שאלה

BBlackBird

New member
שאלה

כשאתם נכנסים למערכת יחסים, אתם משתפים את הצד השני בסלידה שלכם מסקס? אני לא ממש יודעת מה לעשות, אני ואחד שהכרתי בבר יצאנו 4 פעמים... אין לי בעיה להתנשק איתו, אני לא נהנית במיוחד אבל גם לא סובלת, אבל אני משערת שבמבחינתו זה מובן מאליו שאם הקשר ימשיך אז גם זה יגיע. וזה קו אדום מבחינתי... כולם שואלים אותי אם אני נמשכת אליו והתשובה שלי מצחיקה אבל דוגרי לא, אני לא יודעת מה זה משיכה במובן שכולם מתייחסים אליה. כיף לי לדבר איתו, הוא אחלה בן אדם אנחנו צוחקים המון ואני מרגישה חשובה לו והוא גם סוג של חשוב לי. אבל אני לא בטוחה שזה יכול לעבוד, רק בגלל החומה השטחית הזאת שנקראת סקס. כרגע זה עוד לא רלוונטי, אבל אם זה יתקדם לשם מה אני אמורה לעשות..?

orald

New member
אני לא לגמרי א-מינית, אבל מציבה את ההגבלות...

שלי מראש. מצד שני, אני גם לא מסתירה שאני טראנסית(לא שזה יעזור להסתיר, בשלב מסויים זה יתגלה אז מה הטעם?), אז מה זה לדבר על קצת א-מיניות בשבילי? אני חושבת שאת צריכה להסביר לו לאט ובעדינות את המצב, להבהיר לו שזה לא נוח לך, שככה את ושהוא לא ישנה את דעתך עם כל מיני "אולי תנסי?".

תיקון

אנחנו לא "סולדים מסקס". אנחנו פשוט "לא מעוניינים" בזה. בדיוק כמו שלא מעניין אותנו ללמוד הנהלת חשבונות באוניברסיטה. כשיצאתי עם האקס, הבהרתי לו מיד שמעולם לא קיימתי יחסים עם אף אחד מכיוון ש"לא יצא מצב". אמרתי לו דוגרי שאני גם לא יודעת אם אני נמשכת לגברים מכיוון ש"לא יצא מצב". ולכן אני לא יכולה להתחייב לגביו. הוא היה בחור מקסים ומתחשב שאמר שהוא לא נוגע ולא עושה כלום אלא יחכה שזה יבוא ממני. הוא כמובן הבהיר שהוא כן מעוניין בקשר מיני כי זה מה שמגדיר בשבילו זוגיות. ואמר שאם אחרי זמן מסויים זה לא יגיע, אז הוא יתייאש ויוותר. אז הסכמנו לנסות
תכלס, אם את בטוחה בא-מיניות שלך, אני חושבת שאת צריכה לאמר את זה לבחור שאת יוצאת איתו ולא לתת לו לחיות בציפייה למשהו שלא יקרה לעולם. מבחינתי זה סוג של הולכת שולל, וזה לא הוגן כלפיו.

Berethor

New member
וואו

אני מופתע מהמשפט האחרון, לא הייתי מצפה לשמוע על התחשבות כזאת ממך
. אכן חשוב להיות כנים ולא להוליך תצד השני שולל..

ההפתעה שלך רק מוכיחה כמה הרושם שלך על

המבורגר שגוי מיסודו. אין בזה שום דבר מפתיע למי שמכיר אותה. נהפוכו, היא תמיד היתה בהקשר הזה מאוד ברורה.

