שאלה

Ping Poong

New member
שאלה

שאלתי גם בפורום דיני עבודה, ואני לא יודע אם זה גם מתאים לפה, אבל אנסה.. אני כרגע עובד כמלצר בבית קפה.. ועל פי-חוק אמורים לשלם לנו מינימום, נסיעות וכו'.. אבל הכסף שאנחנו המלצרים מרוויחים זה רק הטיפים שלנו.. וזה טיפים אישיים, שאני לוקח אליי ישר לכיס.. אין על הטיפים שום פיקוח, זה לא עובר דרך רישום/דרך הקופה.. המנהלים בכלל לא יודעים כמה טיפים אני עושה כל משמרת. פשוט כל שולחן שמשאיר לי טיפ, אני לוקח ישירות אליי לכיס.. ואני לא מקבל שום השלמה למינימום/נסיעות וכו'.. לפי מה שהבנתי זה לא חוקי.. אבל השאלה שלי- אנחנו בסוף כל משמרת, חותמים על דף שקיבלנו שכר באותו יום.. ואני חותם כי אין לי ברירה.. השאלה, במידה ואני אלך לבית משפט לתבוע את השכר שמגיע לי.. האם השופט יוכל לדעת שלא קיבלתי שום שכר? שסתם חתמתי על הדף כי המנהלים חייבו אותנו? הם גם בעיקרון מוציאים כל סוף חודש תלוש שכר פיקטיבי למלצרים.. אני רק רוצה לדעת אם יש אפשרות להוכיח שלא קיבלתי שום שכר מהם..

u 1000

New member
תהיה לך בעיה של הוכחה

יש תלוש ויש חתימה שלך שקיבלת את השכר. מאחר ובתביעה, ככלל, חובת ההוכחה מוטלת על התובע (במקרה זה עליך) תצטרך להוכיח שכל העניין היה פקטיבי (מסובך כי זו למעשה טענה למעשה פלילי ובית הדין ידרוש הוכחות משמעותיות לכך). אם אתה רציני בעניין התביעה - כדאי שתתחיל כבר מעכשיו לאסוף ראיות שיוכיחו את טענתך (למשל הקלטה של המעסיק בו הוא מודה שהכל פקטיבי).

Ping Poong

New member
אבל אין אפשרות להוכיח שלא קיבלתי שום שכר?

הרי שכר מקבלים או באמצעות צ'ק, או שהמשכורת נכנסת לי לחשבון בנק.. ובמידה ואני מראה פירוט של החשבון בנק שלי, מאז שהתחלתי לעבוד.. ואפשר לראות שאין שום משכורת שנכנסה מאותו מקום עבודה/צ'ק שהפקדתי.. אז זו לא הוכחה מספקת שלא קיבלתי שום שכר?

הסכומים שנרשמו בתלוש

היו זהים לסכומי הטיפים שקיבלת? האם נרשם במקום כלשהו סך הטיפים שכל מלצר קיבל כל ערב?

Ping Poong

New member
הסכומים שרשומים בתלוש הם סתם..

לפעמים 3,000 לפעמים 3,500.. בלי קשר למציאות. אין קשר לטיפים. ולא נרשם בשום מקום סך הטיפים שכל מלצר מקבל כל ערב.. הטיפים לא עוברים דרך המנהלים בכלל, לא דרך קופה/רישום.. שום דבר. כל שולחן שמשאיר טיפ למלצר, אותו מלצר לוקח אליו ישירות את הכסף לכיס. אנחנו רק חותמים בכללי שקיבלנו שכר באותו יום, ולמטה כאילו רשום שקיבלנו לפחות 20.90 לשעה, כולל נסיעות והכל.

u 1000

New member
מי אמר לך שאי אפשר לקבל שכר במזומן?

להיפך, סעיף 2 לחוק הגנת השכר קובע כי השכר ישולם במזומן... יש תלוש שכר ואתה חתמת שקיבלת שכר. כלומר יש לך בעיה של להוכיח שכל זה לא נכון.

למעלה