שאלה

שאלה

אפשר להסתדר בלי מוצרי חלב, בלי בשר, ובלי קטניות? אני שונאת קטניות. והן עושות לי כאבי בטן. כן כן, גם אחרי הנבטה ובישול ארוך, זה לא משנה. וצריך לאכול מזה המון כדי להגיע לכמות חלבון שצריך. כיום פשוט אוכלת ביצים, הרבה פירות, קצת ירק, כמה אגוזים ואבוקדו, והרבה לחם עם ממרחים...(ריבה, ממרח תמרים)

dckur

New member
צריך לעשות קצת חשבון

http://www.veganhealth.org/articles/protein יש שם טבלה, מכניסים משקל... ואז רואים כמה חלבון צריך ומה אפשר לאכול כדי לקבל מספיק חומצות אמינו חייוניות. מאוד כדאי לצרוך קטניות, מוצרי סויה זה גם קטניות... --- ביצים זה משהו שאפשר להסתדר יפה בלעדיו, ויש גם סיבות לעשות את זה http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/235/160.html?hp=1&cat=486&ap=1&from_art=2244848&to_art=2235160 --- בכל מקרה אפשר לנסות סייטן, החלבון בלחם פחות איכותי בחצי מאשר קטניות או בשר, שנהוג להגדירו כחלבון מלא... אבל בכמות גדולה זה מפצה על הגבוליות של Lysine --- אגב לא צריך לאכול המון מזה כדי לקבל מספיק חלבון... אבל לחם - קילו ביום.

=\

תודה רבה כל הפתרונות המיוחדים וההתאמות לצמחונים וטבעונים בתזונה כדי שגם הם יוכלו לשרוד ולהיות בריאים ולא דחליל גורם לי לתהות האם באמת טבעונות או צמחונות בריאה לאדם. כן מוסרית יותר, אבל מבחינת התאמה לגוף. הקטע הוא שאם צריך כל מיני התאמות מיוחדות כדי להגיע לכמות מספקת של חומצות האמינו שדרוש, ובקטניות אין מספיק והכל וצריך לצרוך מהן הרבה וזה לא ריאלי לאכול הרבה קטניות או קינואה, ואם בנאדם לא מסתדר עם קטניות (כבר כתבתי את זה, גם מונבט בעייתי לי) אז איזה מן פתרון טבעי ונכון לאדם זה...וסייטן זה מזון ממש מעובד שמבוסס על גלוטן, ראיתי איך שזה נראה בחנויות טבע וזה מגעיל אותי. חלבון חיטה בריכוז גבוה לא יכול להיות משהו בריא...לא חושבת שזה משהו שהיתי רוצה לאכול. וגם סויה, עם כל הכבוד לסויה, יש איזורים שבכלל אין סויה ולא צומחת, ואנשים עדיין הצליחו לחיות ולשרוד מזה, אז כנראה שהיא לא בדיוק הבסיס לתזונה. מעניין איך אנשים הסתדרו פעם, הרי פעם לא היה את כל הקטניות והסויה הטופו החלב סויה הסייטן וכל הדברים המיוחדים שיש היום רק בחברות מערביות של שפע וחנויות טבע.

dckur

New member
זה דווקא לא מעניין בכלל...

הסתדרו פעם, היו רזים עם אוכל לא טעים, ושורדים בקושי וכל מה שבא ברוך הבא - זו לא הדרך שאדם מודרני היה רוצה לחיות בה. גם בשר זה הכי מעובד בעולם. --- יכול להיות יש לך מחשבה שבתזונה טבעונית צריך לשבור את האש ולעבוד מאוד קשה. אבל בפועלזה שמישהו אוכל בשר לא אומר שאין לו חוסרים ושהתזונה שלו טובה... אפשר להגיע לחוסרים קשים בכל תזונה. --- יש למשל קינואה שזה לא בדיוק קטניה - שווה לנסות... --- בכל מקרה יש גם תזונות רו פוד, ופרוטריאניזם - חשוב לזכור בכל מקרה שחוץ מקטניות יש גם אגוזים וזרעים שמאוד עשירים בחלבון... --- ככל שאוכלים פחות דברים צריך לחשוב יותר