k500

Active member
מנהל
שלום ציפור

ראשית, אין לנו סלידה מסקס, לפחות לרובנו. א-מיניות משמעה חוסר משיכה מינית, אבל לא אנטי או סלידה למין. שנית, מה שאת מתארת (לפחות לגבי הנשיקה) זו אדישות נפוצה לסיטואציה כזו, לא במובן השלילי, אלא פשוט כי ככה את מרגישה וזה בסדר. נראה שאת נהנית בחברתו והוא בשלך אבל את כבר רואה את הקו האדום שלך אי שם כנראה הולך ומתקרב ואז מה? אם סקס לא חשוב לך ואת לא ממש רוצה להיכנס עם מישהו למיטה כרגע, אף אחד לא יגיד לך לעשות את זה, גם במחיר של להישאר חברה של מישהו. ייתכן ותצטרכי לספר לבחור שאת א-מינית ושיצטרך להתמודד עם זה. יאהב אותך באמת על אף א-מיניותך? יישאר איתך ויתמודד. לא יאהב אותך באמת ולא יוכל שלא להיכנס איתך למיטה? כנראה שתאלצו להיפרד. מצטער שזה נשמע לא משהו, אבל זוגיות מעורבת, א-מיניים ומיניים היא לא מתכון גדול להצלחה זוגית. תצטרכי להחליט מה את רוצה בחיים: להיכנס למערכות יחסים מעורבות עם מיניים ולסבול ממתחים (כמו כזה שאת מתארת עכשיו) או לבחור בזוגיות עם א-מיני ולאהוב על בסיס יותר רומנטי ללא מתחים מיותרים. אני מניח שבינך לבין עצמך, בסופו של דבר, תקבלי את ההחלטה הנוחה והנכונה לך. בהצלחה

BBlackBird

New member
...

באמירת "סלידה מסקס" כנראה התכוונתי יותר לעצמי כי אני לא באמת יודעת מי אתם. זה ביטוי שכן מתאר אותי. אני באמת לא רוצה להוליך אותו שולל כי לא מגיע לו, אבל אני לא יודעת איך לדבר על זה ואני לא רוצה שזה יגמר בגלל זה... אני מבינה שזה לא הוגן מצידי אבל זה באמת מתסכל אותי שהמציאות שקיימת בשבילי כרגע זה או מערכת יחסים עם סקס שכל כך לא בא לי לעשות, או שום מערכת יחסים. אני בספק אם אני אמצא מישהו כמוני, קהילת הא-מיניים בארץ היא קטנה, ואני בספק אם קיימים בה בנים בטווח הגילאים שלי. ברור שבמבחינתי למצוא מישהו כזה זה אידיאלי, אבל מה הסיכוי?

BBlackBird

New member
אה ודבר נוסף

מאז שעלה לפרק עניין הא-מיניות בחיים שלי היה בי ספק. מצד אחד אני נמצאת בגיל שזה אמור להיות עניין מרכזי בו, מצד שני אולי סתם לא התבגרתי באמת ואם זה יבוא אני אמצא את עצמי נורמלית ונהנית כמו כולם? הדבר האחרון שבא לי זה לנסות את זה, אבל אולי שווה לי להתגבר על הגועל והפחד אם זה יכול להפוך את החיים שלי להרבה יותר פשוטים..? או שאני אוהב את זה ואז בכלל נפתרו כל הבעיות, או שאני אשנא את זה ואני לפחות אבין מה אני

