שאלה

שאלה

למי שרוצה לעלות במשקל- ממה מומלץ לבסס את העודף הקלורי? מפחמימות מורכבות, חלבון, סוכרים, או שומנים? אני לא אוכלת מוצרי חלב בגלל רגישות, ובמקומם סויה: חלב סויה, מעדני סויה, וטופו\טבעול לעיתים-תלוי מה יש בבית. מוצרי סויה-הרבה כל יום. יש בעיה עם זה? ושונאת בשר\עוף\דגים וגם טונה- האם חייבים לאכול אותם כדי לעלות במשקל למי שיש חוסרים? אני יכולה להחליף את זה בעדשים\שעועית מבושל? כמה מבחינת כמות קטניה צריך לאכול ביום כתחליף לארוחה בשרית לצמחונים? ביצים כן אוכלת, כל יום 1-2 ביצים. ואוכלת הרבה הרבההה אבוקדו ישר בכפית וגם על לחם מורחת כמה פעמים ביום. פה ושם טחינה\אגוגזי מלך. אני לא אוהבת דגנים מבושל כמו קוסקוס,כוסמת,גריסים,פסטה,אורז וכו'. אז פחמימות מורכבות מקבלת בעיקר מלחם. מה את ממליצה במצב כזה? והבעייה שאין לי כ"כ מה למרוח על לחם חוץ מאשר אבוקדו וטחינה אז לא טעים לי לחם ואוכלת מתוך תחושת חוסר ברירה אוהבת דגני בוקר, פריכיות. אני לא יודעת כמה אוכלת ביום וזו בעייה. המצב שעולה 0.5-1, ואחרי שבוע שוב יורד ומצב לא משתנה יותר מידי וסטטי. מרבה בלאכול פירות כי אלו טעימים לי ויש חשק לעוד, וגם לא משביעים אותי אז קל לי לאכול מהם הרבה. האם זה בסדר או שצריך להגביל ל3 ביום? ומה יקרה אם אוכלים 6-7 ביום? אין לי בעייה של סוכר (70), או כולסטרול (תקין תמיד), ובמילא רוצה לעלות אחוזי שומן וגם בשריר... לוקחת כל יום 2-3 כמוסות אומגה 3 בגלל שלא אוכלת דגים (מגעיל אותי). וגם חזרתי לקחת כדורי CREON 25000. אני לא רוצה ללכת לדיאטנית, כי כבר היתי לפני 3 שנים אצל דיאטנית במשך שנה, והיא לא עזרה, בסוף בכוחות עצמי עליתי.

תשובה

שלום רב, למרות שאת אומרת שהיית אצל דיאטנית ולא עזרה לך זה לא אומר שאת צריכה לפסול טיול אצל דיאטנית באופן גורף. אם דיאטנית אחת לא עזרה בהחלט יתכן שדיאטנית אחרת תוכל לעזור. מאחר ואת לא אוכלת מזונות שונים חשוב להרכיב לך תפריט עשיר שיספק לך את כל אבות המזון, הויטמינים והמינרלים הנחוצים, חשוב לעשות אבחון מקיף על ידי בדיקות דם ובמידת הצורך גם להתאים תוספי תזונה. אין בעיה יחודית עם אכילת מוצרי סויה ולגבי בשרים עופות וכו' - לא חייבים לאכול אותם כדי לעלות במשקל. כמות קטניות שצריך לאכול כתחליף למנה הבשרית משתנה בתפריטים שונים בהתאם לצרכי האדם אבל סביב ה-1.5 כוסות קטניות מבושלות זו מנה יפה כאשר נלקח בחשבון שאת אוכלת גם דגנים (כמו הלחם שאמרת) במשך היום. אם את לא אוהבת דגנים מבושלים - את לא חייבת, אפשר לאכול לחם, לחמניה, ובמקרה שלך מאחר ואת רוצה לעלות במשקל את יכולה לאכול גם פיתות למשל (יש גם פיתה מחיטה מלאה אם את רוצה). ממרחים לא חסר טחינה, חומוס, אבוקדו, חמאת בוטנים, חביתה ועוד. לגבי פירות ההמלצה בגדול היא עד 3 - אבל גם כאן אפשר לעשות התאמה אישית ולאכול יותר לפעמים. למה את לוקחת сreon ? האם את סובלת מאיזשהי מחלה במערכת העיכול? אם כן - על אחת כמה וכמה שצריך טיפול אצל דיאטנית קלינית. בהצלחה נטלי

efo48

New member
נראה לי שלפי המזון שאת אוכלת

את יכולה ללכת בגשם בלי שהטיפות יפגעו בך

למעלה