שאלה

שאלה

רק כעת הובהר לי שלמעשה בחשבון המים שאני משלם המרכיב העיקרי שבו זה צריכת מים משותפת שאינה כולל את הצריכה שלי בלבד. אני חי לבד בבניין משותף של 36 דירות הכולל משפחות עם מספר נפשות גבוהה. מה אוכל לעשות כדי שאשלם עבור הצריכה שלי בלבד? האם מקבלים הנחה מהעירייה מהסיבה הזו? תודה

32103210

New member
הצריכה המשותפת,אינה קשורה למספר הנפשות

אלא לוקחים את כלל הצריכה של הבניין ,מורידים לכל אחד מה שהוא השתמש ( ועל זה הוא משלם אישי )ואת מה שנשאר מחלקים בין הדיירים ,כך שאם במשפחה יש מספר נפשות גבוה זה מתבטא בחשבון האישי שלה ולא בחשבון המשותף.

avivab10

New member
... והצריכה המשותפת כוללת את השימוש המשותף

(כמו גינה ושטיפת חדר מדרגות) ונזילות (אם יש) בין השעון הראשי של העיריה לשעונים של הדירות

אתם טועים

ברור שהגינון ושטיפת המדרגות זה משותף ומתחלק בין בדירות שווה בשווה. אצלנו בביניין לכל דירה יש מונה בכניסה לדירה כך שהמים הרגילים מחושבים ע"פ המונה, אבל המים של המערכת סולרית היא משותפת כך שאני צורך מים במקלחת רק עבור עצמי ומשפחה בת 5 נפשות צורכת פי חמש אבל החלוקה היא שווה וזה לא הוגן.

ארזS

New member
הם ממש לא טועים !

אתה טועה [כנראה] בכיוון המחשבה שלך, ולכן ולמקרה שלא הבנת, אשתדל לעזור ולהסביר כדלהלן : 1. העיריה מספקת את המים. 2. בכניסה לכל בית מגורים יש שעון של העיריה שדרכו עוברים כל המים שהעיריה מספקת לאותו הבניין. 3. לכל דירה יש שעון מים שדרכו עוברים המים לאותה הדירה והם נכללים בחשבונות כצריכה של אותה הדירה. 4. בין סך המים שנכנסו לבניין ומופיעים בשעון של העיריה בכניסה לבניין לבין סך כל המים שנצרכו ע''י כל הדירות יש תמיד הפרש שנחשב בצריכה המשותפת ונכללים בה כל המים שלא עברו לשעונים הביתיים. זה כולל מים של השקיה, של שטיפת המדרגות וחדר הזבל, ומה לעשות, זה כולל גם נזילות. במקרה שלכם אני מבין את התרעומת על החלוקה הלא שווה,אבל הפתרון לכך הוא אחד ויחיד: שהמים יעברו דרך השעונים הביתיים. כל חישוב של מים שלא עוברים דרך השעון הביתי נכללים בצריכה המשותפת שווה בשווה. דרך אגב, בעקבות [ובזכות] חשבון "צריכה משותפת" מנופח שהיה לנו לפני כמה חודשים גילינו נזילת רצינית שחילחלה לתוך האדמה וטרם עלתה לפני הקרקע. כדאי לשים לב.

32103210

New member
ארז ,יש מצב לאפשרות כזאת ,על כן

ישנם הרבה דיירים שמבקשים להתנתק ממערכת החימום המרכזית ,רק שמדובר במהלך לא פשוט בכלל ,,,

ארזS

New member
למיטב ידיעתי זה קיים רק בבניינים מאוד ישנים

לדוגמא אצל ההורים של אשתי [ברמת גן] זה קיים והם [זוג מבוגרים שחיים לבד] התנתקו מהמערכת. ובכל מקרה, המתלונן הנ''ל כתב "אתם טועים" על דבר שאף אחד מהמגיבים לא טעה. הוא פשוט לא הסביר בצורה הנכונה את הבעייה ולמען האמת גם לי לקח קצת זמן להבין זאת.

avivab10

New member
אצלנו בבניין , אמנם חימום המים הסולארי

הוא משותף, אך לדעתי הצריכה היא אישית (לכל אחד יש דוד אישי שאליו יש כניסת מים מהמונה הדירתי ויציאת מים לדירה), בנוסף יש סירקולציה של המים בין הדוד למערכת הסולארית בגג.

למעלה