שאלה

תמר שג

New member
שאלה

אני חווה חלומות צלולים כבר המון שנים אבל רק לאחרונה הבנתי שאני ממש יכולה לישלוט במתרחש. תמיד בחלומות אני מוצאת את עצמי עפה, שזו חוויה מדהימה , לכן החלטתי שזה מה שאני אעשה, ואז בחלום הצלול הבא , אחרי השיתוק מצאתי את עצמי במבנה סגור בלי חלונות ( מה הסיכויים ?? חחח..) ואז ספרתי אצבעות (הגעתי ל-20 והם לא נגמרו) אמרתי לעצמי חייבת חלון חייבת חלון ואז הופיע חלון ו...זינקתי לאופק ...איזה כיף.. הנוף היה מדברי ואז הגיע הים . כשיישנתי הייתי עם הפנים לכיוון מיטת התינוק והמובייל היה מופעל אז פתאות ראיתי בית באופק ומן מנורה ( המובייל) מסתובבת מעליו . לקח לי כמה שניות לזהות שזה המובייל ונורא התעצבנתי שזה התמזג לי בחלום כי הרגשתי שאני לא לגמרי בתוך החלום והמציאות הפריעה לי ואז בעלי ניכנס לחדר ובכלל התעוררתי...(צעקתי שהוא הפריע לי לעוף בנחת והוא אמר שאני צריכה להתאשפז חחח....)העיניין הוא שדי מיציתי את הקטע של לעוף ואני לא יודעת מה לעשות. יש רעיונות ?

makron2

New member
שלום...

וברוכה הבאה לפורום,כדיי לשפר את האיכות והיציבות של החלומות הצלולים יש לבצע *בדיקות מציאות ו*הגברות צלילות. אפשר לעשות הרבה דברים אבל באופן עקרוני מספיק לזרום ולהסתובב קצת במיקום ההתחלתי תוך כדיי שמירה על יציבות וההפתעות יגיעו לבד עצם העובדה שאת במצב חלום שונה. אפשר למצוא הרבה רעיונות יצירתיים כמו למצוא/לזמן אנשים ולבצע אינטראקציה איתם,כדיי לשנות מיקומים אפשר להסתובב מהר במקום להכנס למסכים/דלתות,"לחפש מאחוריי הגב" כדיי ליצור משהו,לעןף ל "חלל" - להריץ קדימה/אחורה/לעצור את הסצנות חלום - בעקרון האפשרויות הם אינסופיות. לדעתי חלומות צלולים הם כלי חשוב,אפשר להשתמש בו בדרכים שונות אבל לעשות קצת כיף ולהרגיש חופשיים לגמריי זה מספיק.

תמר שג

New member
עוד שאלה

תודה רבה על התשובה , אני בהחלט אנסה , אבל איך מגבירים צלילות? ועוד דבר, אתמול, כנראה בגלל העיסוק עם זה באותו היום, הלכתי לישון מאוד עייפה והייתי בטוחה שיהיה לי חלום צלול, ניתקעתי בשיתוק,והחלום כאילו לא הגיע, ניסיתי לא להילחץ אבל התחלתי להרגיש ממש כאבים ונכנסתי להיסטריה וניסיתי לצעוק ,העיניים שלי היו פקוחות כל הזמן,עד שבסוף זה ניגמר ופחדתי ללכת שוב לישון. מה עושים ??

ravehor

New member
יש כל מיני שיטות להגברת צלילות

כפי שמפורט באתר הזה http://www.planetnana.co.il/Lucidity/main.htm למשל שפשוף כפות הידיים זו בזו כשי לדמות תחושה של חום, להסתובב סביב עצמך, להשתמש בפקודות קוליות להגברת הצלילות (כמו לצעוק סתם "הגבר צלילות!") וכו'. חוץ מזה, גם התהליך היותר יום-יומי של בדיקות מציאות וכתיבת יומן חלומות, מגביר בהדרגה את המודעות העצמית והשליטה בחלומות. לגבי שיתוק השינה - את לא צריכה להילחץ, זה קודם כל אומר שאת הולכת בכיוון הנכון וזה באיזור של מודעות עצמית וכו'
ה"היתקעות" הזו בשיתוק שינה קרתה לי הרבה פעמים, וכמוך, גם אני קצת פחדתי לחזור לישון כשהתעוררתי. אבל לאחר כמה פעמים הבנתי שברגע שאני מרפה מזה ומחליט שעכשיו אני רוצה ללכת לישון כבר וזהו זה הפסיק. כשאת נמצאת בשיתוק השינה יש לך 2 אפשרויות: הראשונה, לצאת. בגלל זה את לא צריכה להילחץ מזה או לנסות לצרוח, אלא פשוט להזרים קצת אדרנלין בגוף לאיזה דקה (טוב, זה סוג של לחץ אבל לא אמיתי
), וכעבור דקה שתיים תתעוררי לבד מהשפעתו. האפשרות השנייה היא את זה שהגעת לשיתוק שינה כדי לעבור לחצלול, כמו בטכניקת WILD שמפורטת באתר למעלה. כאן את צריכה להישאר רגועה, אחרת תתעוררי, ותוך כדי שהגוף שלך נרגע עלייך להשאיר את המודעות שלך פעילה ולא להיסחף לשינה רגילה. סביר להניח, כמו שתיארת, שתשמעי קולות או תראי מראות, אבל אין צורך לשים לב. כעבור כמה דקות, שתהיי מספיק עמוק בזה, נסי למשל לדמיין את עצמך במקום כלשהו עושה משהו, וסיכויים טובים שתמצאי את עצמך שם, מודעת, בחלום צלול! זה קשה, אולי תצטרכי להתאמן כמה פעמים. אז בהצלחה, והשארתי לסוף - ברוכה הבאה לפורום!

תמר שג

New member
תודה רבה!!

הלילה זה שוב קרה לי, הייתי בשיתוק והרגשתי כמו ברכבת הרים מטורפת... ניסיתי להתמסר לתחושה , בלי פאניקה , ולחשוב על מקום שרציתי להיות בו, אבל זה נמשך דקות ארוכות ולא הגיע. ואז שמעתי את התינוק שלי בוכה, מה זה בוכה, צורח ,אז אמרתי לעצמי שאני חייבת להתעורר ניסיתי לזוז או משהו לא זוכרת בדיוק אבל בסוף התעוררתי ו......שקט מוחלט , התינוק ישן שנת ישרים ....אוף זה כאילו משהו ניסה לשבש לי את הכל ... אבל לא נורא אני מניחה שאני צריכה עוד ניסיון ,ולפחות לא נכנסתי ללחץ.

ravehor

New member
התקדמות יפה ../images/Emo13.gif

טוב שלא נלחצת, ובפעם הבאה תני לזה כמה זמן שזה לוקח. זכרי גם שכל קול שאת שומעת או דבר שאת רואה בזמן שיתוק השינה, עלול מאוד להיות יצר הדימיון שלך, או לפחות הגזמה של משהו קטן שקורה במציאות (כמו שקורה בחלום). אני יודע שזה מבלבל כי זה חצי מציאות וחצי חלום, אבל קחי את הדברים האלה בעירבון מוגבל.

למעלה