dckur

New member
אגב המחשבה שמה שטבעי יותר בריא יותר - שגויה

נכון שכמו שאמארתי לך כנראה תתחברי ל Raw foodism או הגיינה טבעית... ששם אין כמעט קטניות הכל טבעי ולא מעובד וכו' אבל דעתי היא - שהאדם יודע היום לבשל ולהכין דברים שבטבע אין - אבל הם הרבה יותר איכותיים ממה שיש למזון הלא מעובד לתת... למשל הסייטן מאוד עשיר בסידן וחלבון, אין שום דבר רע בזה, חלבון זה לא רע. רע - זה מה שעובר על בעלי החיים זה רע, הבריאות וההנאה האישית שלנו שווים בעייני פחות מאשר מוות של חיות והתעללות. בכל מקרה למזלנו גם אין צורך לבחור בין בריאות לטבעונות וצמחונות, כי הן בריאות יותר מוזמנת לקרוא http://dl.dropbox.com/u/17124459/PP_VegetarianDiets.pdf

אם ככה אז

למה "שהאדם יודע היום לבשל ולהכין דברים שבטבע אין - אבל הם הרבה יותר איכותיים ממה שיש למזון הלא מעובד לתת... למשל הסייטן מאוד עשיר בסידן וחלבון, אין שום דבר רע בזה, חלבון זה לא רע." אם לאדם יש הרבה מה להציע גם אם מעובד, ובשר זה מעובד, אז למה בשר זה רע? מבחינה בריאותית. לא קשור למוסר. ואם חלבון זה לא רע, מה רע בעוף? כי מבחינה בריאותית כן יש בזה כל חומצטות האמינו שצריך ומספיק כמות קטנה מזה כדי להגיע לכמות חלבון סבירה בארוחה. לעומת זאת קטניות צריך לאכול מהן דיי הרבה בארוחה כדי לכמות סבירה של החלבוו. וזה בא יחד עם סיבים והמון, ופחמימות שלא כ"כ מתעכלות כמו הרפינוז שגורם לאנשים לבעיות בעיכול וכאבי בטן. אז איך בדיוק קטניות זה מזון שמותאם לאדם? לולא היו מכונות שיודעות לאסוף קטניות וחקלאות מפותחת לא היה לנו את הכמות הזאת של הקטניות. כשלא היה חקלאות מפותחת אנשים בקלות יכלו להכין עוף ולגדל, אבל קטניות ממש לא. האיסוף המתוחכם שיש היום רק בזכות הטכנולוגיה.

dckur

New member
לא חייב לאכול קטניות

בתזונת הרו פוד כמעט ואין קטניות, יש הרבה פירות וירקות וזרעים ואגוזים, שאוכלים לא מבושלים. כמעט ואין - כי קטניות לא חייב לבשל כדי לאכול... אפשר להנביט... --- השאלה אם בשר הוא בריא או לא זו שאלה יחסית, כי המושג בריאות הינו מושג רחב... כשאין מה לאכול חוץ מבשר, אז זה הדבר הכי בריא שיש, אבל כשיש אלטרנטיבות אז לא חסר דברים הרבה יותר בריאים יחסית לאכול. חלבון זה לא הדבר היחיד שהגוף צריך, וגם חשוב לזכור שעודף צריכה גם מזיק - כמו למשל עודף שומן רווי ויש אומרים גם כולסטרול. ולא צריך מאוד הרבה קטניות כדי לקבל אותה כמות כמו בבשר, מבחינת נפח אולי פי 2 לטובת הבשר מול קטניות. --- קטניות במצבם הלא מונבט והמבושל מתאים לאדם בדיוק כמו שבשר מעובד מתאים. כדי ללכת לעבר כמו שאת מאוד רוצה בכוח - אז יש הנבטה, וגם אפשר להתנתק מהקטניות לשנייה - ואני מרגיש כמו בשידור חוזר אבל שוב אגוזים וזרעים מאוד עשירים בחלבון ולא דורשים בישול. או טיגון וכו' --- אבל כמו שאמרתי בהתחלה בהתחלה - לא כדאי לחשוב על זה... האדם של פעם בקושי היה שורד, הייתה לו מסת שריר הרבה יותר נמוכה בגלל תזונה לקויה ולרוב מלאה בחוסרים, ולכן גם בפועל צריך פחות חלבון... --- אדם שצורך פחות חלבון - הגוף יודע להתאים את עצמו ע"י הפחתת כמות השרירים שרעבים לחלבון... עכשיו כמובן יכול לבוא הוויכוח, מהו האדם - יצור שרירי מפתח גוף או שחיף... לסיכום - רע וטוב ובריא או לא זה מושג מאוד יחסי ורחב, אי-אפשר לקחת מוצר ולהגיד הוא בריא או לא. כשאין מה לאכול - כל דבר אכיל הוא בריא... אבל כשיש הרבה- אז יש דברים בריאים יותר ופחות. אם את אוכלת חסה כל היום וזהו - אז מבחינתך בשר זה יהיה הכי בריא בעולם, למה זה עדיף ממוות. וכן אם להסתכל רק על החלבון בבשר ועל כלום חוץ מזה - אז זה טוב לך, ומאוד לא טוב ממי שהוא נלקח ממנו.

