שאלה

קליט

New member
הסברתי שהציטוט שהבאת

לא מדבר על נסיונות שיש לנו ברוחניות, אלא על קשיים/משברים שיש לנו בחיים . בקשר לנסיונות שיש לנו בענייני "קדושה" - אז ראשית לימוד התורה ובמיוחד לימוד הגמרא זה תבלין נגד היצר, ויתרון האור שדוחה הרבה מן החושך ואתה מתעלה ומתקדש בלימוד הגמרא כל יום ויום . אם אתה באמת נאנס ואתה חייב לחטוא ואם לא תחטוא אז אתה עלול להשתגע - מסתבר לומר שמותר . וכמו ביולדת שתקפהו צירים אז מותר לבעלה לנסוע עמה לבית חולים כי היולדת עלולה להשתגע אם בעלה לא יהיה עמה . ואמרו חז"ל "אומרים לו לאדם חלל שבת אחת - כדי שתשמור שבתות הרבה" . ולמעשה יש לשאול רב, וגם כדי לקבל הדרכה איך להתמודד ולעמוד בנסיונות . והנראה לעניות דעתי כתבתי . בהצלחה !

אז ככה

באמת מרן החיד"א (יוסף לחוק, בשלח יום ג') אומר שבחור רווק אינו יכול לעמוד בניסיון זה. אבל הכוונה שזה מאוד מאוד קשה, וכמעט בלתי אפשרי. אבל רק כמעט. כי יש לאדם כוחות מעל ומעבר למה שהוא חושב שהוא מסוגל. יש ניסוי ידוע בפסיכולוגיה מודרנית. אומרים לבחורה צעירה בת 25. יש כאטן משאית 20 טון. את מסוגלת להרים את זה? היא תגיד: מה? להרים 20 טון? אני מתקשה לסחוב חלב ולחם מהמכולת... ואז נשאל: אבל אם המשאית מידרדרת למחוץ את הבן שלך בן השנתיים.... טוב נו את זה אני ארים.... כלומר: לפעמים אדם בטוח שהוא לא מסוגל למשהו מסויים, ואכן זה בלתי אפשרי... כעד שזה לחלץ ילד קטן מתוך משאית... בכל אופן עיקר החוכמה היא כמה שיותר להתגבר..

אכן וסמך לדברייך

אם אדם יסגור ווארט עם כלילת השלמות והיופי אך דא עקא החתונה עוד שנתיים שלוש, הוא ישמור על עצמו כמו בבא סאלי כדי שלא יקפחו לו אותה משמיים, אבל אם אין לו כזה ווארט בטוח בצד, הוא יכשל מרוב היאוש וכו'. בדוק ומנוסה שבעתיים!

איפה אתה חי נשמה?

יופי זה לכמה שנים ומידות זה לעולם, על איזה 5 דקות אתה מדבר?

שםאנילא

New member
על היופי....אחרי שבועיים מתרגלים...מידות בתקו

בתקוה שיישארו... הרבה תפילות

אתה סתם מוניפולטור טיפש

תן לי לא להתייחס אלייך יותר מתאים לך דווקא אשדודית מהעולם החרדי כל אחד בסוף מתגלה האמת הפנימית שלו ואתה התגלת מהרבה תגובות פה במערומייך מתנשא יהיר תן לי לא להתייחס אלייך יותר ותעשה טובה תעוף לי מהשירשור

בבקשה... והרי הבאתי מקור

כנס לכל בית כנסת ספרדי. חפש "חוק לישראל", ספר שמות, פרשת בשלח, יום ג' - חלק המוסר. [הבהרה: ספר חוק לישראל נתקן עפ"י דברי האר"י. אך לפי האר"י - חוק לישראל מכיל תורה, נביאים, כתובים, משנה, גמרא, זוהר. וזהו. ומרן החיד"א הוסיף "יוסף לחוק" - קטעי הלכה ומוסר]. תסתכל שם.

קליט

New member
לא ציינת על מה מדבר החיד"א

על מחשבות אסורות ? . . . על מקרים מסוימים ? . . . על מעשים כאלה ואחרים ?

שםאנילא

New member
בגלל זה הוא שלח אותך לראות מקור לדברים...אולי

ישנם דברים שאין לפרסמם ברבים

קליט

New member
אז בדקתי ב"חוק לישראל" ואין שמה דברים ברורים לעניינו

כתוב "הבא לתקן פגם הברית - אם לא נשא אשה לשוא צרף צורף . . ומה יסכון גבר להתענות בימי השובבים והוא עובר על דת וכל ימיו בעבירה" . . #זכורני שכתוב ש"אין מי שניצול מ"חטאת נעורים"" אך לא ברור לי מה זה בדיוק .

למעלה