שאלה

mask4

New member
שאלה

היום בבוקר אבא שלי העיר אותי כמה פעמים, וכל פעם חזרתי לאותו חלום (זה אף פעם לא קרה לי) הרגשתי שליטה מלאה על המעשים שלי בחלום - חלמתי שאני בים וגלים עצומים עומדים לפגוע בי. חיכיתי לגלים האלה, מין ציפיה מזוכיסטית משונה כזאת,
שלטתי על עצמי אם לעמוד או לברוח והרגשתי שהשינה שלי לא מאוד חזקה, כל פעם חזרתי לישון בידיעה שאני אמשיך לחלום את החלום הזה. אמנם, כשרציתי שהגל יפגע בי זה אף פעם לא קרה, והגלים גדלו בזמנים אקראיים... האם זה חלום צלול? או שזה סתם הרגיש מאוד חי ואמיתי? האם אפשר לחלום חלום צלול מבלי להתכוון לכך?

ravehor

New member
זה לא בדיוק חצלול

אבל זה בכיוון. כדי לבחון אם זה היה חצלול אתה צריך לשאול את עצמך - האם בזמן החלום ידעת שאתה חולם? לפי התיאור שלך נשמע שלא - אז אי אפשר לקרוא לזה חצלול. מה שכן, הייתה לך צלילות מסויימת ושליטה מסויימת, ואם תנסה את השיטות השונות להגעה לחצלול (יומן חלומות, בדיקות מציאות) - פעם הבאה תוכל להפוך מצב כזה למודעות מלאה. לשאלתך האחרונה - בהחלט אפשר לחלום חלום צלול בלי כוונה, קוראים לזה VILD (הגעה לחצלול באופן אקראי). האדם פשוט מגלה שהוא בחלום בלי שימוש בשיטות מיוחדות, וברגע שעשה זאת הוא בחצלול לכל דבר!

mask4

New member
הרגשתי שאני בחלום

כי כל פעם חזרתי לישון וידעתי את זה. ודרך אגב, אני בת

ravehor

New member
אבל יש הבדל

בין להרגיש שאת בחלום לבין לדעת שאת בחלום. כל הרעיון של החלימה הצלולה הוא היכולת להשתמש בהגיון הבריא בזמן החלום (אותו חלק שחסר בחלום רגיל ושגורם לך להאמין לכל דבר מופרך שהחלום מעלה). המודעות הזו מעניקה לך יכולת קבלת החלטות, יכולת השפעה על החלום וכל מיני דברים נחמדים שכאלה. ושוב - לא אמרתי שזה לחלוטין לא קשור, ההרגשה הזו שהרגשת היא מעין קריצה לכיוון שצריך לעבוד ולקדם אותה. במשפט אחד, אם את רוצה להתקדם בכיוון את צריכה להתחיל בשני דברים: 1. יומן חלומות - לכתוב כל בוקר את החלומות מאותו הלילה. המטרה היא שיפור זיכרון החלומות והמודעות בזמן החלום. תוך כמה ימים תראי שאת זוכרת הרבה יותר. 2. בדיקות מציאות - בדיקות מסויימות שאת מבצעת במהלך היום, ומטרתם לוודא שאת כרגע נמצאת במציאות ולא בחלום. אם זו באמת מציאות, התוצאות יהיו חד משמעיות (כמו בדיקה של האם את יכולה להכניס יד דרך הקיר, ברור שלא תוכלי אם את לא בחלום). כאשר מבצעים מספיק בדיקות כאלה ביום, בסופו של דבר מבצעים אותם בחלום - ואז הבדיקה צריכה לצאת חיובית ולגרום לך להבין שאת חולמת. שני אלה ביחד יביאו אותך לחלום צלול תוך מספר שבועות. לפירוט נוסף קראי כאן http://www.planetnana.co.il/Lucidity/main.htm, ואנחנו כמובן פה לכל שאלה

mask4

New member
תודה רבה על המידע

האמת שזה נשמע לי מפחיד רצח. יש לזה סכנות? נשמע כמו איזה טריפ או איזה הזיה. אבל זה גם ממש מסקרן ומושך אותי

ravehor

New member
לא, הנושא לא טומן בתוכו סכנות

הזיה היא קבלת מידע מן החושים השונים שמקורו אינו במציאות סביבנו, אלא בהמצאה של המוח. אז חלום צלול הוא אכן הזיה, אבל כך גם כל חלום רגיל! בכל מקרה, זה לא סביר להגיע למצב שבו חושבים שהמציאות היא חלום. לכן כל מה שלא תחווי בחלום הצלול - זה קורה כשאת ישנה ולא ישפיע עלייך או על הגוף שלך במציאות. ואם את דואגת מ"סיוטים צלולים", זה דבר שהוא לא אפשרי. קודם כל, את יכולה בכל חצלול ובכל רגע להעיר את עצמך ברגע שתבחרי (ע''י כך שתחשבי על משהו מלחיץ -> הדופק יעלה (גם בחלום וגם במציאות) -> השפעות השינה יתבטלו ותתעוררי). ודבר שני, תזכרי שהמודעות נותנת לך יכולת שליטה בחלום ואת יכולה להעלים את הדבר שמנסה להפחיד אותך. למעשה היכולת להתמודד עם הפחד ראש בראש הוא אחד השימושים של החלומות הצלולים - התגברות על פוביות וסיוטים.

למעלה