אי אפשר

להגיע לכמות חלבון מספקת מאכילת גרעינים ואגוזים. צריך לאכול איזהה 200 גרם של זה וגם אז מגיעים לכמות של 40 גרם חלבון וזה לא מספיק ומפוצץ בשומן. וקטניות מונבטות עושות לי כאבי בטן. וזה לא נכון, לאדם היתה יותר מסת שריר בעבר כי הוא אכל בשר וצד חיות וסחב הרבה דברים והשתמש הרבה בכוח פיזי. היום יש מסת שריר רק למי שיתאמן וישקיע במכוון. אני רוצה לעלות במסת דריר, ואני גם עושה אירובי ככה שחייבת לכול הרבה חלבון כי עובדה שירדתי המון בשריר בגלל התפריט הדמוי-טבעוני שהיה לי, ואני היתי אפילו אוכלת פה ושם סויה, וגם ביצים. ועדיין, מעט מידי חלבון. מבחינתי אני במצב שאין מה לאכול כי אני לא יכולה לאכול קטניות, גם מונבטות, ולאכול 200 גרם אגוזים\גרעינים) זה לא ריאלי.

dckur

New member
למה להתקע על מוצר מסויים

אפשר או אי-אפשר להגיע לכמות מספקת של חלבון (וכן אפשר) מגרעינים וזרעים - זו שאלה קצת לא קשורה... כי אפילו Raw foodists לא אוכלים כך... אנחנו אוכלים הרבה דברים במשך היום, מקווה בשבילך שאת לא אוכלת רק דבר אחד כל יום כל החודש כל השנה... וגם השומן באגוזים הוא בריא וחשוב. 200 גרם אגוזים זה שלושה חופנים שזה לא הרבה... זרעים יותר עשירים, אפשר להגיע בזרעים ל 60 גרם ל 200 גרם מוצר... אם כי אותם באמת קשה יותר לאכול הרבה סתם. --- תביאי את המשקל שלך ותראי שזה לא כזה קשה לקבל מספיק חלבון. בכל מקרה אם את רוצה לאכול בשר ואכפת לך רק מעצמך (וגם זה לא - כי בפועל יותר בריא הצמחוני והטבעוני), אז את לא צריכה לבקש אישור ממני או ממישהו פה בפורום - זה לא המקום לבקש אישור שכזה.

