שאלה

IDAN30

New member
שאלה

בעקבות צפייה באח הגדול... 1. מכסה של ביוב - האם שמעתי נכון שקוראים לזה "מנו" - meno ? 2. ממרח - אני שומע במלרע, יש הבחנה בין זה לבין הגייה מלרעית?

sailor

New member
מכסה, גם של ביוב

(גם של בורות של שרותים אחרים וגם פתח שרות גדול של ציוד) MANHOLE ובעברית פתח אדם. 2. ממרח - במלרע, בסלנג ממרח במלעיל הוא לרוב שם נרדף לממרח שוקולד "השחר העולה".

בחיים לא שמעתי

ממרח במלעיל אבל אני כנראה לא בסביבה המתאימה
ויש להניח שממרח במלעיל מכינים עם סוכר במלעיל

מיכי 10

Member
קראתי ולא האמנתי למקרא עינַי,

וחשבתי לעצמי: בחיים לא שמעתי את המילה מִמרח במלעיל. איל בכלל אפשר לבטא את זה? והנה ראיתי שאני לא לבד, וגם את התבטאת בדיוק באותן מילים.
שמעתי במלעיל מילים כמו: עוגה, ריבה, סוכר, כיפה וכד', ושמות מקומות במלעיל, כמו בת ים, רמת גן (גם את זה קשה לבטא). אבל מִמרח??

daviduuu

New member
שלום IDAN

התאמצתי להבין את שאלתך, וכנראה הבעיה בהבנה שלי... כתבת שאתה שומע את המילה ממרח במלרע. ותכף לכך סמכת את שאלתך: "יש הבחנה בין זה לבין הגייה מלרעית"? אם נפלה כאן טעות סופרים ובמקום המילה "במלרע" צריך לומר "במלעיל", ניחא. התשובה 'לשאלתך' (ארי במסתרים...) תהיה: אצלי באופן אישי יש הבחנה ברורה (מ'מרח, וממר'ח).

tristis

New member
ממרח במלעיל

הוא כמובן ממרח שוקולד וביחוד השחר העולה ופעם היה גם ממרח צמחי שגם הוא היה נהגה כך בחיבה

IDAN30

New member
תודה לכל העונים!

manhole נשמע מאוד הגיוני. כנראה פיספתי את הלמ"ד (ויכול להיות שהבחורצ'יק - נדמה לי שקוראים לו קותי - לא הגה אותה מלכתחילה). ממרח במלעיל זכור לי במעומעם גם מהצבא, וגם שם היה מדובר בשוקולד כך שזה מסתדר. שוב תודה!

למעלה