k500

Active member
מנהל
אנחנו לא יכולים להגיד לך מה לבחור או מה לעשות

אין כפתור שלוחצים עליו ומסדר לנו את התשובה הנכונה בחיים. ההתמודדות עם שאלות מהותיות בחיים היא לא התמודדות פשוטה וזה חלק מתהליך הבגרות. נדמה שאת מחפשת תשובות לשאלות רבות וזה בסדר, אבל לפעמים לא לכל דבר יש תשובה אחת ניצחת ולעיתים עצם העלאת השאלות יכולה לקרב אותך לפיתרון גם אם חלקי. אני לא יודע אם הבנת מהי א-מיניות באמת מאחר ואת מתארת סלידה, פחד וגועל ממין וא-מיניות לא עונה על הקריטריון הזה במדויק. אם את לא נמשכת לאחרים מינית, אז את יותר בסקאלה הא-מינית, אבל אם יש לך פחד וסלידה ממין אבל יש לך משיכה מינית, זה כבר משהו אחר ואת צריכה לשקול איפה את עומדת מהבחינה הזאת. מה שאת מתארת כהתגברות על גועל ופחד כדי להפוך את החיים ליותר פשוטים זה משהו שתלוי רק בך ושוב, את צריכה לדעת מה באמת את מרגישה כלפי המיניות שלך, מה המשקל שיש לכך בחייך ומה את רוצה באמת ולא מה שהחברה מצפה ממך בגילך. גם אנחנו היינו בגיל הזה וגם אצלנו עלו שאלות דומות אבל אני אישית לא הכרחתי את עצמי לעשות משהו שאני לא רוצה ולא הלכתי לפי מה שהחברה ציפתה ממני כביכול, גם אם זה מה שנראה ככה אצל כולם. תתפלאי לדעת, אבל יש הרבה בגילך ובמצבך אבל את לא שומעת עליהם כי המודעוּת לא-מיניות היא לא גבוהה בחברה והרבה צעירים שנמצאים באותה סיטואציה שלך בדיוק לא יודעים שאפשר לחיות ללא מין ולא חייבים להכנס למיטה ולסמן וי רק בגלל שגיל 18 הגיע. אין כאן מה "להספיק" אם לא רוצים ולא צריך לרֵצות אף אחד, כי בסופו של דבר מי שיחיה את החיים שלך זאת את בלבד ולא אחרים. כשאת נמצאת עם מישהו ורואה לאן הקשר ביניכם מוביל, תשאלי את עצמך מה את מרגישה, מה את רוצה באמת, אם יש לך בכלל רצון לערב מיניות בקשר הזה מתוך בחירה שלך ולא בגלל לחץ חברתי מסוים או שבכלל טוב לך בלי מיניות. רוב האנשים שתדברי איתם אולי יעזרו לך פה ושם, אבל בסוף, רק את תוכלי לדעת אם את חיה בשלום עם עצמך והמצפון שלך.

