שאלה ...

ilcרית

New member
שאלה ...

האם הטבעת מתהדקת עם הירידה ?? סגירה אחרונה שלי הייתה לפני כחצי שנה בשבוע האחרון מרגישה שהטבעת ננעלת מידי פעם כמובן שמחר הולכת לפתוח כי ממש לא בא לי להתחיל עם כל הצרות של טבעת הדוקה מידי ומהמעט שחויתי ביומיים האחרונים זה בהחלט לא נעים . רוצה לציין שהיום בדיוק חלפו להם 11 חודשים מהניתוח . סה"כ ירידה מהיום בבוקר 30 ק"ג

אופירA

New member
מנהל
אין כללים, אבל בהחלט יש מצב

אצלי בשנה האחרונה הטבעת התהדקה אחת לכמה חודשים. פתחתי 1/2CC, אחרי כמה חודשים 1/4CC, אחרי כמה חודשים 1/2CC. חשוב מאוד לפתוח ולמנוע את כל הצרות. ירידה של 30 ק"ג זה משהו גדול במיוחד - את בטח בעננים
.

ilcרית

New member
אכן כן

מאושרת מתמיד ומצטערת על השנים ש"ביליתי" כשמנה מחכה ל 30 הנוספים ואז בכלל יהיה מושלם ו..תודה על התשובה, כמו שכתבתי קודם מחר הולכת לפתוח כבר יומיים שלא מצליחה לישון בלילה בגלל תחושת המחנק שהטבעת גורמת לי למרות שעברתי לכלכה רכה .

ישר כוח אורית!!

זוכרת שנפגשנו פעם ראשונה אצל שמחה בבית...את היית ממש אחרי נתוח... את בטח נראית נפלא עכשיו -כל הכבוד לך על הירידה!! שילחי תמונה שנראה... נשיקות רבקה

ilcרית

New member
עידכון ...

ראשית תודה על התגובות ועל המחמאות כרגע חזרתי מאסותא , בעצתה של ד"ר אן פתחתי 1/4cc . מסתבר שלמרות הוותק לא ידעתי שאסור לשתות שעתיים לפני השינה ובימים האחרונים היה לי כ"כ קר ושתיתי המון תה לפני השינה ובלילה פשוט 'הוצפתי' לא נעים בלשון המעטה נרגעתי אחרי שבמשך 3 ימים חייתי בסרט שמשהו רע קרה כי הרי לא יכול להיות שהכל כ"כ טוב אז שוב תודה ו..סורי אבל אני לא מעלה תמונות לאינטרנט מהסיבה הפשוטה שלא פירסמתי את דבר הניתוח ברבים

מפיתום אסור לשתות שעתיים לפני השינה????!!!../images/Emo46.gif

מי המציא את החוק הזה??? הלזה יקרא איכות חיים?? אני מעדיפה להיות שמנה ולא לחיות בהגבלה כזו! ולמי יש הגבלה כזו זה סימן שהוא סגור יותר מידי וצריך לשחרר-אני לא מבינה מי מסכים לחיות בחוקים כאלה!! סליחה אורית אבל זה פשוט מרגיז ומקומם. שמחה שפתחת קצת-אבל אם את עדיין לא יכולה לשתות שעתיים לפני השינה-פיתחי עוד! את במצב שיכולה לשמור על ההשיגים שלך עם אכילה נכונה ולא צריכה הגבלה כל כך רצינית. יומקסים-נשיקות רבקה

ilcרית

New member
ממה שהבנתי מד"ר אן

זה לא משנה על כמה סגורים . פשוט אסור לשתות שעתיים לפני השינה ואסור לאכול כשלוש שעות לפני השינה גם אני כמוך חשבתי שזה לא נורמלי וביקשתי לפתוח עוד אבל לאחר שהבנתי שזה לא משנה על כמה סגורים הוחלט לפתוח 1/4cc בלבד . וגם זה רק בשביל שאצליח לשרוד את חג הפסח על ששל ארוחותיו

WiKi

New member
עצוב לי

שאת חושבת שלא לשתות ולאכול שעות לפני השינה זו איכות חיים. שאת בוחרת לפתוח את הטבעת כדי להנות מארוחות החג. לפתוח בשביל ארוחת חג זה לגיטימי ולפתוח בשביל לחיות זה לא? לאן הגענו?!?!

