שאלה

GOODLAD

New member
שאלה

שלום לכם ברצוני לעקוב אחר המחשבות השליליות במשך היום,הבעיה היא שהעיסוק בעבודה,וגם במשך היום הרעש סביב לא נותן לי להתרכז בזה ,ואני חושב אוטומטית אולי יש לכם איזו טכניקה טובה שעוזרת לעקוב אחר המחשבות

Lagrangian

New member
בשביל זה

אתה צריך לפתח איזושהי נוכחות מעבר למחשבות.. כל מני תרגולים מדיטטיבים עוזרים לזה כי בהם אנחנו לומדים להיות עדים למחשבות שלנו. אחרי כמה זמן המיומנות הזו מתחילה לגלוש גם לחיי היומיום. יכול להיות שהתרגילים האלה יעזרו לך, אבל אני לא בטוח - http://www.antro.co.il/papers/GEN_tirgool.html

ינוקא1

New member
כפי שאמר ניצן :

אם תעשה מדיטציה באופן קבוע כחצי שעה\ שעה לא בעבודה - בסופו של דבר אוטומטית זה יתבצע גם בשכת העבודה.

אתה מנסה לעקוב אחרי כל המחשבות השליליות?

בכל פעם שאתה שם לב - הרווחת. בכל פעם שאתה שם לב שלא שמת לב - הרווחת. בכל פעם שאתה שם לב למחשבה אחת יותר מאתמול - הרווחת. ואל תשכח, שאתה חי בזכות מה שאתה עוד לא מצליח לעשות
בהצלחה

קבלת עיצות טובות

אוסיף את מעטי. התחל בלעשות חשבון נפש בסוף כל יום. שחזר את מאורעות היום שהיה ושנה בתוך עצמך, את התנהלות באלו שבהם הרגשת לא נוח. פשוט ביים את המאורעות בתוך עצמך. בשלב הבא - דמיין את האירועים שאתה יודע שיכולים להיות מחר, והבא עצמך אליהם מהמקום שעושה לך הרגשה טובה. ברגע שתהיה מיומן בכך, הפעולה הזו תשפיע על האירועים שלמחרת. לגבי אירועים מפתיעים - התרגול שהצעתי לך למעלה יגרום אט אט לשינויים פנימיים אצלך, ואלו ילוו אותך ברגע האמת. בנוסף - לאט לאט תוכל לעשות חשבון נפש און ליין, בו ברגע שקורים דברים, ולהגיב אליהם בהתאמה. זו עבודה. בהצלחה.

למעלה