שאלה

shmuellb

New member
שאלה

שלום. אני הולך לסרב לשרת בצבא. לא רוצה לשרת במערכת שאין לא דוגלת בערכים של חופש ודוגלת באלימות. חשבתי שזה יהיה יותר נכון אם אני אצא באיזושהי הצהרה כלפי הצבא "אל תגנו עלי", נוסח "לא רוצה ממכם טובות". אני באמת רוצה לא לרצות טובות מהצבא. לא רוצה להנות מעמלם של אחרים - אבל העובדה שאחרים מתגייסים לא צריך להכריח אותי באופן אוטומטי להתגייס. יש למישהו רעיון איך אפשר ליצוק קצת נפח בהצהרה הזאת? עקרונית, ונקודתית? תודה נ.ב. פרסמתי גם בפורום "מילואים".
 

mcborka

New member
תשובה

אם אתה לא רוצה לשרת בצבא אז אל תתגייס, אתה יכול לצאת אם אלף הצהרות אבל אתה תתבע בים, כי מי אתה לבד נגד מערכת שלמה, אם גיוסך לצה"ל אתה לא עושה טובות לאף אחד אתה עושה את זה בשבילך ולמענך ובשביל עתידך, עדיף תלך ללמוד במקום השטויות האלה..
 

deathcaster

New member
שלום שמואל

אני מניח שהגיל של 31 בכרטיסך הוא אכן אמיתי ולכן אתה מתייחס לשירות מילואים פעיל. אני מניח גם שבערבך ביצעת שירות חובה ועברת שינוי בחייך ככל הנראה אישי ופוליטי והפכת להיות פציפיסט ולכן אתה חש צורך להפיץ את משנתך הסדורה בפורומים שמראש אתה יוצר בהם אנטגוניזם (רמז: זו התנהגות טרולית מובהקת, מנוגדת לתקנון "תפוז" ועלולה להיגמר בחסימה) זכותך לחשוב מה שאתה רוצה, רק לא ברור מדוע חשבת שתקבל תשובה בפורומים שעוסקים בצבא וכותביהם הםא אנשי צבא שאוהבים את המדינה ומוכנים לתרום לה דרך שירות צבאי? לא הבנתי במה יעזרו לך הצהרות? "אני באמת רוצה לא לרצות טובות מהצבא"- הצבא לא עושה לאף אחד טובות, בטח לא לך. "לא רוצה להנות מעמלם של אחרים"- בעולם אידיאלי, אולי.. אבל אתה עושה זאת כל דקה מחייך, במודע ולא במודע. מה הקשר בין זה ובין שירות צבאי? אין לי "שמן של מוסך". "אבל העובדה שאחרים מתגייסים לא צריך להכריח אותי באופן אוטומטי להתגייס"- צודק אלא אם כן מדובר בצו גיוס שהוא חוק לכל דבר ואז אתה כן מוכרח להתגייס ולא תתן את הדין על כך. "יש למישהו רעיון איך אפשר ליצוק קצת נפח בהצהרה הזאת? עקרונית, ונקודתית?"- אולי לנסות לתרום למדינה שלך בדרכים אחרות? ליצוק נפח מעשי במעשים ולא בהצהרות?
 

shmuellb

New member
תשובה

שלום, אני בן 27, סליחה על הגיל. בזמנו השתמטתי מהצבא, "השתמטות" קלאסית. כלומר, גם השתמטות לפי התוכן, וגם לפי המניע. כרגע, קצת לא נוח לי עם זה, ואני חושב להפוך את זה לעמדה יותר עקרונית. שאלתי שאלה די מעשית - איך ניתן ליצוק תוכן בהצהרה שלי, ואני חושב שאנשי צבא יכולים לענות לי, כי הם מבינים. האידיאל שלי בפנטזיה הוא מעין ציור עגול מסביב לבית שלי המפה, והגשת הציור לצה"ל, שידעו - כאן לא צריך להגן.
 

deathcaster

New member
שאלתך אינה מעשית, שאלתך פילוסופית

פנטזיה פותרים ע"י אנשי מקצוע בתחום הנפש, או ע"י משחקי תפקידים בכנס "עולמות" או "אייקון" בסינמטק תל אביב. אנשי צבא עובדים ומגנים עליך כשאתה ישן וחולם על הפנטזיות שלך.
 

Midron

New member
../images/Emo45.gif

הרבה זמן לא רשמתי פה בפורום. אבל התגובה שלך שווה בוהן מורם
 

alex155

New member
על פניו זה נראה כאילו הוא בכלל לא רציני

כל השאלה הזאת הזויה. בכל מקרה, ואני חלילה לא מאחל לאף אחד, כישעופו פה טילים במלחמה, אף אחד לא יבדוק את מפת העיגולים שאתה מבקש להכין... יובל.
 

deathcaster

New member
מעבר לעובדה ש:

להגיב ב"רציני" ולא שום דבר מעבר לכך... זה חסר משמעות.... גם משוגע יכול להיות מאוד מאוד רציני....אך הוא עדיין משוגע.
 
למעלה