפורזל אינו חש את הקרקע בנחיתה על רגל אחת, זה נושא אחד, ובלימת זעזועים מופחתת ממספר סיבות בסוס מפורזל, נושא שני, אלו בעיות שהפתרון שמצאתי להן כרוך בשינוי גישה מקיפה

giri

New member
אני לא רואה את הסתירה

בין השמירה מפני שחיקה לטווח הארוך (בדרכים שונות) ובין ההפחתה בעוצמה המיידית של החבטה במקרה בו הסוס פוגע ברגליו במכשול בזמן קפיצה (לזאת התכוונתי כשכתבתי "התנגשות", אני לא משלה את עצמי שמגינים יעזרו לסוס שנחבט בגופו במכשול). פגיעה כזו מתרחשת לא מעט, בעיקר אצל סוסים שלא מעריכים היטב את המרחק מהמכשול או את גובהו, ובהחלט ניתן להפחית את עצמת המכה באמצעות מגנים.

תםטםOHIO

New member
יש סתירה בבחירת המילה מגן (ממה?) לטובת היצרן

גירי תסתכלי איזה מגנים את משתמשת
את מדברת על הגנה ממכה אם הקורה פוגשת ברגל כשהסוס מפיל וכד' נכון?
במכה כזו הסוס מקבל את הקורה על קדמת הרגל.
תתבונני בבקשה בכל סוגי המגנים שאת מכירה. חברות הכי שוות ושיווק הכי עצבני.
בכולם הולקרו הרך מקדימה וההגנה מאחורה או מהצד. המגנים שנמכרים אינם מיועדים להגנת הרגל ממכה חיצונית, מכה חיצונית ברגל אינה מדאיגה. (לפחות לא את היצרן)

המגנים שבנמצא מיועדים להגנה מפגיעת הסוס בעצמו, פגיעה כזו היא בעיה, בעיה שהמקור לה הוא משתי סיבות עיקריות - 1. פרסה שהצורה שלה מושכת את כיוון התנועה שלה באופן לא מאוזן ואל מחוץ לטווח התנועה הנורמאלי
2. אימון מעייף שאינו מותאם ליכולות הסוס או שנדרשות תנועות לא אפשריות, לא הגיוניות, מהסוס

לשתי הסיבות האלו יש פיתרון שיקל על הסוס וישפר לו ביצועים. פתרון איכותי ומקצועי, שיפתור את הבעיה אחת ולתמיד ויחסוך סבל והמשך פציעה מהסוס.

להבדיל, שני לוחות פלסטיק מחוברים בגומיה שסגורים בלחץ על רגל הסוס, מסתירים ומכסים על הבעיה האמיתית של הסוס בלי לפתור אותה. בגלל הסגירה החזקה, כאשר הסוס רץ ומתאמץ ונפח הורידים שלו מוכפל בגודלו כאשר הלב מכפיל את נפח הדם במאמץ, נוצרת הפרעה כחסימה.
בעיה נוספת היא לחץ על הגיד, מאחר והפלסטיקה המגנה עוברת מאחור, אבל זה הסבר ארוך ומעניין שאפשר למצוא גם או בפעם אחרת

מגנים שמיועדים להגן ממכות נמכרים להובלה בקרון. באופן לא מפתיע, אך משעשע משהו, הסגירה שלהם לרוב מאחור

giri

New member
את יודעת משהו

זה ממש הגיוני, מה שכתבת. אני לא מתווכחת עם הגיון

אני הולכת לעשות שיעורי בית ברחבי הרשת. באמת היה יותר הגיוני שזה יהיה הפוך. מעניין.
אם אלמד משהו מאיר עיניים מעבר למה שכתבת אני מבטיחה לחזור עם עדכון

תםטםOHIO

New member

מצפה לעדכונים, אבל יותר מזה, להמשך התכתבות בכיף מעל גבי הפורום

dixie chick

New member
כדאי מאוד להתייעץ עם המאמן שלך

לגבי איזה מגנים הסוסה צריכה אם בכלל ואיך לשים אותם נכון, יש טענה כי מגנים ובעיקר בנדג'ים ששמים לא נכון יכולים לגרום ליותר נזק מתועלת (כשגם התועלת במגנים מוטלת בספק)

Half Halt

New member
התועלת במגינים דווקא מאוד ברורה.