ilcרית

New member
כנראה שלא הסברתי את עצמי כראוי

לפי ד"ר אן אסור לשתות ולאכול לפני השינה בכל סגירה שהיא . !!! לא אמרתי שאני מרוצה מהמצב , רק אמרתי שכשהבנתי שלגובה הפתיחה אין משמעות החלטתי לפתוח רבע בלבד . כמובן שאשמח לשמוע מנסיונם של אחרים הרי לשם כך הפורום המקסים הזה קיים , אני רק רוצה לציין שאתמול אחרי שחזרתי מאסותא קראתי את את אופירה שגם ציינה עובדה זו. ומבחינתי אופירה היא מוסמכת לעיניין טבעת

לדעתי, אנחנו צריכות לקבל משרה בתור סייעות

לרופאים באריאטרים. הם ינתחו, יסגרו ויפתחו, ואנחנו נגיד לאנשים איך להתנהל. זה פשוט נורא השטויות שהם אומרים למנותחים. מלומדים בורים. סליחה.

WiKi

New member
גם בסגירות חנוקות שמים לא עברו לי כל היום

אכלתי ושתיתי לפני השינה. גם ככה רוב היום הטבעת מקשה לאכול ובערב היא חופשייה יותר, לא ברור לי ההגיון של לא לאכול 3 שעות לפני השינה ובטח ובטח שלא לשתות. ומה עם מי שלוקח כדורים לפני השינה?!? מי שסובל מרפולוקס מתוך שינה, צריך לטפל ברפולוקס ולא לצום רבע יום כדי שהרפולוקס לא יתרחש. כשיש לי כאבי גרון ואוזניים כשאני בולעת רוק, אני הולכת לרופא ולוקחת אנטיביוטיקה, אני לא נמנעת מלבלוע רוק.

שרה16

New member
למה לא לאכול לפני שינה

הגוף צריך לנוח. עיכול מזון בזמן שינה (אחרי שאכלו אותו כשעתיים לפני) משבש את איכות השינה. כמו כן בשינה הגוף "מוריד מהלך" ועיכול שנמשך שעה ביום ,הופך ל-3 שעות בהם הקיבה עובדת ומופרשים מיצי קיבה שלא לצורך.

רבקה

יש אנשים שהפאוץ שלהם מתכווץ בעת רפיון גוף (שינה) והם מקיאים תוך כדי שינה (מתעוררים ואז מקיאים) בכלל לא בריא לאכול 6 שעות לפני שינה.. כי האוכל זז באיטיות בבטן, ונאגר במאגרי השומנים. כל דיאטנאית תאמר לך כך. לגבי נוזלים, אם הטבעת מהודקת מדיי, אז הם עוברים לאט, ולכן עדיף ללכת לישון כשהפאוץ ריק. חבל שאת מסתכלת על זה בגישה כזאת כאילו זה חוקים לא הגיוניים. להקיא בלילה זה גם לא הגיוני!

חברים וטיפטיפון יקירי -דובר רק על שתיה!../images/Emo41.gif

אני לא חושבת שצריך לאכול רגע לפני השינה -לא למנותחים ובהחלט לא לאנשים "רגילים". לעומת זאת אני בהחלט חושבת שמותר ואף חובה לשתות קצת מים לפני השינה!! א- לנקות את הפורט והוושט משאריות שאולי נותרו שם-(אצלי אין כי אני לא סגורה הרבה) ב- לפני שהגוף נכנס לצום ארוך ובמיוחד לאור העובדה שלא כ"כ עוברים נוזלים אחרי שמתעוררים רצוי ואף כדאי לשתות מים או כוס תה! אני בדרך כלל לא מתכווכחת ולא כופה את דעתי על אנשים-אבל תודו שיש בזה המון היגיון ומי שלא חושב כמוני ומעדיף לסבול-שיבושם לו! -אני חושבת שהוא טועה ומטעה. שתהיה לנו שבת של שלום נשיקות רבקה

WiKi

New member
לא בריא לאכול 6 שעות לפני השינה?!?!?

