שאלה

iced tea

New member
שאלה

1. אשמח לתשובה כנה. מישהו שרגיש לקטניות (כמות מאוד קטנה גורמת לנפיחות וכאבי בטן), גם לאחר הנבטה, השרייה ובישול ממושך, אז מן הסתם לא יכול לצרוך אותן, גם לא חצי כוס קטניה, אז זה לא יכול להיות במקרה ששלו מקור לחלבון, וגם לא יכול לאכול סייטן בגלל הגלוטן, וטופו בגלל התופעות שהטופו גורם ברמה אישית ורגישות, אז בעצם איך במצב כזה אפשר לקיים תפריט צמחוני לולא יצרוך גם חלבון מהחי? אני רוצה תגובה בלי התייפייפות טבעונית של מה שמוסרי. כן יש באגוזים וגרעינים חלבון, וכדי להגיע רק ל20 גרם, צריך לאכול 100 גרם שזה המון. לחיות על אבקות חלבון זו גם לא בדיוק אפשרות לדרך קבע. אז במקרה כזה שיחסית לא שגרתי, אין מנוס? 2. קראתי בהרבה מקומות שמוצרי חלב לא כ"כ בריאים. מה עם חוק ה"הכל במידה, וגם משהו לא בריא ניתן לצרוך בכמות קטנה כל עוד שאר התפריט בסדר"? עד כמה זה "מזיק" כמות קטנה כמו 1-2 מעדנים או כמה כפות גבינה אם כל שאר התפריט בריא, ובעיקר מהצומח? אני חושבת שאי אפשר להמנע לחלוטין מכל מה שיום אחד מגלים שלא כ"כ מומלץ כמו שחשבו פעם, ואי אפשר לאכול רק 100% אוכל בריא או טבעי או לא מעובד וכו'.

Gidi Shemer

New member
בהקשר של ההיסוטריה שלך שציינת פה בעבר

1. בעוד שאני חושב שבדר"כ כלל תזונה טבעונית היא מצוינת כאשר היא מאוזנת ומתוספת, אני מודה שבמקרה שלך זה קצת קשה. בהנחה שיש לך בך בעיות עם סויה, גלוטן וקזאין, ייתדכן צאד ואת זקוקה ל GFCFSF וקשה לקיים כזאת דיאוה ללא מוצרי בשר או ביצים. אני לא אומר שאי אפשר. אני פשוט אומר שאני לא יודע על דרך בזו. דרך אלטרנטיבית היא raw vegan, ו אמירפרוג בפורום צמחונות יוכל לסייע לך בזאת. אני חושב שמעטים האנשים שמסוגלים לעמוד בזאת בהצלחה, אבל זה אני. 2. עקרון המידה הוא חשוב בתזונה, אבל לא כאשר מישהו רגיש למוצר מסוים. אם לך יש תגובה לא טובה לגלוטן, אי אפשר עם "קצת גלוטן". אם לך יש תגובה רעה לקזאין, אי אפשר עם "קצת קזאין". זה יכול לעשות מישהו בריא, שאין לו רגישויות. ממה שאת מתארת, זה לא המצב אצלך.

iced tea

New member
תודה רבה

מצאתי הרבה מידע על FGFC. ומדריכים מפורטים והכל. הולכת לנסות :) תודה!

אי אפשר לחיות על תזונה כזאת גם אם

לא רגישים לרכיב כזה או אחר. לפחות לא רוב האנשים, ולפחות לא בצורה בריאה. כי זה מצריך הרבה תעסוקה של בישול והכנה, מה שלא כל אחד יכול או אפילו מסוגל לעשות. ואני יגיד שוב מה שרשמתי בעבר. בשביל לאכול בריא אין צורך להגרר לקיצוניות הזאת. אפשר לאכול בריא ולאכול עוף, ביצים, הודו ודגים. וכן, מוצרי חלב לא בריאים. אפשר להסתדר בלי בעיה בלעדיהם. ואם כבר רוצים את זה, אז עדיף לא ממקור של פרה. http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1148&MessageId=156485546

