שאלה...

שיץ2

New member
שאלה...

אהלן, אני חדשה בתחום... לפני כשלוש שנים אבחנו אצלי ציסטה בשחלה,כל כמה זמן אני הולכת לביקורת לראות שהיא אינה משתנה. היום הייתי אצל רופא שאבחן את הציסטה כאנדומטריוזיס. אני מנסה להרות כשנתיים ללא הצלחה (וגם ללא טיפול כלשהו), אך מעבר לכך אין לי עוד תסמינים.. אין לי כאבים יוצאי דופן במחזור או בביוץ... מה הסיכוי שהרופא צודק? כיצד ניתן לאמת זאת? תודה!!

פז08

New member
הי, ברוכה הבאה

לשאלותייך: כיצד ניתן לאבחן? לאבחן סופית אנדומטריוזיס, ניתן רק באמצעות ביצוע לפרוסקופיה- ניתוח שבמהלכו נכנסים דרך מספר חורים קטנים בבטן עם מצלמה, בודקים האם יש נגעים / ציסטות חשודות ומטפלים (צורבים / מוציאים) לפי הצורך. עם זאת, רופא מיומן יכול לשער שמדובר באנדומטריוזיס בהתאם לסימנים ותסמינים של המטופלת וכן באמצעות בדיקה גניקולוגית ובדיקות עזר כמו אולטראסאונד גניקולוגי, בדיקות דם מסוימות וכו'. ציסטה של אנדומטיוזיס, יש לה מאפיינים מסוימים שיכולים להחשיד לקיום אנדומטריוזיס. אבל, וזה אבל גדול- מאוד מומלץ שמי שיעריך את הממצאים יהיה רופא מיומן בתחום. ולכן ההמלצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך, זה לגשת לבדיקה והערכה אצל מומחה בתחום. יש לך מספר אופציות: בקופת חולים כללית- ד"ר שינמן רון במרכז לבריאות האישה בכפר סבא (אני אישית מאוד ממליצה עליו והתורים שם יחסית זמינים). בקופת חולים מכבי הבנתי שיש באזור רמת גן את ד"ר זולטי שהוא גם רופא בתחום ושמעתי שהוא מאוד נחמד..... כמובן יש את המרכז בתל השומר- ד"ר סוריאנו דוד שבנות הפורום מאוד ממליצות עליו. כמובן שיש אופציה של פרטי אבל לדעתי יש מספיק אופציות אחרות על מנת להמנע מהוצאת כספים מיותרים. בוודאי בשלב ההתייעצות. דרך אגב- לא חייבים שיהיו כאבים יוצאי דופן במחזור או ביוץ באנדומטריוזיס, אם כי נכון שמרבית הבנות כן סובלות מכאבים עזים בווסת. אני למשל- מעולם לא סבלתי מכאבים עזים בווסת, מקסימום כאבים שמשכך כאבים פשוט יחסית בהחלט יכול להם...... בכל אופן- ממליצה לגשת לבדיקה בהקדם על מנת להעריך האם מדובר בבאנדומטריוזיס או לא. במיוחד בהיבט של נסיונות להרות.... אם יש לך עוד שאלות, אשמח לענות, בהצלחה!!

פז08

New member
אופס, פספסתי כמה שמות של רופאים

אני פשוט כל הזמן חושבת על אזור המרכז, היות ושם אני גרה..... אבל באזור הצפון יש את ד"ר קאופמן שגם עליו בנות הפורום מאוד ממליצות, ובירושלים יש את ד"ר ירון חמני ששמעתי שהוא מקצועי ומקסים. באזור המרכז יש גם את פרופסור גולדנברג שהוא מומחה בתחום ומקבל לדעתי רק פרטי. יש גם את ד"ר שטוקהיים- לא יודעת דרך איזה קופה הוא מקבל. בהצלחה.

זואילי

New member
בנוסף לכל מה שפז כתבה

אם אכן את בת 25 כמו שכתוב בכרטיס שלך, ומנסה להרות שנתיים - כדאי לפנות לרופא *פריון* ולהתחיל לבדוק - את בן זוגך (בדיקות זרע) ואותך.. (פרופיל הורמונלי ועוד כל מיני) ולנסות לתזמן עבודת בית עם מעקבי זקיקים כדי לאתר את הביוץ בזמן (עם או בלי השראת ביוץ). בנוסף, כמובן ממליצה לך לפנות לייעוץ במרפאת האנדו בתה"ש על מנת לקבל תשובות באם מדובר בחשד לאנדו.

למעלה