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
מאיפה אתה מביא את השטויות האלה?

אופירA

New member
מנהל
זה חוק שרלוונטי לאנשים מסויימים

ולא רלוונטי לך ולי. אני אוכלת ושותה לפני השינה. אבל אני לא חושבת שצריך לפסול את החוק הזה. בעיקר בנוגע לאכילה. וכמו שאמרתי, זה לא חוק ברזל. כל אחד והגוף שלו. יש שיזדקק לשעתיים או לשעה לפני השינה\ ויש שיזדקק לחצי שעה או לרבע שעה בלבד. החוק הזה לא פסול, כי זה לא חוכמה להגיד לכל סוגי האנשים תפתחו את הטבעת כמו אופירה ורונה ומשפחתונית. כי יש אנשים שצריכים שהטבעת תהיה קצת יותר סגורה (יש להם יותר להוריד, הם יותר מתפתים וצריכים מעבר יותר מגביל), אז חלק מהם יצטרכו לוותר על אכילה שעה שעתיים ואפילו 3 לפני השינה, וזה רק מועיל לירידה במשקל!!! חלק מהם יצטרכו לוותר על מוצקים 3 שעות לפני השינה, אבל על מעדן או מרק ירקות יצטרכו לוותר רק חצי שעה לפני השינה. כל עניין הפתיחה והסגירה הוא איזון צרכים. גם בנוגע לפתיחה לפני החג / לפני נסיעה לבית מלון: דעתי היא שאסור לעשות את המשחקים הללו, מפני שזה לא משחק. זה גורם לבלאי של הטבעת, לחינם, וצריך להיות סגור במידה שאתה יכול לעשות הכל, גם ללכת לבית מלון. אבל יש מקרים של אנשים שנוסעים לחו"ל רחוק רחוק, ולא רוצים לקחת סיכון עם טבעת מהודקת בסדר, ורוצים אותה פתוחה ליתר ביטחון מטעמים רפואיים. אני לא יכולה לפסול גישה כזו. לגמרי לא. סיכון הבלאי עדיף על סיכון הנעילה במצבים שאין שום רופא בשטח, במדינה זרה. וכן יש מקרים של אנשים שחייבים לנסוע מהבית לכל החג ולהיות במקום זר, והטבעת שלהם הדוקה יחסית כי הם עוד צריכים לרדת במשקל וקשה להם לשמור כמוני על הרגלי אכילה, הם יותר נשענים על הטבעת. ובבית מלון הסיטואציה שונה והם עלולים להסתכן בהקאות ובמצבים קשים - אז יש פה שיקול כן לפתוח את הטבעת לפני סיטואציה כזו. וכל אחד יעשה את השיקול שלו, ובתנאי שהוא מבין מה הנזק מול התועלת. ברור שאחרי שהירידה הגדולה נעשתה, רצוי לפתח הרגלי אכילה תקינים, ולהישען עליהם ולא על טבעת הדוקה, ולפתוח את הטבעת למצב שמאפשר איכות חיים - שלא צריך להימנע משתייה לפני השינה, שלא צריך לסגור לפני שנוסעים לבית מלון ולא צריך בכלל לשחק עם הטבעת, ואז נהנים מאיכות חיים וחוסכים סיבוכים ובלאי. אבל כל אדם ואישיותו וכוחותיו, כמובן.

רוייקו

New member
בתוך התהליך יש גם רגשי חולשה

והתשה: התשה של הוושט, חולשה מעצם הירידה במשקל: קושי להתמודד עם ההגבלה באכילה לרוב זו התשה של הוושט: נידמה שקשה יותר לאכול ולעביר את האוכל כיאילו הטבעת הלכה והתהדקה עוד ועוד עם הזמן הפתרון הוא בלפתוח מעט: חצי סמ"ק על מנת לבדוק אם זה משפר קצת את המצב. כחודש-חודשיים לאחר הפתיחה אפשר שתרגישי ששוב התהדקה הטבעת מעצמה, לכן, לא צריך להבהל אם עולים קצת במשקל. לרוב זה חוזר ומתאזן ולא צריך לרוץ לסגור שוב את הטבעת. תשקלי את האפשרות לפתוח מעט

למעלה