שאלה

lana24

New member
שאלה

הייתי אצל הקב"ן והוא נתן לי קהס 42
ממה שהבנתי זה 2 לילות בבית, נכון?
שאלתי אותו אם זה יפגע בי באזרחות והוא אמר שזה רק פוסל מקצונה וקבע
ובאזרחות אני לא אוכל לעבוד במשרדי ביטחון (מה זאת אומרת?)
איך זה יכול לפגוע בי באזרחות? האם זה יכול לפגוע בסיכויים שלי להתקבל לעבודות בבתי חולים וכו'? האם יש אפשרות לבטל ק"בס במקרה שזה באמת עושה כתם לאזרחות?
אני בעתיד שוקלת ללמוד רפואה או משהו בסגנון, זה יכו ללפגוע בסיכויים להתקבל לעבודות כאלה?

מה שאת צריכה להבין

זה לא את ה-42, אלא את "קשיי ההסתגלות"

אם קשה לך להסתגל בצבא, איך תסתגלי בלימודי רפואה? יש לך בכלל מושג איזה כושר הסתגלות צריך כדי לעבור את לימודי הרפואה לפני שמתחילים לעבוד בכלל?

אם יש משהו שיפריע לך ללמוד רפואה זה זה. לא המספר שהוצמד לך אצל הקב"ן. אף אחד לא ימנע ממך להתקבל ללימודים. אם את עוברת את המבחנים כמו כולם, ומתקבלת כמו כולם, לא יגידו לך "שבי בבית" כי בצבא היה לך 42.
בסופו של דבר באזרחות, מה שקובע את ההתקדמות שלך זה מה את יכולה לעשות, באילו תנאים, ולכמה זמן... כלומר הסתגלות.

lana24

New member
פירוט

כמובן שאני מבינה את העניין של ההסתגלות. יהיו לי בהמשך שיחות עם הקב"ן כדי לעזור לי להתגבר על הקשיים שלי עם עצמי. בנוסף, הקה"ס שהוא נתן לי זה בעצם תש 2 מכיוון שאמא שלי עוברת תקופה לא קלה ולי לא קל בצה"ל כשלה קשה בבית. אני אמשיך איתו שיחות לראות לאן אני מתפתחת ואיך אני אסתדר בהמשך. כלומר, כן קשה לי בצבא אבל לא בגלל ההסתגלות אלא בגלל אמא שלי כי חשוב לי נורא לתמוך ולהיות איתה וזה בעצם מה שפיתח אצלי את החוסר נחת הזה בצבא, לכן הקב"ן נתן לי את הק"הס. מה שאני רוצה לדעת זה אם באזרחות זה יכול לפגוע בקבלת עבודות כמו בבתי חולים או בנקים. (הסיפור אם אמא שלי הוא די ארוך אבל בשורה התחתונה אני רוצה לדעת אם הק"הס שכתוב לי יכול לפגוע באזרחות)

לא ממש

אלא אם כן יש ברצונך להיות קצינה בכוחות הביטחון או בכירה בשירות המדינה.

asaphxiix

New member
אין מה לדאוג

אין שום דבר שיכול להשפיע לרעה על חיי האזרחות, לא קה"ס ולא פרופיל 21

למעלה