לידע כללי, כתבות מהסוג הזה אף פעם לא

מדיקות בכל הדברים. נתתי אותה זה כדוגמה, בשביל הקטע של החלב, להראות שמתחילים להבין שלא מומלץ לצרוך ממנו כמו שממליצים בכל ההמלצות הרישמיות. כי למשל הקטע של שמן תירס מאוד לא נכון. מאוד לא מומלץ להשתמש בשמן כזה. הוא מאוד מזיק.

תשובה

שלום רב, 1. לגבי תזונה טבעונית כאשר יש בעיות במערכת העיכול אני הייתי ממליצה לפנות לדיאטנית קלינית שמתמחה במערכת העיכול ושיש לה ניסיון בעבודה עם טבעונים. אגוזים וזרעים למיניהם לא יוכלו כמובן לספק את הצרכים מבחינת החלבון. 2. לגבי מוצרי חלב - המחקרים חלוקים יש האומרים כך ויש האומרים אחרת אבל אין איזשהי הסכמה חד משמעית שמוצרי חלב מזיקים בכלל לבריאות ומובן שצריכה מתונה של מוצרי חלב לא תזיק לבריאות.

הבעיה שההמלצות של צריכת מוצרי חלב כל הזמן

עולות ומקושרות לאובססיה של צריכת סידן. ברור שהמצב הזה הוא נטו פרסומי, בשביל למכור עוד מהמוצרים האלה. אם פעם אמרו לצרוך כך וכך מוצרי חלב בשבוע, היום המספרים הוכפלו ושולשו. ולא נראה שזה עומד להשתנות, אלא רק לגדול עוד בעתיד. ובנתיים האחוז של כל מיני מחלות שהרופאה המודרנית לא יודעת להתמודד איתם, רק גודל וגודל, שבמקביל רופאים שונים (בארץ ובעולם) גילו שהפסקת מוצרי החלב למטופלים שלהם חולל פלאות במצב הבריאות שלהם.

תיקון טעות:

מוצרי חלב ידועים לקהילה המדעית והרפואית כמועילים לבריאות עבור האוכלוסיה הכללית. כל מי שאומרת אחרת ניזון מתעמולה שקרית ושרלטנית של בעלי אידאולוגיה ושל גורמים מסחריים הקשורים לתעשיית תחליפי החלב.

מי יותר חזק כלכלית? תעשיית החלב? או

כל מיני גורמי סויה למיניהם? אני חושב שהתשובה ברורה. אפשר גם לראות בבירור את התערבות תעשית החלב בשלל כתבות בעיתונות ובטלויזיה, שדנים בנושאים בריאותיים.

אין לזה שום קשר למי יותר חזק

תעשיית התחליפים עושה מה שהיא יכולה (גם אם זה לא הרבה, למזלנו) כדי לפרסם שקרים, כשהיא מגובה בבעלי אידאולוגיה.

כולם עושים תעמולה ופרסום בשביל שיקנו

את המוצרים שלהם. מי שיותר חזק כלכלית יכול לעשות יותר בקטע הזה. אז גם אם אתה חושב שמוצרי חלב הם בסדר, הם בטח לא בסדר בכמות שממליצים היום (תראה את הכתבה מאתר הארץ שנתתי) ובטח לא יהיו בסדר בעתיד, שהכמות הזאת עוד תגדל. ואני יודע שאתה לא מסכים איתי ועם רבים אחרים שמוצרי חלב לא בריאים (יודעים גם מנסיון אישי) בגלל זה מלכתחילה שירשרתי את התגובה שלי ל-נטלי שמש תזונאית, כי האמת שרציתי לדעת רק מה היא חושבת על מה שרשמתי. אז היא מוזמנת לענות על הטענות שהצגתי, אם היא תרצה.

למעלה