Berethor

New member
זה לא אמור להיות עניין מרכזי בו

אבל גיל ההתבגרות זה כן התקופה הכי מינית בחייו של אדם, מבחינת חשק מיני. בגלל ההורמונים, ובגלל שאחר כך מזדקנים, ואז גם רמת היופי והבריאות של שני הצדדים יורדים, אצל נשים גם הפוריות, אז גם רמת החשק המיני יורד. יש אנשים שהבגרות המינית שלהם היא בגיל מאוחר, אבל זה משהו נדיר, אז סביר להניח שאם עד עכשיו לא הרגשת את זה, ועוד בגיל כזה, אז לעולם לא תרגישי את זה. אין צורך שתפתחי תקוות שב שפתאום בגיל 50 שרמת המיניות של כולם יורדת, שלך פתאום תופיע/תעלה. אז את יכולה לראות עד גיל 30 אם שום דבר לא ישתנה, מעבר לזה כבר אין סיכוי שמשהו ישתנה, בטח שלא לכוון הזה, אבל בדרך כלל עד גיל 20 או קצת מעבר אנשים כבר יודעים על בטוח. לגבי נהנת כמו כולם, אובכן אין מה לעשות אנשים שונים, ולא רק במיניות, גם אצל מיניים לא כולם רוצים ונהנים באותה הרמה. ההנאה לא צריכה להטריד אותך כל כך ברמה האישית, כאשר את לבד או בקשר לא מיני, אבל היא כן חשובה אם את נמצאת בזוגיות לא א-מינית, מצב שרק אחד הצדדים רוצה ונהנה הוא בהחלט לא משהו, אני מאמין שזאת אחת הסיבות הטובות גם מאחורי המיניות של שני המיניים. על גועל, פחד ודעות שליליות על זה, זה משהו שתמיד שווה לתגבר עליו, אבל יש כאן את שאלת הביצה והתרנגולת, מה היה קודם, הא-מיניות ומשם הפחד והגועל, או הפחד והגועל ומשם הא-מיניות, ברור שאדם שיש לו מחשבות של פחד וגועל, זה ידכא או אף יעלים את המיניות שלו, אי אפשר למשך ולהנות ומצד שני לפחד ולגעל, בדרך כלל מי שיש לו תאחד אין לו מקום לאחר. שווה לתגבר על הפחד והגועל, כי אין פה באמת משהו סיבה לפחד או לגעל, או לחשוב דברים רעים, כל עוד המיניות היא עם האדם הנכון ושלמים איתה, זה בכלל לא אמור להיות משנה גם אם את בצד של הגבר או האישה, בקשר בין הטרוסקסואלי יש חשיבות וצורך בשני הצדדים, וגם באופן פוטנציאלי יש אפשרות ששני הצדדים ירגישו פחות או יותר אותו הדבר, שונה אבל דומה, אחרת לא הייתה סיבה בטבע לכך שרוב הנשים מיניות. קחי בחשבון שאדם שמעוניין במשהו מיני או רומנטי או לכל הפחות לא נגד זה בדרך כלל מרגיש את זה לפני, מה שמוריד מהרלוונטיות של הנסיון שלך. אם תנסי את זה ממקום של גועל ופחד, חשיבה שלילית על זה וכו, את במלא לא תהי במוד הנכון כדי פתאום להנות או לאהוב. לכן לא מדובר פה בפתרון קסם שיפתור לך את כל הבעיות, למעשה יש גם סיכוי שזה רק יחמיר אותך, על הגועל והפחד עדיף לתגבר לפני, למעשה הגועל עדיף שלא יהיה שם בכלל, לפחד מסויים כן יש מקום מסויים, כי זה למשל יכול להזהיר אותך מפני סיטואציות מיניות שאת לא שלמה איתן(למשל עם בחור שאת לא אוהבת/לא רוצה), אבל שמדובר בפחד מוגזם ומהכל כמובן שזה לא טוב. יש סיכוי שמי שעושה זה גם מה שנקרא ישבור את הקרח, פתאום יראה שזה לא כל כך מגעיל ומפחיד כמו שהוא חשב, אבל זה הימור, ברגע שיש גועל ופחד זה או שהוא יעלם או שהוא רק יוריד לך אם וכאשר תעשי את זה. בכל מקרה אם זה לא יקרה עם אדם שיודע ומתחשב בגועל והפחד שלך, ומנסה לעזור לך לתגבר על זה, אז זה עוד יותר מסוכן. מה שאת חשה בהתנשקיות זה מה שאדם א-מיני חש לגבי מין, זאת אומרת תחושה נטרלית/אדישה כזאת של לא הנאה ולא סבל, לא לא שמחה ולא עצב. גם בגלל הסיבות שציינתי מקודם וגם בגלל העובדה שאת לא נהנת מנשיקות, אין לך יותר מדיי סיבות לחשוב תהני ותאהבי מין, התנשקות זה דבר שהוא יותר פשוט ממין, ואם לא נהנים מזה, קל וחומר שכנראה שלא תהני גם ממין.

k500

Active member
מנהל
לפי מה קבעת את כל הדברים הללו?

"גיל ההתבגרות זה כן התקופה הכי מינית בחייו של אדם, מבחינת חשק מיני". בבקשה, אל תכליל דברים. לא כולם אותו דבר, לא לכולם יש את אותו חשק אם בכלל וכנראה ששכחת, אבל בסקאלה של המיניות שקרובה לא-מיניות אך לא תמיד היא א-מיניות עצמה, ישנו גם חשק נמוך. קרא מחקרים בנושא ומה שא-מיניים ברחבי העולם מספרים על עצמם ותיווכח בעניין. לא אתייחס לכל נושא ותחום שכתבת עליו אבל המגמה הכללית שעולה מדבריך מטעה מעט מאחר ואמירות כלליות ולא תמיד ברורות יכולות ליצור רושם לא נכון לגבי א-מיניות כאן. כמו ל"חדש פה", גם לך אני מזכיר שמדובר כאן בפורום באנשים ובחוויות מציאותיות שדורשות התייחסות מסוימת לעניינים נקודתיים ולא תמיד יש מקום להכללות מבולבלות. פעם כתבתי לך גם על עניין הניסוח, אני בטוח שיש דברים שאתה יודע להוסיף לנושאים רבים, חבל שהם הולכים לאיבוד בבליל המפוזר בכתיבתך, זה יעזור לאחרים, אבל בעיקר לך להבהיר את דבריך.

