שאלה

slowflyer

New member
שאלה

שלום לכולם, אני לא בטוח שזה קשור לפורום הזה אבל בכל זאת נראה לי הכי מתאים.. אני סובל מדיכאון קל כשנתיים ומטופל באסטו 10 מ"ג מזה כחצי שנה, ולמרות שיש שיפור מסויים, אני עדיין סובל מיכולת ריכוז די נמוכה, ואין לי ספק שזה קשור לדיכאון כי בימים טובים זה משתנה, בכל מקרה, אני לומד לפסיכומטרי ואמור לגשת עוד כשבועיים וחצי ודי מבאס אותי שאני לא ממצה את היכולת שלי בגלל הריכוז אז חשבתי לנסות ריטלין, לעשות סימולציות ולראות אם יש שיפור, השאלה היא האם ריטלין עוזר במקרים כאלה או בעיקר למי שיש הפרעת קשב? וכמובן האם זה בסדר לקחת ריטלין בנוסף לאסטו. תודה מראש:)

anatbs82

New member
שלום סלואופלייר

כעקרון רטלין ידוע כעוזר לאנשים בעלי קשיי קשב וריכוז. בממוצע הוא משפיע במהלך כ-4 שעות, ולפעמים יותר. למרות זאת, כדאי לקחת בחשבון שלפעמים יש לו תופעות לוואי, כמו חוסר תאבון, מצב רוח רע וכאבי ראש. כמובן, אסור לך לקחת ללא ייעוץ עם רופא, אז אני מציעה שתדבר עם רופא מתאים לפני שתשקול לקחת. שקלת לעשות משהו אחר במקום רטלין? כמו ליטול משהו חלופי וטבעי? או לעבוד על חוסר הריכוז מכיוון אחר?

slowflyer

New member
תודה על התשובות המהירות..

כמובן שאלך לרופא כי אני צריך מרשם.. אבל לא חושב שצריך מישהו מקצועי כרגע, כי אני לא מאובחן עם הפרעת קשב, גם עשיתי מבחן טובה, בכל מקרה הבעיה של הריכוז היא די בוודאות מהדיכאון, ולעבוד על זה ספיציפית לא יודע אם אפשרי, אני עובד על לשפר את המצב הנפשי (טיפול פסיכולוגי) אבל זה יקח זמן ואני צריך להיות מרוכז למבחן בעוד שבועיים, אז רציתי לנסות ריטלין באופן זמני בלבד למבחן אין מה להפסיד לא? כמובן שאנסה על סימולציות לפני..

גרא.

New member
slowflyer,כיום כל רופא יכול לרשום לך ריטלין,

אבל כדאי לפני כן שתעבור בדיקה נוירולוגית.

למעלה