שאלה

ערב טוב

נראה לי שההבדל בין עָצמה ועצימות (שהיא, יחסית לעָצמה, מילה חדשה ) הוא שעָצמה היא רמת חוזק, ואילו עצימות היא אינטנסיביות, ועוסקת בקצב ובתדירות. 1) "אחרי ריצה ארוכה הוא התנשם בעצמה רבה"= כל נשימה שלו נהדפה החוצה מהרֵאוֹת בכוח גדול. 2) "אחרי ריצה ארוכה הוא התנשם בעצימות גבוהה"= קצב הנשימות שלו היה גבוה. אם אני טועה, אתם מוזמנים לתקן.

trilliane

Well-known member
מנהל
../images/Emo45.gif ורב מילים אומר

עֲצִימוּת intensity קצב פעילות מוגבר, מואץ או מזורז; ריכוז רב בשטח מצומצם או בזמן קצר. בלועזית: אינטנסיביות. • בעצימותו הרגשית יש משהו הסוחף אחריו את הכול. עָצְמָה strength, intensity ; might ; fortitude 1. כוח, חוזק, אנרגיה (בייחוד כאלה המסוגלים להביא לתוצאה כלשהי או להשפעה מסוימת). • הסיסמוגרף הוא מכשיר המודד את עוצמתן של רעידות האדמה. • קרינת השמש היא בעלת עוצמה רבה. 2. יכולת ההשפעה או כוח השליטה של אדם, של ארגון וכד'. • מעמדו הבכיר מקנה לו עוצמה. • לממשלה אסור לנצל לרעה את עוצמתה. 3. כוח פנימי, תעצומות נפש, נחישות או תעוזה של אדם, הבאים לידי ביטוי באופן ההתמודדות שלו עם דברים. • בן-גוריון היה מנהיג בעל עוצמה וכריזמה. 4. דרגה או מידה, בייחוד גבוהה, של רגש, תחושה או קשר. • הממשלה העריכה באופן מוטעה את עוצמת הרגשות של הציבור בעניין זה. • הפצוע גנח מעוצמת הכאב. • לא הייתי מודעת לעוצמת הקשר שלהם. 5. כוח השכנוע של טיעון, טענה וכד'; מידת החריפות של ויכוח, ריב וכד' או מידת הלהט שבו. • זוהי טענה בעלת עוצמה, ואי-אפשר להתעלם ממנה. • כשהגעתי לחדר הריב ביניהם היה במלוא עוצמתו. 6. כוח הביטוי של יצירת אומנות או של ביצוע אומנותי, המידה שבה הם מניעים את רגשות הקהל או את מחשבותיו, המידה שבה הם מסיבים חוויה אומנותית. • מזמן לא ראיתי סרט שעוצמתו משתווה לעוצמת הסרט הזה. • בציור הזה יש עוצמה. 7. יכולת צבאית, יכולת ההתמודדות של צבא או של זרוע צבאית בשעת מלחמה. • המדינה השקיעה משאבים רבים בפיתוח עוצמתה האווירית. • בעוצמה צבאית יש משום כוח הרתעה בפני האויב. 8. עוצמת קול שיעור אנרגיית הקול העוברת ביחידת שטח מסוימת ביחידת זמן. עוצמת הקול נמדדת בדציבלים. 9. מתמטיקה (בתורת הקבוצות) עוצמה של קבוצה המספר המונה המתאים לקבוצה מסוימת. שתי קבוצות נקראות שוות עוצמה אם אפשר ליצור התאמה חד-חד-ערכית בין איבריהן.

למעלה