שאלה

שאלה

שלום לכולם שמי דוד בן שלומיאל . לפני כחודש רכשתי גיפ גרנד צירוקי. הייתי בטיול במדבר יהודה. עליתי מעלה לא קל. בשלב מסוים התחפרתי באדמה ובקשתי עזרה מחבר שיחלץ אותי בעזרת כבל. בעודו מנסה לגרור אותי הכבל נקרע- הכבלגרר אבן שהיתה על הקרקע-ראיתי את האבן טסה אליי הישר לתוך האוטו ונפצה את השימשה בפני. אני יצאתי בזול יחסית....שברתי את האף ושטף דם במצח. נכנסתי להלם...יצאתי מהאוטו שלי בלי לחשוב יותר מדי...ולא משכתי את בלם היד משום שהייתי בהלם. לאחר שיצאתי הגרוע מכל קרה. אני רואה את הגיפ שלי מדרדר לכיוון הירידה-ההגה לא היה ישר תוך כדי הגיפ נכנס לשיפוע צד ומתחיל להתאפך כנו אוטו צעצוע בסביבות 30 סיבובים לתוך הואדי. למזלי לא היו אנשים בתוך האוטו. הכאב הכי גדול הוא על הגיפ שהיה בן חודש סה"כ עם 2500 קילומטרים. הגיפ טוטאל לוסט. שאלתי היא איך למנוע טעויות כאלו בעתיד. בתודה דוד בן שלומיאל.

סומסום

New member
זה כואב.....

אני מישתתף בצערך! ביי דרך אגב רוני- זה אני אור אני מבקש סליחה ושתשחרר אותי בבקשה.... אור

SSooo

New member
בפעם הבאה

תלפף בעזרת בגד או משהו דומה בעל משקל (מעיל לדוגמא) במספר נקודות את כבל הפלדה וזה ימנע את הצלפתו ויפילו לקרקע. ללא קשר להכניס אוטומט לראש, במקרה דומה שצריך לרדת מהרכב במעלה / מורד, להרים בלם יד, לדומם מנוע ולהכניס להילוך נגדי לכוון המעלה / מורד. טוב שכך נגמר !!! גיל

-רוני-

New member
מ ז ל גדול, שלא היו נוסעים

כסף בא והולך אך החיים לא נכון שהמיקרה מצער וכואב אך צריך להגיד תודה שלא היו אנשים ברכב. עוד לא המציאו מכשיר שינעל את הגלגלים ברגע שהדלת פתוחה מה קורה עם הביטוח הוא מכסה (היה לך מקיף) יש חברות שתאונות בשטח לא מוקרות אצלהם?

teen17

New member
הפיתרון בשבילך:

לקחת מס´ קורסי נהיגת שטח במגוון בנושאים. יש קורסים של נהיגת שטח טכני, נהיגת דיונות, היחלצות משיפועי צד וכו... ממליץ לך בחום לקחת אותם ולא תצטער אחרי זה.

-רוני-

New member
קורסים לא עוזרים רק נסיון

בקורס המדריך ליד והוא נותן פטרונות לכל בעיה אבל שאתה לבד ועוד בלחץ אתה לא זוכר שם קורס אתה לא יודע איזה לחץ זה או אתה נתון בנהיגת שטח אין מה להשוות בין נהיגת שטח לבין נהיגת כביש או שבלים כאן מדובר בליגה אחרת

teen17

New member
ממש לא נכון!!!!

ואני אתן לך לדוגמא אישית אותי!!! אני עברתי קורס נהיגה מתקדמת, אומנם ברכב פרטי אבל זה לא העיקר כעת. הקיצר, לימדו שם בין היתר עקרונות של התחמקות ממכשול בזמן נסיעה ועוד כמה דברים. לפני מס´ חודשים הייתה לי תאונה עם סמי טריילר שנכנסה בי מכיוון ולא שמה לב אלי. בגלל הקורס שלמדתי, הצלחתי להתחמק ממנה (והייתי בלחץ נוראי אבל הקורס שעברתי נתן לי אינסטינקטים במקרה שכזה) בשניה האחרונה ולמזלי הייתה "רק" פגיעה בכנף האוטו+פגוש קידמי ולא בחיי ובחיי מי שישבה לידי!!! אותו הדבר במקרה של קורס נהיגת שטח, זה מקנה לך אינסטינקטים במקרים מסוימים ואפילו במצבי לחץ, אתה תתפלא כמה שזה יבוא לך בפתאומיות הדברים שלמדת בקורס. לכן אני אומר, צא ולמד את הקורסים הללו. חובה!!

tzahiyoely

New member
קורס יכול היה לעזור

רק לחדד את הנקודה של היתרונות בקורס, אז בקורס הבסיסי של המרכז הישראלי לסיור הוא היה לומד את מה שאמרת לגבי בד או מעיל כבד על כבל גרירה, ואילו הוא היה יודע את זה כל הארוע היה נמנע. אם אתה זוכר רוני שאלתי לפני קצת יותר מחודש על הקורס וכולם קטלו את הקורס, אז אני ממש ממליץ לכל נהג לעבור קורס כזה כי יש את הדברים הקטנים שאתה לומד אותם לפעמים רק אחרי שהם התרכשו ואז זה כואב... מקווה להצטרף לאחד הטיולים הקרובים צחי

-רוני-

New member
הי צחי מה חדש

תראה אני עברתי לפני מספר שנים קורס בצבא על ההמרים ועוד יותר מיזמןןןןןןןן בסדיר על הג´יפים והנונון בתור צ´ופר אז נכון שזה עוזר לפעמים (בתנאי שזוכרים) אבל השאלה באיזה מצב נפשי אתה בזמן הארוע ישנם הרבה אנשים שיש להם בלק אווט בזמנים כאילו צחי היתי בסביבה שלך היום בי רוני

למעלה