זה חוק שרלוונטי לאנשים מסויימים
ולא רלוונטי לך ולי. אני אוכלת ושותה לפני השינה. אבל אני לא חושבת שצריך לפסול את החוק הזה. בעיקר בנוגע לאכילה. וכמו שאמרתי, זה לא חוק ברזל. כל אחד והגוף שלו. יש שיזדקק לשעתיים או לשעה לפני השינה\ ויש שיזדקק לחצי שעה או לרבע שעה בלבד. החוק הזה לא פסול, כי זה לא חוכמה להגיד לכל סוגי האנשים תפתחו את הטבעת כמו אופירה ורונה ומשפחתונית. כי יש אנשים שצריכים שהטבעת תהיה קצת יותר סגורה (יש להם יותר להוריד, הם יותר מתפתים וצריכים מעבר יותר מגביל), אז חלק מהם יצטרכו לוותר על אכילה שעה שעתיים ואפילו 3 לפני השינה, וזה רק מועיל לירידה במשקל!!! חלק מהם יצטרכו לוותר על מוצקים 3 שעות לפני השינה, אבל על מעדן או מרק ירקות יצטרכו לוותר רק חצי שעה לפני השינה. כל עניין הפתיחה והסגירה הוא איזון צרכים. גם בנוגע לפתיחה לפני החג / לפני נסיעה לבית מלון: דעתי היא שאסור לעשות את המשחקים הללו, מפני שזה לא משחק. זה גורם לבלאי של הטבעת, לחינם, וצריך להיות סגור במידה שאתה יכול לעשות הכל, גם ללכת לבית מלון. אבל יש מקרים של אנשים שנוסעים לחו"ל רחוק רחוק, ולא רוצים לקחת סיכון עם טבעת מהודקת בסדר, ורוצים אותה פתוחה ליתר ביטחון מטעמים רפואיים. אני לא יכולה לפסול גישה כזו. לגמרי לא. סיכון הבלאי עדיף על סיכון הנעילה במצבים שאין שום רופא בשטח, במדינה זרה. וכן יש מקרים של אנשים שחייבים לנסוע מהבית לכל החג ולהיות במקום זר, והטבעת שלהם הדוקה יחסית כי הם עוד צריכים לרדת במשקל וקשה להם לשמור כמוני על הרגלי אכילה, הם יותר נשענים על הטבעת. ובבית מלון הסיטואציה שונה והם עלולים להסתכן בהקאות ובמצבים קשים - אז יש פה שיקול כן לפתוח את הטבעת לפני סיטואציה כזו. וכל אחד יעשה את השיקול שלו, ובתנאי שהוא מבין מה הנזק מול התועלת. ברור שאחרי שהירידה הגדולה נעשתה, רצוי לפתח הרגלי אכילה תקינים, ולהישען עליהם ולא על טבעת הדוקה, ולפתוח את הטבעת למצב שמאפשר איכות חיים - שלא צריך להימנע משתייה לפני השינה, שלא צריך לסגור לפני שנוסעים לבית מלון ולא צריך בכלל לשחק עם הטבעת, ואז נהנים מאיכות חיים וחוסכים סיבוכים ובלאי. אבל כל אדם ואישיותו וכוחותיו, כמובן.