שאלה

נורית007

New member
שאלה

אני מנותחת טבעת חצי שנה ונורא לא יודעת עם מותר לצום או לא בגלל שיש מי שאומר אם לא שותים הטבעת ננעלת ואני נורא מפחדת מזה יש מישהו שיכול לעזור או צריך לפנות למנתח אני כל החיים שלי צמא ומפחדת לא לצום אנא עיזרו לי תודה ושנה טובה לכולם

חמ סה

New member
ההנחיה של ד"ר רזיאל למנותחים בשנה הראשונה היא

לשתות במהלך הצום (כדי להימנע מהתייבשות ושאר תופעות לוואי). בהצלחה.

קובי d1

New member
צום ביום כיפור

חיפשתי בפורום של ד"ר סובחי ומצאתי את התיחסותו מלפני שנה לגבי הצום. שאלה:מישהו צם עם טבעת...‬ אופירA תשובה:º17/09/10 09:06 ‫לא אמורה להיות בעיה עם הצום‬ קובי

שאלתי את דר' גרינבאום

על תשעה באב וזה היה בחודש הראשון אחרי הניתוח אז היא אמרה שאין בעיה. לא נראה לי שחודשיים וחצי תהיה בעיה עם יום כיפור. אבל אני אשאל רופא ליתר ביטחון ותמיד אפשר לשאול רב. הרבנים תמיד שואלים מה אומרים הרופאים. בכלל, מי שיש לו ספיקות עדיף לשאול רופא. זה תמיד בטוח.

רוייקו

New member
איש איש בעיניו יעשה - בעניין הצום

אין איסור לצום אלא אם מדובר בניתוח שנעשה תוך אותה יממה.

אופירA

New member
מנהל
למנותחי טבעת מותר לצום אחרי חצי שנה

אין שום חוק שאם לא שותים הטבעת ננעלת. לא שמעתי על החוק הזה. אחרי הצום לא אוכלים כמובן. שותים, ושותים, ושותים, ושותים, עם הפסקות כמובן, עד שהטבעת פתוחה ואפשר לאכול. כל אחד והזמן שהוא צריך. זה מאוד אינדיבידואלי. אבל אין שום חוק שאם לא שותים הטבעת ננעלת. אביא לך לפחות 20 איש שיעידו שאחרי הצום הטבעת לא ננעלת להם.

צמתי כבר בתשעה באב

צום שהיה ארוך יחסית ליום כיפור, וגם קשה יותר, את הצום פתחתי עם כמה כוסות מים, אחריהם- מרק ירקות חם, ואחר כך (כשכבר הטבעת היתה פתוחה לגמרי)- קציצות דג. הכל עבר יופי, לא היו שום בעיות. לי ולטבעת- שלום! מקווה שגם יום כיפור יעבור כך בקלות.....

רוייקו

New member
אין בעיה לצום

מנתחים ששאלתי אותם לגבי האיסור לצום תהו מאיפה ההנחיה הזו. אין מניעה לצום אם אין בעיות מיוחדות שמצריכות אכילה, שתיה ונטילת תרופות. הטבעת לא ננעלת אם לא שותים יממה. אצל אלה שהטבעת אצלם סגורה הדוק התחלת השתיה קשה יותר אבל לא לא באופן שאי אפשר להתחיל שוב לשתות.

אין בעיה לצום, אבל צריך להתכונן נכון לצום

אין בעיה לצום, מנסיון אישי. אבל, שימו לב! השתיה והאכילה כבר לא עוברים מהר כמו פעם ועל כן יש להיערך בהתאם לשתות לאורך כל היום שלפני הצום לאט לאט ולהספיג כמויות סבירות לתוך הגוף. ולהתחיל לאכול את הסעודה המפסקת מוקדם יותר, כדי שבכניסת הצום האוכל "לא ישב" בכניסה ויתן תחושה של מחנק במהלך הצום + ריפלוקסים וכד' עד כאן מנסיוני הדל. לגבי שבירת הצום. אצלי חיב מים (לא קפה, לא תה מים נקיים בלבד!) חמים כדי לנקות את הוושט והפאוץ', ואחר כך הירדן זורם בכיף...

למעלה