לא חיפשתי אישור

זה בטח שלא הכתובת לאישור של שום דבר. ניסיתי לפתח דיון אבל לא בהצלחה. אנשים שהם raw foodists מנביטים קטניות וככה מסתדרים. אבל בכללי זו קבוצה מיוחדת וקטנה, ולהרבה מהם יש חוסרים. זה שהם "עדיין חיים" כי אפשר לחיות עם חוסרים. ולגבי זה שאמרת שיותר חשוב דברים אחרים על פני בריאות, פה לא מסכימה איתך בכלל. הבריאות שלנו מעל לכול, היתי 5 חודשים כמעט טבעונית (כן צרכתי ביצים, ואכלתי קטניות ואגוזים בסבל) וזה גרם לי לירידה בשריר וחולשה ועייפות ופגיעה בבריאות שלקח הרבה זמן לשקם, אז במה זה טוב בדיוק. מה שווה כל האידיאולוגיה אם נהיים חולים וחלשים ויורדים במשקל יותר מידי... אני לא מסתדרת עם קטניות מונבטות בכלל, עם כל הסיבים שלהם, ואין לי כוח להתעסק בזה. ואני לא מכונה לאכול 200 גרם גרעינים, וגם לא 100, זה ממש יותר מידי בקל' ובשומן. מה גם שהפרופיל חומצות אמינו שם אפילו לא מלא. זה נכון ששומן אגוזים הוא בריא וחשוב אבל כמו כל דבר, צריך במידה, ו200 גרם זה טו מאץ' אפילו בשבילי. בטח שקשה לאכול את זה בכמות הזאת וזה מגעיל ולא טעים לי. גם קטניות לא אוהבת בטעם. נראה לי לא באמת טבעי או בריא אם בנאדם צריך להתעסק נורא הרבה בלתכנן ולחשב כדי להגיע למספיק חלבון כאשר יגיע בקלות למינימום ויותר אם יאכל דברים "אסורים" בלי לתכנן כלום ולהתעסק עם מחשבונים. הדיאטנית שלי עם המון ניסון קליני וטוענת שאנשים טבעונים סובלים מחוסר בחלבון אלא ועוד דברים רבים אלא אם הם לוקחים אבקת חלבון ותוספים, ככה שטבעי ובריא לאדם כנראה שלא.

dckur

New member
אם את רוצה דיון מעמיק

כדאי לשאוk שם http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ForumPage.aspx?ForumId=301&r=1 בכל מקרה אני בניתי מסה לא ראה בזמן האחרון ממזון טבעוני את יכולה לראות גם אנשים אחרים http://www.veganbodybuilding.com/?page=bios יש שם גם פורום. --- תזונה טבעונית בריאה יותרבצורתה הנכונה מאשר התזונות האחרות - צר לי שאכלת לא נכון חיצי שנה והגעת לחוסרים. לי אישית יותר חשובה הבריאות שלי על פני חיות - אבל כמו שאמרתי, לא צריך לבחור כי תזונה טבעונית בריאה וטובה לכל שלבי החיים את צריכה לקרוא יותר, ולא ניתן לאכול בריא בלי לחשוב מה אוכלים... והדיאטנית שלך יכולה לטעון דברים עד מחר מצידי, והיא גם במקרה צודקת , זה נכון שהרוב לא אוכל נכון, אבל אין זה אומר שלא ניתן לאכול נכון ולהיות בריא בתזונה טבעונית. כדאי להקשיב לאנשים שבאמת מבינים בתזונה טבעונית, כמו Jack Norris R.D. ולא איזה דיאטנית שראתה 2 טבעונים בחיים שלה, ובחיים לא למדה ולא חקרה בנושא התזונה הטבעונית.

