שאלה

jk244

New member
שאלה

הבעיה העיקרית שלי מהח"ח שאני סובל ממנה היא שאני מסמיק. סבלתי מזה מאוד כשהייתי תלמיד בבית ספר,פשוט לא הייתי מסוגל לדבר בכיתה כי ישר הייתי נהיה אדום כמו עגבנייה וזה ממש הציק לי,ובגלל זה גם הייתי מתוח כל היום בשיעורים כי פחדתי שהמורה תפנה אלי ושאני אצטרך לדבר בכיתה כל הזמן היה דופק לי הלב מהלחץ. עכשיו אני סטודנט שנה א' וזה עוד הפעם קורה לי אני יושב בכיתה לחוץ,דופק לי הלב, רק שהמרצה לא יפנה אלי ואז אני ישר יסמיק. האמת שנמאס לי מזה כבר בגלל הבעיה הזאת אני נמנע מלדבר לכיתה גם אם יש לי משהו חכם להגיד או אם יש משהו שלא הבנתי ואני רוצה לשאול אני פשוט לא מסוגל,וממה ששמתי לב אני היחיד,כולם מדברים בחופשיות בלי שום בעיה אף אחד לא מסמיק,רק אני כמו איזה ילד קטן...רציתי לדעת אם יש משהו שאפשר לעשות שישפר את זה משמעותית,אולי כדורים או איזשהו טיפול פסיכולוגי?...אני אשמח מאוד לקבל תשובה...

Lichy87

New member
שלום

נשמע שיצרת איזשהו מעגל קסמים כזה. בגלל הלחץ אתה מסמיק, ואז אתה נלחץ מזה שאתה מסמיק. וכבר לא ברור אם אתה פוחד מהסיטואציה או פוחד להסמיק. כמו הביצה והתרנגולת. ככה זה גם עם סימפטומים גופניים אחרים של חרדה. קודם כל תבין שאנשים לא ממש שמים לב למה שאתה מרגיש באותה מידה. כלומר, יכול להיות שהם ישימו לב שאתה מסמיק אבל לא כדבר יוצא דופן ולא רגיל. וזה יחסית לאיך שאתה מרגיש, כאילו אתה בוער מבפנים. אתה מבין? יש פער גדול מאוד בין מה שאתה מרגיש לבין מה שרואים עליך. זה דבר אחד שכדאי לזכור. אותו הדבר כלפי אחרים. יכול מאוד להיות שגם הם קצת מתרגשים כשהם מדברים בכיתה, אבל לא רואים את זה עליהם. לכן, זה לא בהכרח אומר שכל האחרים מדברים בחופשיות ורק אתה שונה ומוזר. אלה דברים שמאזנים קצת את איך שאתה תופס את המציאות. אנחנו נוטים להקצין את הרגשות והמחשבות שלנו יחסית לסביבה. אתה יכול לנסות דווקא להיכנס למצבים שבהם אתה מסמיק ויהיה מה שיהיה. עם הזמן זה יפחת ויהיה קל יותר. או, אם זה קשה מדי, אולי באמת כדאי לנסות טיפול תרופתי ופסיכולוגי (מומלץ ביחד). טיפול תרופתי מתאים יכול להוריד את החרדה ואת התגובות הגופניות שלה. בשביל זה כדאי לפנות לפסיכיאטר. וטיפול פסיכולוגי מתאים הוא CBT (התנהגותי-קוגניטיבי) שמלמד אותך לזהות צורות חשיבה קיצוניות, או מעוותות, ואיך "לתקן" אותן, כלומר לחשוב יותר בהיגיון ובצורה יותר אובייקטיבית. ובנוסף אתה גם לומד איך להיחשף בהדרגה למצבים שמלחיצים אותך ושאתה מעדיף להימנע מהם. קצת כמו אימון אישי. ברגע שאתה קולט את הדברים האלה, כבר תוכל להתמודד לבד. יש בקישורים אתרים שאפשר לחפש בהם מטפלים לפי סוג טיפול ולפי מיקום.

יש משהו שלי עזר

היו לי מצבים כמובן של מבוכה שבאה לידי ביטוי ברעד מסוים בגוף-לא הסמקה, אבל לפעמים כשהייתי מול מראה מול האנשים ראיתי פתאום שה"רעד" הזה זה משהו שבקושי רואים אותו אם בכלל ושנראה שהאנשים לא שמים לב אליו בכלל, ההסתכלות הזו במראה הראתה לי את הסיטואציה בצורה אחרת-כאילו של מתבונן מהצד... תנסה לחשוב על זה-אולי אתה לא עד כדי כך מסמיק...אולי בכלל לא רואים?אתה בטוח שזו הסמקה כ"כ משמעותית שרואים מרחוק? אתה מדבר על מרצה שיראה אותך מסמיק...הרי המרחק מהבמה לשורה הראשונה(ואני מניח שאתה לא יושב בשורה הראשונה...)הוא כמה מטרים... תחשוב על כך...

yardeni21

New member
וככה הצלחת להתגבר על זה ?

