שאלה

שאלה

הי, לא כתבתי פה עידנים- מה שלומכם? עכשיו ככה, למרות שאני מכירה את הנושא ולמרות המודעות שלי אני מרגישה צורך לשאול כאן שאלה בקשר לחברה שלי. אז ככה: היא באה ממגזר מאוד שמרני, ואצלם לא נהוג לדבר על מין בפומבי ובטח שלא לעשות אותו לפני החתונה. יש לה חבר עכשיו, והיא סיפרה לי כמה דברים שגרמו לי לתהות אם היא לא א-מינית בעצמה. היא סיפרה לי שהיא והחבר כבר התנשקו כמה פעמים ושזה ממש מגעיל אותה, מצד שני היא אוהבת חיבוקים ונשיקות על הפנים... היא שאלה איך זה לקיים יחסי מין ואמרה לי שרק המחשבה מגעילה וגורמת לה להקיא בעיקר של איבר המין הזכרי ומה שיוצא ממנו... (אני לא מגזימה, היא הייתה אחוזת קבס ממש כשרק דיברנו על זה). היא גם חוששת מזה ואמרה שלא הייתה מוכנה לקיים מין אוראלי גם אם תיהיה נשואה . היא אמרה שהיא מפחדת שהיא לא תיהיה בסדר עם זה ושאלה אם כדי שתעשה משהו שלא תרצה, אמרתי לה שכל דבר שמגעיל אותה היא לא צריכה לעשות... ניסיתי לספר לה ברמיזות שגם אחותי לא אוהבת בכלל את הדברים האלה בלי להשתמש במושג א-מיני. אני לא יודעת אם רלבנטי בכלל לשתף אותה במושג, מה דעתכם?.. תזכרו שהיא באה ממגזר מאוד שמרני ודברים שהם "לא בנורמה" עלולים להתפס לא יפה ולא מובן. בנוסף אני זוכרת שלפני שאני קיימתי יחסי מין לראשונה גם הגעיל אותי כל החלק הזה של היחסים, וגם היום אני לא מרגישה יותר מדי הפסד בלי הדבר הזה ואני לא מרגישה "יצר" רוב הזמן... אז אני מניחה שחלק מהבנות ממילא בעלות דחף נמוך, אז אולי היא פשוט כמו כולן?... התבלטתי לגבי זה, אז הנה אני שואלת. ותודה על העזרה!. אלה

אני לא חושבת שאפשר במצב כזה בכלל לדעת

מה היא ומי היא... היא כ"כ נגעלת וכ"כ עמוק בתפיסות שגדלה בהם, שאין ספק שגם עם יש בה מיניות, היא לא תבוא לידי ביטוי. אני חושבת לגבי המקרה הזה שני דברים: 1. חשוב מאוד שתכניסי לה לראש היא לא צריכה לעשות שום דבר שהיא לא רוצה, לא משנה כמה ילחצו עליה ומה יספרו לה (חובה של האישה בלה בלה...) 2. הייתי ממליצה לה גם ללכת לשיחה עם סקסולוגית ואם היא ממש נגד מטעמי דת ומצפון אז מדריכת כלות שפויה (קשה למצוא כאלה, אבל יש כמה. וחשוב שזו תהיה מדריכה שפויה) או אפילו לרופאת נשים טובה שמקורבת למגדר הדתי (היתה לי כזו פעם, והיא היתה מוצלחת מאוד בהקשר הזה ואני יודעת על עוד רופאת נשים דתיה בעצמה שגם ידעה לעבוד עם נשים שהגיעו אליה לפני חתונה בצורה טובה) היא צריכה לדבר על זה ולהכיר את הגוף שלה יותר וקצת למוסס את כל הגועל והאנטי שיש לה. לא בהכרח כדי לקיים יחסים (מה שכנראה אחרים יחשבו וירצו שיקרה...), אלה פשוט כי החברה בה גדלה יצרה בה יותר מידי נגד. וגם את עצמך, כחברה טובה שהיא מדברת איתה ונשמע שמאוד בפתיחות, יכולה לשבת ולדבר איתה וקצת להוריד מהחששות והגועל. בהצלחה!

Berethor

New member
בהחלט שלא תעשה מה שהיא לא רוצה

היא גם מפגע מזה וגם זה יגביר את הסלידה שלה, קודם צריך לרצות ולשנות גישה(במיוחד הביקורתיות על האיבר הגברי) ורק אחר כך לעשות, או לא לעשות בכלל..

