שאלה

עפרה121

New member
שאלה

מה זו נכות נפשית? במה זה מתבטא? מה בעיקר יכול לגרום לכך? האם זו יכולה להיות בעיה מולדת? ניתן לטפל בה? אמרו לי כמה פעמים שאני נכה בנפשי והנחתי שהתכוונו שאין לי רגישות אנושית, אבל זה לא נכון. אז מה זו נכות נפשית?

nutmeg

New member
השאלה מי אמר לך

אם זה סתם מישהו, עובר אורח מן הישוב - אין לי מושג למה הוא מתכוון, אבל אם מדובר על אנשי מקצוע מתחום בריאות הנפש - כשהם אומרים "נכות נפשית" הם מדברים על התפקוד שלך. על זה שבגלל עניינים רגשיים-נפשיים אינך מתפקדת כשאר בני גילך, או שבגין אותם עניינים את מתקשה להשיג הישגים או אפילו לעמוד בעומסי יום יום רגילים כמו עבודה-פרנסה, לימודים, מערכות יחסים. ואם מדבר איתך אדם מהביטוח הלאומי, כשהוא אומר "נכות נפשית" הוא מתכוון לנקודות זכאות לקצבה.

sharpantie

New member
בהקשר למה אמרו לך את זה.

באיזה סיטואציה של תגובה או חוסר תגובה למשהו. אם נבין מדוע אולי נוכל לעזור בתשובה.

עפרה121

New member
אני חושבת שמוטמג הבינה נכון

כנראה שזה מה שזה. האדם שאמר לי את זה הוא אדם עם ניסיון רב בפסיכולוגיה (הוא לא פסיכולוג) והוא הבטיח לי ש"הוא לא מנצל לרעה במילים" ותמיד אומר את האמת, אז רציתי לוודא במה מדובר. הוא טוען שעליבותי היא תוצר נכותי. אני הבנתי מזה שנולדתי עם הנכות הזו ומכיוון שכך - נעשיתי עלובה יותר ויותר עם השנים. נכה בנפשי=הוא טוען שאני חולת נפש. אז חולת נפש זו מי שלא מתפקדת כשאר בני גילה ולא עומדת בעומסי היום היום הרגילים?

nutmeg

New member
לא

חולת נפש זו שפת רחוב. כמו להגיד "התמוטטות עצבים" או "פסיכי" יש הרבה חולים במחלת נפש שמתפקדים לא רע בכלל.

למה

נדמה לי שהאדם שאמר לך את זה הוא הפסיכופת ההוא, שהטריד אותך באינטרנט? לא, אל תדאגי. אני לא פסיכופתית. אני פשוט זוכרת את הודעותייך הקודמות כאן.

למעלה