שאלה

qazxswzxasqw

New member
שאלה

שלום לכולם אני בן 14 ומתאמן באינטנסיביות (4 פעמים בשבוע במשך 3 שעות בממוצע על גוף עליון) הבעיה שהתוצאות לא כלכך מרשימות יחסית למאמץ שאני משקיע ואמרו לי שכדי שאני יגיע לתוצאות מרשימות אני צריך לצרוך חלבוני ביצים וחלב אבל יש המון דברים מזיקים בביצים (חיידקי סלמונלה וכו´) אז החלטתי לצרוך אבקת חלבון אבל אני לא יודע איזו (יש כלכך הרבה) אז על איזו אתם ממליצים?

Nut420

New member
תשובות

3 שעות ביום רק על חלק גוף עליון ? 3 שעות זה יותר מדי, ולמה רק על גוף עליון ? אתה מתאמן בחד"כ? יש לך תוכנית? כעיקרון בביצים אין חיידקים עם מבשלים או מטגנים אותם, אז אל תדאג, ואבקת חלבון זה ברוב המקרים מיותר וסתם יקר, תאכל הרבה בשר, יש בו הרבה חלבון (גם בהרבה דברים אחרים אבל פה אני ממליץ מה אני יודע) , תאכל כל יום 1.8 גרם חלבון לכל ק"ג משקל הגוף, זה הכמות הנחוצה, אבל עם כבר אתה הולך על אבקת חלבון לי המליצו על חברת ProLab

sowhatt

New member
לדעתי:

אתה לא מתאמן ואוכל נכון. קודם כל אין לך מה להתאמן 3 שעות רק על פלג גוף עליון 4 פעמים בשבוע. אם אתה מתאמן על כל פלג הגוף העליון באימון אחד [חזה-גב-יד קדמית/אחורית-כתפיים] עליך לחלק את האימונים. אימון של 3 שעות הוא יותר מדי! לגיל שלך אני חושב שמומלץ לתת מנוחה של 48 שעות לשריר. תחשוב על זה. האימון שאתה עושה לדעתי עמוס מדי, 3 שעות זה ממש ממש הרבה. בנוסף לאימונים בחדר כושר אם אתה רוצה לפתח גוף, "לנפח" שרירים וכו´ , עליך להתחיל לאכול הרבה ונכון. פחמימות וחלבונים. בערך 1.7 גרם חלבון על כל ק"ג גוף שלך. [ביום]. אגב, לא חובה לאכול ביצים כמו שהרבה חושבים. ב-2 ביצים שלמות [חלבון+חלמון] יש בסך הכל 12 גרם חלבון. וב-2 ביצים [רק חלבון] יש בסך הכל 6 גרם חלבון! אם תאכל במקום הביצים 2 פריגוטים אתה יכול לוותר על הביצים... דברים אחרים שיש בהם הרבה חלבונים: בשר/דגים גבינות טונה [במים עדיף] אפשר בהחלט לצרוך כמות חלבונים מספיקה גם בלי ביצים. [או רק החלבון שבביצים.] לפני אימון [כשעה בערך] - הרבה פחמימות. אחרי אימון [עדיף כמה שיותר מהר] - הרבה חלבונים. במשך שאר היום לחלק לארוחות חלבונים+פחמימות. פחמימות יש ב: דברי המאפה, לחמים, פיתות וכו´. כל סוגי הפסטות: ספגטי, אטריות וכו´. זה מה שאני זוכר..

סייפיי

New member
רמי עוד שאלה בקשר לחלבונים

כאשר המלצת לאכול 1.7 גרם חלבון לק"ג משקל גוף, המספר הזה כבר משוקלל? זאת אומרת, אני בטוח שלא כל החלבון שאני צורך מגיע לשרירים, חלק "הולך לאיבוד", אז האם כדי להגיע 1.7 אני צריך לקחת בחשבון את מה שאובד ולצרוך יותר או שאנשים כבר חישבו כמה הולך לאיבוד וזאת התוצאה (1.7)?

אלי ו.

New member
מה, אתה לא עושה בדיקת מאזן חנקתי?

בכדי לראות כמה חלבון אבדת? אם תשוה את כמות החנקן בשתן לכמות החלבון שאכלת תוכל למצוא כמה חלבון באמת אכלת.
זה בסדר, אף אחד לא עושה את זה. 1.7 זה מספיק כולל הכל. כל עוד הכמות מפוזרת במהלך היום בארוחות קטנות. רצוי לאכול פחממות יחד עם החלבונים, כך החלבונים יתועלו לבנית רקמות ולא לאנרגיה.

עוד

בקצרה: אדם בממוצע מאבד בשתן ובצואה כ-50 מיליגרם חנקן ביום (ללא אכילת חלבון), על מנת לבצע תיקון סטטיסטי אנו כופלים נתון זה ב-1.7 ומקבלים 91 מיליגרם חנקן שזה האיבוד ההכרחי של אדם ממוצע. נכפיל נתון זה ב-6.25 ונקבל 570 מיליגרם חלבון, כלומר האדם מאבד 570 מיליגרם חלבון ליום על כל ק"ג שריר. איבוד זה מתייחס לכך שאנו נאכל חלבון מושלם אולם הדבר לא כך בפועל לכן נכפיל נתון זה במקדם של 1.4 ונקבל 800 מיליגרם חלבון או 0.8 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף. לכן ההמלצה היא לאדם ממוצע על מנת לשמור על הליך תקין בגופו לאכול 0.8 גרם חלבון על כל ק"ג משקל גוף ביום. לאחר מחקרים ונוסחאות מסובכות (תרוץ טוב כאשר לא יודעים
) הגיעו למינון חלבון לאוכלוסיה השונה: תינוק – 2 גרם חלבון נער מתבגר – 1.1 גרם חלבון מבוגר – 0.8 גרם חלבון מפתח גוף – 1.7 גרם חלבון מקצועות סבולת – 1.7 גרם חלבון

גיא 22

New member
לדעתי אתה צריך "סייז אפ" לעלייה במש

משקל ולתוספת חלבונים.

למעלה