תודה נצנצים,

אני אברר אם יש להם משהו מקביל למדריכות הכלות שיש אצלנו, ואמליץ לה לפנות לרופאת נשים (לסקסלוגית היא לא תלך). אני גם חושבת שיכול להיות שבגלל החינוך היא ככה, היא אמרה שראתה פעם גם משהו מיני מגעיל שהיא חושבת שגרם לה לזה... תודה :)

Berethor

New member
גועל מנשיקות נשמע גם כא-רומנטיות

בהתיאור נשמע שהיא יותר אנטיסקסואלית מא-מינית, אבל זה בהחלט יכול להיות גם מתוך עניין אידיאולוגי וחברתי. אני מזדהה עם הסלידה שלה למין אוראלי אבל לא עם היתר. אפשר לחשוב שהאיבר הנשי יותר טוב, ושלא יוצא ממנו כלום, היא צריכה להבין שההבדלים האלה הם טבעים, וכך גם עניין הנוזלים, זה חלק מהעניין
. יש גם דבר שנקרא פינופוביה, ככה שזה לא דווקא נובע בא-מיניות, זה יכול לנבוע גם מפינופוביה ומשמרנות, ומחשיבה שלילית על הדברים הנ"ל ועוד הרבה דברים. השאלה בסופו של דברים אם יש לה משיכה לדברים מיניים או/ו רומנטיים, ולבן זוג שלה, ואם היא יכולה להנות מהם, האם זה הפחד והגועל הוא זה שמוריד לה תחשק או שמה אין לה חשק בכל מקרה. הנה כתבה על פינופוביה ששמתי פה כבר בעבר. "אבל בנות הן לא היחידות שסובלות מהתופעה. אחרי הכול, לאיבר המושמץ מחובר בנאדם, ואף אחד לא מאושר מהעובדה שמישהי נגעלת ממנו", זה כל כך נכון..
http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3316221,00.html

אני לא יודעת בדיוק

אני לא יודעת בדיוק מה זה א-רומנטי, אבל היא אולי האדם הרומנטי ביותר שאני מכירה כך שלא נראה לי. היא גם לא עושה את זה מאג'נדה, מן הסתם זה להמצב האידאלי בעדה שלה.

Berethor

New member
זה היה בתגובה למשפט

"היא סיפרה לי שהיא והחבר כבר התנשקו כמה פעמים ושזה ממש מגעיל אותה", ועם כל הכבוד לחיבוקים ונשיקות רגילות, זה אפשרי לעשות גם עם ידידים ובני משפחה בעיקרון, אז אותן נשיקות שהיא נגעלת מהן הן אלו שהכי רומנטיות להבנתי. אני גם מניח שגם פה זה קשור לכל הדחיה שלה מנוזלים ותפיסות שלה בנושא, כבר יצא לי לשמוע את זה מכמה אנשים כאן בפורום. לגבי מזה א-רומנטי, זה כמו א-מיני רק לגבי התחום הרומנטי, פשוט מאוד
. אג'נדה בנושאים האלה יכולה להיות נורא צבועה, כי מצד אחד מעודדים משהו ומצד שני מלכלכים עליו, ובמקרה של נשים זה בכלל יכול להיות נורא, כי מצד אחד מצפים מהן לעשות משהו, ומצד שני מתצפים מהן לא ליזום את זה אף פעם או אפילו לא להנות מזה(ולדעת אם הן רוצות באמת או לא), כאילו זה רק בשביל הגבר כל הדברים האלה..

אין קשר בכלל ביו סלידה מנשיקות לא-רומנטיות

על תבלבל דברים ותגרום לחוסר הבנה. גם ככה כל הנושאים שאנחנו מדברים אליהם כאן חדשים ולא מובנים. אני מכירה מספיק א/נשים מיניים שלא אוהבים נשיקות. נשיקות הם פעולה מאוד מסויימת שמעורב בה גם אלמנטים שלא נעימים לכל אחד. היא יכולה להיות מאוד רומנטית ולא לאהוב נשיקות. היא יכולה להיות מינית ולא לאהוב נשיקות. והיא יכולה להיות א-מינית וא-רומנטית ולא להגעל מנשיקות.

orald

New member
אני למשל...

הבנתי אמש שאני כנראה פשוט לא אוהבת ממש נשיקות מלאות עם הלשון וכו', וזה לא היה קשור רק לחבר לשעבר אלא נמצא שם באופן כללי, גם עם אדם אחר. נשיקות עם הלשון מקסימום נסבלות, פשוט לא מפיקה מהן ממש הנאה. על נשיקות על השפתיים, פנים, גוף וכו' אני ממש חולה ורק רוצה עוד ועוד. והתשובה לשאלה איך אני יודעת עכשיו קצת...מסובכת ומתוסבכת.

למעלה