כבר הגעתי למצב של חשיבה אובססיבית לגבי הרעד שלי אני כבר חושבת שאני רועדת כל הזמן -אפילו שאני חותמת בסופר או משהו לפעמים אני לא רועדת ועושה כאילו אני רועדת בכוונה ורואה שאף אחד לא שם לב אבל עדין המחשבה הזאת אוכלת אותי ..

snoopytush

New member
הייתה איתי אחת בכיתה בחורה תותחית

שעבדה עם אנשים ( מורה במכון כושר), ועשתה עוד הרבה דברים עם אנשים. גם לה הייתה בעיית הסמקה. אבל היא קיבלה אותה. אפילו חברות שלה אמור שזה חמוד. פשוט תקבל את זה...

snoopytush

New member
חוץ מזה הסמקה זה מגניב זה להחליף צבע

yardeni21

New member
הסמקה זה דבר מתוק ומקסים!

אתה ממש לא צריך כדורים ולא שום דבר אם הסמקה זה הדבר שהכי מטריד אותך- תלמד לקבל את זה ולאהוב את זה! הבוס שלי- שהוא אחד מהעורכי דין הכי מוערכים בארץ... לפעמים נהייה אדום שאני מדברת איתו! ואני לא חושבת עליו שום דבר רע, להפך, אני חושבת שזה דבר ממש מתוק! אני בטוחה שההסמקה שלך לא גרועה כמו שאתה חושב- אולי מהצד זה נראה שיש לך טיפה סומק בלחיים, ושוב, זה מקסים פשוט תלמד לקבל את זה להגיד לעצמך- אז מה אם אני מסמיק?! רוב הסיכויים שאתה סתם מגזים וגם אם שמים לב..אז מה ??...

jk244

New member
קודם כל

רציתי להודות לכולם על התשובות וההיתייחסות..אבל את כל מה שאתם אומרים אני מבין בראש, שזה לא נורא וזה חמוד ולא כל כך שמים לב לזה...אני מבין..אבל עדיין אני מרגיש שאם רק הייתי יכול לשנות את הדבר היחיד הזה הייתי מרגיש הרבה יותר טוב...ודרך אגב אצלי שמים לב מאוד כי אני ממש מסמיק לא משהו בקטנה..אבל עוד לפני ההסמקה אני כל הזמן לחוץ..דופק לי הלב ולא נראה לי שזה בריא וגם זה ממש מתיש אותי בסוף היום....אין איזשהי תרופה שאתם מכירים שיכולה לטפל בבעיית ההסמקה הזאת?...

JANK10

New member
אתה צריך בהדרגה לשכנע את עצמך שזה בסדר.

בשביל זה קיים טיפול קוגניטיבי. תתרגל דפי מחשבות במשך כמה שבועות עד שזה יפחת, אתן דוגמה לכתיבת דפי מחשבות.. תחילה תאר אירוע: תיאור: אני מסמיק וכו וכו כעת כתוב מ1 עד 10 כמה זה מציק לך: נניח 8 מה עלול לקרות כתוצאה מההסמקה? תשובה: יחשבו שאני פחדן (סתם דוגמה, פשוט תזרום עם תשובה שקופצת לך בראש) האם אתה אכן בטוח שמה שתיארת יקרה? תשובה: לא כי אולי יחשבו שאני חמוד ורגיש עד כאן זה הבסיס. תוכל גם לשלב את שיטת ה"עבודה של ביירון קייטי" כדלהלן: מה אתה גורם לעצמך כשאתה מאמין למחשבה המעוותת? (שחושבים שאתה פחדן) תשובה: אני גורם לעצמי להיות לחוץ יותר ומפסיד הרבה דברים. איך החיים שלך ייראו כשתפסיק להאמין למחשבה המעוותת? תשובה: אהיה אדם רגוע שקול ואוכל ללמוד ולהסתדר בחיים טוב יותר. כעת ציין שוב מ1 עד 10 כמה ההסמקה מציקה לך כדי לבדוק את יעילות התרגיל: תרגול נכון מפחית מההרגשה השלילית שהיה לפני התרגיל. תמשיך לתרגל לפחות פעם ביום למשך חודש. אם אתה מתקשה כנס לכאן האתר הזה ידריך אותך לכל אורך התרגיל.

yardeni21

New member
מוכר לעייפה..

אצלי זה בקטע של רעידות. ואני מתה להתחלף איתך. אני לפעמים לוקחת תרופה שמורידהלחץ דם וככה גם את הרעידות לגבי ההסמקה אני לא יודעת עד כמה שהיא תעזור אבל ברגע שתקבל את זה ותבין שזה לא כזה נורא וגם אם זה נורא אז SO WHAT?! ההסמקה תפחת וגם החרדה.. מבטיחה

ar29041

New member
אני בדרך כלל אומר לעצמי

WHO CARES כמו בקלטות.. ואני משתדל גם לומר את זה בטון כזה אדיש. אני יודע שזה נשמע מטומטם אבל תנסו את זה, זה עובד.

yardeni21

New member
כן אני כל הזמן שוכחת :(

האמת שרשמתי את על היד ואני כל הזמן שוכחת להסתכל!! אני מתה שזה יכנס לי כבר עמוק עמוק בתוך המוח כי באמת למי אכפת!?!?!? וד"א לכותב השרשור אם בא לך להיות באמת נועז.. תשים לעצמך סומק בכוונה ותסתובב ככה בקניון. סתם בשביל הקטע. ותראה שאף אחד לא ישים לב ואם ישימו לב לאנשים לא באמת יהיה אכפת אני עשיתי את אותו עקרון- נכנסתי למקום הומה אדם עם כוס ביד ורעדתי בכוונה! ואף אחד לא הסתכל ...

למעלה