שאלה.

• פותח הנושא raky
  • פורסם בתאריך

raky

New member
שאלה.

מישהו יכול להגיד באילו תאריכים מקבלים את שני חציי המענק? פשוט קיבלתי פנקס תשלומים, והייתי רוצה לדעת איך אני מתזמן את העסק... בתודה..

המענק...

המענק לרפואנים מגיע ב-1 בדצמבר ו-1 באפריל. משמעות הדבר שתצטרך לגרד את התשלומים של מקדמת המימוש, אוקטובר ונובמבר לבד מאיפשהו - מדובר בכ-45% משכר הלימוד, ואחרי-זה תקבל את הכסף חזרה מהצבא.

or99

New member
מה בדיוק קיבלת ומאיזה אוניברסיטה?

למה לא קיבלתי?

raky

New member
תודה ולדי! ולאור...

קיבלתי מהאניברסיטה העברית. חשוב לציין שקיבלתי אותו רק היום כך שאני מאמין שאתה גם תקבל אותו בקרוב. מדובר בפנקס קטן ובו האפשרות לשלם את שכר הלימוד מראש - (9300 ש"ח, מה שעונה על שרשור קודם שהיה פה בפורום בנוגע לגובה שכר הלימוד) או הרשאה לחיוב חשבון הבנק כדי לשלם את שכר הלימוד בתשלומים.

כבר קיבלתי. תודה...

עכשיו צריך לגרד כסף מאיפשהו. זה יישמע משהו כמו: "אבא, תעביר לי לחשבון איזה 3000 שקל..." נו, לפחות את המעונות כבר שילמתי עד דצמבר.

raky

New member
מה שמביא אותי לשאלה נוספת...

(סליחה על הנידג´וס..:) בהודעה הקודמת שלך אמרת שנצטרך "לגרד" את התשלום לחודשיים הראשונים (15% כ"א) כי החצי הראשון מגיע רק בדצמבר. עכשיו, בחוברת שהגיעה עם הפנקס רשום (בעמ´ 6) כי התשלומים מתחילים לרדת בדצמבר - "עד ה 15.12". ז"א, שהחצי הראשון של המענק מגיע בדיוק לקראת התשלום הראשון (אחרי המקדמה). אז איך שאני מבין את זה - צריך לשלם רק את המקדמה מכיסינו מכיוון שהמענק מתוזמן היטב, ולא צריך לשלם דבר באוקטובר ונובמבר. אני צודק?

וואלה צודק...

רק עכשיו הצצתי בחוברת, וראיתי שאכן הם השתכללו באוניברסיטה, והתאימו עצמם למצב הכלכלי של העתודאים. בשנה שעברה הם התחילו להוריד באוקטובר, המנאייק...

or99

New member
קיבלת מכתב שאתה צריך לשלם מקדמה?

כי לפי מה שהבנתי מקדמה זה למי שמקבל הודעת קבלה (ואולי כבר הודיעו לך שהתקבלת?...). ואם כן - עד איזה תאריך אתה צריך לשלם?

raky

New member
קיבלתי...

קיבלתי פנקס תשלומים. זאת חוברת שמפרטת את תשלומי שכר הלימוד לשנה, ביניהם גם המקדמה. אומנם שילמתי את המקדמה לפני קבלת הפנקס, אך ברמת העיקרון המועד האחרון לתשלום הוא 15.09, או התאריך המופיע על הודעת הקבלה לאוניברסיטה (המוקדם מביניהם). הסיבה שקיבלתי הודעת קבלה במועד מוקדם יחסית, היא שסיימתי תיכון כבר לפני שנה, ולכן יש בידי את תוצאות מבחני הבגרות שלי. לכן, אתה צודק בהחלט - מקדמה זה אכן למי שמקבל הודעת קבלה. שובר התשלום צמוד אלייה.

or99

New member
איזה קטע... גם אני סיימתי תיכון אבל

אני בהמתנה...

למעלה