שאלה . . .

שאלה . . .

תגידו, אתם עושים מעשרות בד‏"‏כ או שזה לפי קריזה וחשק?? ואם כן האם אתם עושים רק מהכסף שאתם מקבלים ומהמשכורת שלכם או מכל כסף שמגיע אליכם בין עבודה בין במתנה ובין שמצאתם ברחוב‏?‏? ושאלת השאלות... כיום שאתם מעשרים אתם באמת רואים ברכה מפאת זה שאתם מעשרים‏?‏

גם זה . . .

מפריע לך‏?‏? מלבד זה שאתה בעצמך כותב פה הרבה תגובות שלא קשורות לשידוכים אני גם אמרתי שאפשר לדבר בפורום הזה על המון נושאים ועל מה שרוצים ובלבד שיכבדו וישמרו על שפה נאותה. ואם בכל זאת ליבך הקטן והרגיש חש את העוול הנורא שנכתבות כאן הודעות ללא קשר לשידוכים... הדלת תמיד פתוחה ואתה יכול לעזוב.

חח...איך שאפשר להדליק אותך...

הכל בסדר תימוני...אתה יכול לחזור לכלוב...

קליט

New member
אני אתך

טוב שהמנהל מאפשר לשוחח על כל נושא . עדי, מעריכים אותך ! :)

אני מאוד חזק בזה

יש לי דף מיוחד שאני כותב עליו בדיוק כמה אני צריך לתת מעשרות מהמשכורת ומכל כסף שנכנס אלי.. ועצם זה שלא חסר לי כסף לדעתי זה הבריה הכי גדולה וכמובן שאני פתאום מקבל כל מיני בונוסים מהעבודה שאני לא אמור לקבל וזה מוכיח לי כמה חשוב זה מעשרות

קליט

New member
כפי מה ששמעתי וראיתי בספרים

אין בזה דברים מוחלטים, וכך גם מובא בספרים שקורה גם שרואים אנשים מעשרים "מעשר כספים" ולא מתעשרים, ומנסים ליישב את זה . ובכלל - בכל דבר שיש איחול או הבטחה בספרים הקדושים -זה לא תמיד, אלא "תדע לך שכך עשוי לקרוא" . הגמרא גם דנה לגבי ההבטחה של "למען יאריכון ימיך" שנאמר למכבד את הוריו, ורואים בחוש שזה לא תמיד כך . . אגב, רואים למשל שהתפילה עושה פלאות וכך מעידים הרופאים ש"אצל הדתיים יש ניסים" אבל לא תמיד זה כך, >כי יש ענין שיראה כאילו העולם מתנהג לפי דרך הטבע כדי שישאר "בחירה" . ונראה לי שלא תמצא אף פעם "דבר מוחלט" בתורה שתראה את זה עין בעין "תמיד" . ואנו בטוחים שמי שמפריש "מעשר כספים" זכאי להעשיר , ויתכנו גם מניעות לדבר .

למעלה