שאלה

Israel 2026

New member
שאלה

שלום (-: אני לא סטודנט לתואר שני בפסיכו-תיאולוגיה-סוציאלית, ואני לא מבקש שתמלאו שאלון בנושא הפורום, אלא רק שתעזרו לי לענות על איזה שאלה מטרידה אותי, ואולי על הדרך נצליח אפילו לפתח איזה דיון מעניין. אין פה שום קמפיין פוליטי או (חס וחלילה) אג'נדה מסחרית. רק בקשת עזרה וסקרנות כנה. אחרי שכבר שברו (בשבילנו) עול גלות, אחרי שכבר הקימו (בשבילנו) מדינה יהודית, אחרי שכבר פיתחו (בשבילנו) משק איתן ואחרי שכבר הבטיחו (בשבילנו) את הקיום שלנו בארץ, מה נשאר לנו לעשות? אחרי שהקימו וביססו, מה השלב הבא? מה החזון הציוני של הדור שלנו? מי אנחנו, ומה אנחנו רוצים להיות? זו הייתה אמורה להיות שאלה פשוטה, לא יותר מתיאור נאיבי של חלום אוטופי. אבל ככל שחשבתי עליה יותר - וככל ששאלתי יותר אנשים, התברר שזו אולי השאלה הכי מורכבת שאפשר להציג בפני ישראלי היום. כולנו מתווכחים כל היום על איך להתקדם, אבל בוא נתחיל מלחשוב לאן אנחנו רוצים להגיע. אז קחו שנייה למחשבה, ואם תצליחו, נסו לענות: איך הייתם רוצים לראות את ישראל בשנת 2026? השאיפה היא לנסות להרחיב את הדיון מעבר לגבולות הפורום, אז אם בא לכם לתרום (ואתם אמיצים מספיק להיות הראשונים), תשתדלו לענות בדף הפייסבוק. זה יכול להיות פרוייקט מעניין, במיוחד אם יצבור חשיפה והשתתפות. אני מודה לכם, מראש, על הזמן ותשומת הלב, ואם אפילו עניתם - אז גם על העזרה.

לבלב

New member
הצעות

אולי כדאי להתחיל מהשאלה, איך נרצה לראות את המדינה בשנת 2026 אז מהתשובות וההצעות, אפשר להתרשם מהמדינה נכון להיום, הבעיה שיש המון מה לומר על כך, אבל אני אביא דברים מאד מצומצמים: חזון ציוני - כפשוטו, "ציונות" מלשון "ציון", ולאורך כל הדרך, כולל הממשלה הנוכחית, מחפשים רק איך להחזיר שטחים ולהקים כאן מדינה פלסטינית ח"ו. אז בקשר לחזון, ומה נרצה להיות, אולי הגיע הזמן שנהיה יהודים כפשוטו, ולא נראה אצלנו מדינאים וציבור כזה שרק משתחווה לגויים ולערבים, ורודף אחריהם השכם והערב שיעשו להם טובה, יקחו שטחים, יתנו בתמורה נייר (שלא שווה את התמורה כמובן), והם ייחרתו בדפי ההיסטוריה כ"עושי שלום היסטורי".... (ולא משנה אם המחבלים הוכיחו עד עכשיו עמידה בהסכמים או לחדול מלשפוך דם נקיים,). הקימו מדינהיהודית - אולי כדאי להוסיף להקמה נופך מעשי יותר של יהדות, כי מה שקורה כאן, פחדו להזכיר את שם השם או לכתוב - ב"ה - במגילת העצמאות, בנוסף להתנגדות מתמדת לנושאים יהדותיים כאן בארץ (וממש בהשגחה - נושא חג הפסח, שמכרו בשנים האחרונות בחסות "החוק" חמץ בפסח, במכולות ומרכולים בנוסף למקומות בילוי שם הפסח הוא בריש גלי) או דוגמא יותר רצינית, נושא ההתבוללות, שהוא החמור ביותר מבחינת היהדות, ומקורו - חוק "מיהו יהודי" במדינה המכיר בגיור רפורמי.... משק איתן - לא הכי בטוח שזה כך, אם הוא כל כך איתן אז שירחיבו את העזרה לנזקקים, קשישים ואחרים קשי יום, ויפנו תקציבים לעובדים הסוציאליים ששבתו לאחרונה, וירחיבו את מערכת החינוך והבריאות (אנחנו שומעים על שביתת אזהרה של הרופאים...). הבטיחו את הקיום שלנו בארץ - קצת מוזר לשמוע את זה כאשר שומעים את בכירי מערכת הבטחון מודאגים מאד מהיכולת שפיתחו ארגוני המחבלים לשגר טילים שמגיעים לגוש דן ותל-אביב.... (בעקבות גירוש יהודים מגוש קטיף ולשטחים האלו נכנסו מחבלי החמאס עם משגרי קסאמים לכל אזורי הנגב ולאחרונה גם לגוש דן....). שברו עול גלות - האם אכן כך? שנזכה לראות במדינה היהודית עבודה עברית, ולא עובדים זרים, ועובדים ערבים בכל צעד ושעל, בנוסף לבעיות הכשרות הקיימות בעיות תברואה ניקיון ואמינות, וכבר שמענו סיפורים למכביר על מה שהעובדים הערבים עושים עם אוכל או ליקויי בנייה שנעשים במזיד... ונושא חשוב לא פחות שלא הוזכר - ענין החברה וחינוך הנוער והדור הצעיר - ובלי קשר ליהדות, עד אמצע שנות השבעים, גדל כאן דור מתורבת ומחונך אפילו בחינוך חילוני, מאז שהכניסו את המתירנות והאנטי דת ויהדות, אנחנו רואים איך נראה הדור הצעיר, אז נצפה לראות אותו נקי מסכינאות, אלכוהוליזם (=המאפיינים את מסיבות סוף השבוע) ונקי מסמים, ללא אלימות כלפי מורים והורים, ואלימות במשפחה, והדגשה יתירה - מוסד המדינאים שנקרא כנסת - שיהיה יותר נקי משחיתות (זה יקרה כנראה בגילוי משיח צדקנו....) יותר נקי מעבירות מוסר ומעילה כספית וערכית!!

קליט

New member
להיות מוסריים יותר, ולעשות הכל שיהיה שלום

מוסריים = להשקיע בחינוך, לחנך לערכים לתיקון המידות ולחיי נישואין . להשקיע בחוקים צודקים יותר . ערך החיים זה ערך עליון, ואי לכך יש להערך לרעידות אדמה, לדאוג שהאויר לא תהיה מורעל מעשן שמפיל חללים רבים, לאסור שימוש בצבעי מאכל שיש חשש שהם מסוכנים . למצוא תחליף לפטנט של נסיעה ברכבים שעולה לנו מדי יקר, להפעיל מסוקי אמבולנס, להפעיל בכל הארץ מתנדבים להצלת חיים שמגיעים חיש קל למקרי חירום כמו שקיים במגזר החרדי . לא לאפשר פירסומות שהם שקר ורמיה . לאסור נסיעה באופנועים . לתקן כבישים מסוכנים במהירות . לא לאפשר חדירת מסרים שליליים בסרטים . להטיל צנזורה מסוימת על הנט . ולשקול שהרבנים והשיכ`ים שישבו יחדיו כדי לעשות שלום . ועוד ועוד . לא חסר

למעלה