dckur

New member
מעניין איך נראה הבייספ של הדיאטנית שלך

זאת תמונה כבר יחסית ישנה שלי

../images/Emo13.gif

תמונה יפה, סחטיין על הבייספ...אם היית רואה את הידיים שלי:( שמע. לגברים אפשר לעלות במסת שריר גם בתפריט טבעוני כי יש להם הורמונים אנאבוליים טבעיים, טסטוסטרון תורם לבניית שריר, לנשים יש מעט מאוד. אז גם אם היא תאכל טוב היא תתקשה להגיע למצב עלייה בשריר, במיוחד אם אינה מתאמנת. והיא ראתה הרבה טבעונים בחייה וחקרה בנושא. מצד שני אני לא סומכת עליה בכלל כי היא המליצה לי לצרוך "3 מנות חלבי ביום" וזה עצה מזיקה מאוד, במיוחד עבורי (אלרגיה לחלבי). לגבי פורום צמחונות 301, בכוונה לא כתבתי שם, ההודעות שם מוטות לגמרי. וישר מטיפים ותוקפים. שיסתגרו להם בתוך הבועה הקטנה שלהם. לא אכפת להם אם תהיה חולה או תמות, העיקר אל תאכל מהחי. לא משנה מה, הם יפרשו דברים ועובדות כאילו כל דבר מהצומח עדיף. הרבה אנשים שם כותבים סתם דברים ומגבים דבריהם באתרים עם אינטרסים או בדברי "נתורופתים". אני לא מתחברת לגישה הטבעית של לאכול כמה שיותר טבעי, גולמי, לא מעובד, "מהטבע". זה לא אפשרי מבחינתי להתנזר מכל מה שמוכן וקונים. וקשה להגיע ככה לכמות קלוריות מספקת. "פירות ירקות וזרעים" זה לא יכול להיות מרבית התפריט, ואי אפשר לחיות על סיבים כל היום, או להתעסק בהנבטה. לוותר על כל המזונות שיש, או לחיות על פחמימות כל היום. זה לא ריאלי. לא סתם אנשים לא עוברים לטבעונות.

dckur

New member
הכל אפשרי

אפילו במגבלות של בלי קטניות ואגוזים... כל עוד את מוכנה לאכול דברים "מעובדים" ולא רק דברים לא מבושלים - זה די קל להגיע לדרישות של RDA וסייטן זה דווקא פיתרון יפה בשבילך... הוא גם טעים. --- את צריכה להיות מציאותית לגבי המסה שלך... כדי להגיע לרמה של ילדון שיושב כל היום מול המחשב (ויזואלית) לנשים לוקח להגיע שנה... --- אני גם לא אוהב את 301, אבל איכשהו שם הדיונים "מעמיקים" וחופרים ביותר... למרות שנשבעתי שאני לא אכתוב שם יותר חחח ואני עומד במילים שלי... --- בקיצור זה תלוי ברצון שלך, טבעונות במיוחד למישהו שלא אוהב או סובל קטניות זה לא בהכרח הדרך הקלה ביותר, אבל אם רוצים אפשר. ואם את "לא מתחברת לגישה הטבעית של לאכול כמה שיותר טבעי" , אז בכלל הייתי ממליץ לך לקנות אבקת חלבון, זה טוב, זה קל, זה זול, ואם זה בלי יותר מדי ממתיקים מלאכותיים זה גם בריא- כי זה בעיקר חלבון וקצת פחממות. בכל מקרה אפשר לבנות מסה נחמדה במיוחד בהתחלה - גם עם כמויות קטנות של חלבון...

אבל אבקת חלבון

עשויה מקזאין whey. או חלבוני ביצה אלבומין או שאתה מדבר על אבקת חלבון סויה? זה לא ממש בריא בכמות הזאת אתה יודע =\ תן לי לעלות 2 קילו שריר ואני מאושרת...

dckur

New member
אני דווקא ממליץ על חלבון אפונה...

וזה חלבון מבודד גם במקרה של הסויה וגם אפונה... זה לא כמו באמת לאכול סויה... זה נספג הרבה יותר טוב כי זה בצורה יותר זמינה לגוף. זה מוצר שאני מאוד אוהב http://www.bodybuilding.com/store/now/peaprotein.html אפשר גם לבשל איתו... בסקופ אחד שיעלה לך איזה 4 שקל כולל משלוח מחו"ל - יש 28 גרם חלבון מלא, איכותי לא פחות מבשר. יש כמובן גם מוצרים אחרים... אבל זה הכי נקי וזול ואיכותי בחלבון שלו... יש גם אבקות אורז, חיטה, קנאביס וכו'... אבל הכי טובים סויה ואפונה... ואגב whey עושים ממי-גבינה... בצורתו המבודדת אין שם קזאין...

dckur

New member
אבקת חלבון אגב טוב לא רק למפתחי גוף וספורטאים

זה טוב גם לכל מי שמרגיש אבוד בתזונה שלו ומפחד מחוסרים וכו'

dckur

New member
אגב פירה אדשים אדומות אמור להיות קל לעיכול

כדאי לנסות...

למעלה