בבנדג'ים קצת פחות, ואכן הסיכון ביישום לא טוב שלהם בדר"כ לא שווה את זה.

תםטםOHIO

New member
אתה יכול לפרט את דעתך?

כי כרגע נשמע שאתה מבטל ללא הסבר את דעתה של דיקסי, גם אני סבורה כך ויש לא מעט אנשי מקצוע בקפיצות שמסכימים שמדובר בעיקר בשיווק מצוין שדוקא עובד לרעת הסוס

ממה שבדקתי לא הוכחה יעילות לשום מגנים בהגנה על הרגל וברוב המקרים הם לוחצים את הגיד ומפריעים לסרקולצית דם אל הפרסה ובחזרה מאחר ובפעילות כלי הדם מתרחבים יותר ממה שהיו כאשר שמת את המגן
בעבר כשקפצתי עם מגנים היינו מאמנים חצי שעה ורק אח"כ שמים את המגן, שמתי לב שזה הרגל שהקנו לי מדריכים מהילדות והופתעתי לגלות שברוב המקומות מאכפים אוטומטית עם המגנים ולא משקיעים בזה מחשבה
על סמך כל זה אני לא משתמשת במגנים ולא רואה בהם שום צורך כשהאימון נעשה בצורה מקצועית

לגבי בנדז' הבעייתיות מוכרת, חוסר מיומנות או לחצים משתנים אבל אם תחשוב ביקורתי על כל עניין הבנדג' יש לי הרגשה שתוותר על כל עניין "הגנה על הרגל"

גישה אחרת לטובת חישול הסוס להגן על עצמו "מהמסד ועד הטפחות", שוב, כשאתה מאמן מקצועי ובעל דרישות הגיוניות בהתאם ליכולות סוס וגם אדם
כי אם המקרה לא כך, לא יעזור שום כיסוי, גם לא מגן דוד

איך אין אייקון של מגן דוד!

Half Halt

New member
בקצרה

העבודה של המגנים היא מאוד מכנית, סוס משפשף רגליים, סוס פוגע בקורות של מכשול, יש מגן מרופד מבפנים וקשיח מבחוץ שירכך את המכה.
המגינים היום בנויים בהתאם לרגלי הסוס אך לא עוטפים או לוחצים בצורה כזאת שפוגעת בזרימת הדם, הגומי מספק אלסטיות שתקל על תנועת הסוס והיתרון הוא מאוד ברור.
היעילות של המגינים היא רק לגבי פגיעה ברגל מבחוץ.
בנדג'ים, שאני נמנה עם המאמינים בהם, טומנים לנו הרבה יותר בעיות, פה נכנסת ההשקפה של כמה לחץ על הגידים ועל כלי הדם שברגל הוא נכון, וכמה הגבלה של אלסטיות הגידים או חיזוק חיצוני שלהם הוא יעיל.

ובכלל לא ביטלתי, אפילו עשיתי

תםטםOHIO

New member
ביקורת בקצרה

בעבר וגם היום, כדי שהמגנים יעבדו הם צריכים להיות מקובעים חזק מספיק כדי לא לזוז בזמן הפעילות, ובפעולתם זו כאשר הם על הרגל הם מפריעים בזרימת הדם לרגל.

אבל, הטענה שלך על מכה מקורה לא אוחזת מים מאחר ורוב המגנים בנויים שלא להגן מפני מכה מקדימה אלא ממכה מהרגל השניה*.
מכה מרגל שניה היא בחזקת כשל המאמן או צורת הפרסה. (קונפורמציה באזור זה נקבעת עפ"י צורת הפרסה גם כן)

*(זה כולל מגני שפשוף, פעמונים, מגני גידים וכ')

מכה חיצונית מקורה נופלת

Half Halt

New member
אני לא מסכים בקשר לפגיעה בזרימת הדם.

בקשר למסננת שלי-תני לי לחזור אליך ;)

למעלה