Berethor

New member
כנראה שלא הבנתה אותי נכון

לא דברתי על אנשים א-מיניים, לאדם א-מיני אין חשק גם בתקופה שהיא הכי מינית לאנשים.

k500

Active member
מנהל
אני הבנתי אותך היטב, אתה לא קורא כראוי

ובנוסף לכל, אתה ממשיך להכליל, לסתור את עצמך ולכתוב דברים לא מדויקים. אני תוהה מתי לאחרונה התעניינת או קראת משהו אודות א-מיניות באמת ואני לא מתכוון רק לויקיפדיה. אני מניח שהכוונה שלך היא טובה, אבל תזכור שאנחנו לא משחקים כאן ויש חשיבות לדברים שנאמרים כי רבים נכנסים לפורום וקוראים את מה שנאמר. אל תכתוב דברים לא מדויקים או הכללות ובאמת, אל תתן לנו לחשוב ששום דבר לא יעזור ושאתה לא רוצה להבין את מה שאומרים לך.

Berethor

New member
לא סותר את עצמי, יש לי דעות מורכבות

לא קיצוניות לשום צד, לכן זה נראה לך סותר. אם לא ברור לך אמרתי לה את זה, כדי שתבין שאם היא בנעורים לא חשה את זה היא לא תחוש את זה גם בגיל מבוגר, ככה שכבר עכשיו או בשנים הקרובות היא יכולה לדעת על בטוח. בגלאיים מאוחרים אנשים לא הופכים ליותר מיניים, אלא להפך, בדרך כלל.

k500

Active member
מנהל
ידידי הצעיר, כשאומרים סותר אין הכוונה לקיצוני

לי נראה שיש לך חוסר הבנה בדברים בסיסיים בחיים ובעולמנו וכנראה שלא באשמתך. אתה משליך מושגים מוטעים על סיטואציות שנראות לך מתאימות ואולי כוונותיך נכונות, אבל מה לעשות, דבריך יוצאים מהקשרם וזה לא קשור למידת המורכבות של דעותיך. אתה שוב ושוב מתעקש להסביר לי דברים לא נכונים שלא קשורים לדעה שלך או של מישהו אחר, אלא הדברים ביסודם מוטעים ואתה ממשיך להוסיף על הטעויות ניואנסים נוספים שמכניסים אותך למערבולת של טעויות ומה שיוצא זה מיש מש אחד גדול. מטרת הפורום היא תמיכה, עזרה ומקום לא-מיניים ולא התנצחויות והתקטננות על טעויות וסיבוכים מיותרים שלא קשורים לסיטואציות הנידונות כאן. אנחנו לא בגן ולא צריכים להוכיח למי יש מה. אם יש לך משהו קונקרטי שמבוסס על דברים אמיתיים ולא הנחות אישיות מוטעות, תגיד, אבל אל תנסה לשכנע את כולם שאתה צודק והם טועים. יש כאן חברים חדשים שנכנסים לפורום פעם ראשונה או פעם שנייה ועדיין מהססים. חלקם מחפשים תמיכה, שיתוף ועזרה וחשוב ליידע אותם במה שניתן ולא בחילופי דברים על בסיס של פינג פונג חסר תועלת. פעם כתבתי לך ואכתוב שנית: אין צורך להתלהם ולהילחם, אין צורך בכך. אם אתה רוצה לשכנע ולהציג טיעונים מסוימים זה מצוין, אבל תנסה גם להפנים דברים כשמתקנים אותך כי יש דברים שאתה לא רואה נכון וטועה בהם ולא מדובר בפעם אחת או שתיים, מדובר בשיטה מתמשכת. צר לי שאתה בוחר כל פעם בדרך של חצץ ולא בכביש סלול.

למעלה