שאלה

LiaTuSh18

New member
שאלה

שלום לכולם! אני כרגע בקורס פסיכומטרי ומתלבטת קשות לגביי התואר הראשון... באמת שאני לא יודעת מה ללמוד. הייתי חזק בקטע של ניהול משאבי אנוש אבל אני כל כך נוראית במתמטיקה, זה ממש מעיק עליי מבחינה נפשית, אני פשוט לא קולטת את זה!! זה סיוט שלי משכבר הימים... והבנתי שיש היבט לא קטן של מתמטיקה בניהול משאבי אנוש, אז רציתי שתעזרו לי ותגידו לי האם זה ברמה שאני צריכה לרדת מהנושא או שזה לא כזה מרכזי במקצוע... עזרתכם בבקשההה!!!

עוז ozc

New member
דעתי האישית

בכל תואר הקשור למדעי החברה יש את החלק המתמטי אבל אחרי שהתגברת עליו, את מבינה שפחדת מצל
לא הייתי ממהר לוותר על הרצון שלך אבל כן מדבר עם אנשים שלומדים זאת עכשיו לקבל רקע ותחושה. ולזכור שבכל האשכול של מדעי החברה יש מתמטיקה וזו לא סיבה לא ללמוד זאת רק סיבה ללמוד יתר. בהצלחה!!

תשובה לפי מיטב ידיעתי, מרכיב המתמטיקה, אם בכלל קיים, בלימודי משאבי אנוש, ממש לא מרכזי. אאל"ט, יכול להיות שמלמדים שם תיאוריות כלכליות אשר משלבים מתמטיקה מסוימת אבל רוב הלימודים נסובים על שוק העבודה. קישור לסילבוס משאבי אנוש

LiaTuSh18

New member
תודה ענקית לשניכם!!!

אני מסיקה מדבריכם שזה לא צריך למנוע ממני ללמוד את זה...

LiaTuSh18

New member
שאלה נוספת ברשותכם

מה שמעתם על מכללת אשקלון? אני יודעת שהתואר יהיה של בר אילן אבל עדיין, היא לא נשמעת לי כל כך טוב... בוא נגיד ששומעים עליה הרבה פחות מאשר על מכללת ספיר למשל, היא דיי נידחת... אני שוקלת לעשות שם את התואר במשאבי אנוש, העניין הוא שזה בשילוב של עוד מקצוע( אני לא כל כך מבינה בזה), הבנתי שיש חינוך וניהול משאבי אנוש, כשחינוך הוא חטיבה ראשונה ומשאבי אנוש זו חטיבה שניה.. מה זה אומר בעצם? מה יגידו על זה מעסיקים? זה אומר שאני מתמחה בחינוך ומשאבי אנוש זה עם פחות משקל? כי זה מה שאני רוצה בעדיפות ראשונה

עוז ozc

New member
תואר ראשון

שלום, ממליץ לך ללכת לפגישה במוסדות שאת שוקלת ללמוד בהם וללמוד יותר על כל מוסד, על מסלול הלימודים ועל התואר הספציפי. באופן כללי חלק מהתארים הראשונים נלמדים כמסלול אקדמאי בפני עצמו - לדוגמא משאבי אנוש או כתחום התמחות (לדעתי נקרא דו חוגי או עם לימודי חטיבה) בתוך התואר - לדוגמא מנהל עסקים ומשאבי אנוש. המידע מהידע האישי שלי - אבל חשוב ללכת ולשמוע מהמוסדות הרלוונטים ושם לעלות את כל השאלות והתהיות שלך. שוב, בהצלחה!

LiaTuSh18

New member
הבעיה היא

שאני נרתעת מהייעוץ האישי הזה כי מן הסתם שכל מוסד ינסה למשוך אותי לכיוון שלו ואני רוצה להחליט בצורה אובייקטיבית ושיגידו לי דברים בצורה אובייקטיבית ולא ימרחו אותי במילים יפות...

עוז ozc

New member
שאלות

שלום, תשאלי את השאלות הנכונות ואז תקבלי את התשובות שאת מחפשת. המוסד יכול לעטוף את זה בכל העטיפות שהוא רוצה אבל אם את באהמוכנה עם שאלות ותהיות שאת צריכה לקבל עליהן תשובה (ולא תשובה של יהיה בסדר) אז את תבדילי בין שיווק טוב לאמת. מה גם שתהי שם, נסי לדבר עם מספר סטודנטים- איך שם והאם זה מה שהם ציפו? מניסיון שלי - הם ישתפו פעולה

shani ls

New member
מסכימה !

תשאלי בייעוץ שאלות לא על המוסד אלא על המסלול והתואר - כדי שתוכלי לצאת מהייעוץ הזה עם הבנה מלאה של מה אפשר ללמוד, איזו תעודה מקבלים בסוף ומטעם מי, משך הלימודים, היקף הלימודים (כמה שנים/ימים) וכדומה. מצטרפת לגמרי להמלצה לדבר עם סטודנטים ! הם ידידו לך גם דברים פחות "שיווקים".

artor97

New member
קודם כל עלייך להחליט מה את רוצה ללמוד

חברה שלי החליפה שלוש פעמים לימודים עד שנסגרה על עצמה שזה לא נורא אבל חבל על הזמן ועל הכסף. את יכולה ללמוד מדעי התנהגות, שאלה לימודים בלי מספרים, לימודים מאוד מעניינים עם חטיבת משאבי אנוש וניהול, וזה ייתן לך את הכלים שאת מחפשת. אני בטוח שיש את הלימודים במספר מכללות, חברה שלי בדקה את זה בזמנו במכללת נתניה.בסוף היא החליטה ללמוד משחק (-: אני בטוח שאת יכולה להחליט וללמוד הכל, השאלה מה את רוצה? העיקר שתלמדי משהו שמעניין אותך ובא לך לעסוק בו...

ANIBA

New member
מה??

בניהול משאבי אנוש צריך מתמטיקה? מה זה קשור אחד לשניה. זה מקצוע הומאני לא ריאלי, בטוח יש שם מתמטיקה אבל אין צורך לעשות בשביל יותר מ3 יחידות בשביל להתקבל, אם זה מכללה ... וחוץ מזה היום בכל תואר מכניסים מתמטיקה, השאלה באיזה כמות.. אבל בכללי זה מקצוע הומאני ..

LiaTuSh18

New member
קשור מאוד.

בניהול משא"ן לומדים כלכלה וקצת חשבונאות ומיקרו כלכלה וכל מיני דברים כאלה.. בספיר למשל הם דורשים 4 יחי' מתמטיקה או שאם מישהו עשה 3 זה מותנה בקורס במתמטיקה...

למעלה