שאלה

no name43

New member
שאלה

יש לי תואר ראשון ושני בהצטיינות מאוני' בתחום של ביוטכנולוגיה. אין עבודה בזה ואני עבדתי עד כה רק באדמינסטרציה. כיום עוברת הסבה ללימודי חשבונאות. האם כדאי להוריד את התואר השני? בשל היותו חוסם אולי קבלה למשרד גדול בעל מוניטין? לראיה חברה מלימודי שלמדה מדעי המוח התקבלה ואפילו עושה שם טרום סטאז' ואילו אני רק שלחתי קו"ח ואמרו שמצטערים ואין משרה ההולמת את כישוריי... האמת, שבמכתבי ציינתי " אפשרות העסקה בחברתכם " משום שברצוני כבר להתחיל שכן הנני לומדת מס' מועט בשבוע. האם גיל 35 הוא בעייתי?

תשובה לצערי לפעמים צריך לא לציין תואר שני שעשית על מנת שלא יגדירו אותך כבעל איכות גבוהה מידי בשביל המשרה (בעיקר עם תחום העבודה שונה מתחום הלימודים). חלק מהמעסיקים גם חושבים שלמועסק בעל תואר שני יהיו דרישות גבוהות יותר מאשר מועסק בעל תואר ראשון. עניין הגיל תלוי במעסיק, אבל בהחלט יכול להיות מצב שמעסיק יעדיף אנשים צעירים יותר (ככה זה בשטח פעמים רבות וחבל).

no name43

New member
המשך

תודה, אז אם אני מורידה את התואר יהיה "חור" כדאי במקומו להאריך את שנותיי בעבודה? אני לא כל כך הבנתי למה יהיו לי דרישות גבוהות שכן ראשית זה באמת תחום חדש ולא שיש לי ניסיון בתחום מעבר לכך, שכר מתמחים ידוע מראש...זה נכון למי שיש לו ניסיון ועשה השלמה לחשבו'. שנית, הרי כל קו"ח מלאים בעבודות אדנימנסטרציה בין התארים ולאחריהם מהסיבה הפשוטה שאני לא הייתי בררנית ומסכימה להיות מזכירה. אתה היית מוריד? מה דעתך אם אפנה למשרד גדול ששלח לי במייל שלא צריכים עובדים ואני יודעת שמגייסים כעת,והוכיח אותו מה שנקרא ואסביר שאני מוכנה לכל דרישה ושאני עושה הסבה כי אני רוצה קריירה ולא מזכירות? היש טעם " להתווכח" ? תודה

תשובה אם נוצר חור, אז אולי כדאי שתשאירי את התואר השני. לא הייתי ממליץ לך לשקר בקורות חיים (להאריך את שנות העבודה) אלא אולי להשמיט פרטים שאינם רלוונטים למשרה.

למעלה